Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι καταθέτες....

Τι να πει κανείς!
Ασυδοσία; Πλήρης διάλυση; Συννενοχή;
Μάλλον όλα μαζί συνέβαιναν κάτω από την "βουλωμένη" μύτη μας.
Όχι ένα, οχι δύο αλλά σχεδόν 42.. λογαριασμούς διέθεταν οι δύο προϊστάμενοι της πολεοδομίας Σύρου.

"Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει το άνοιγμα των 41 (!) τραπεζικών λογαριασμών των δύο πρώην στελεχών της πολεοδομίας Σύρου. Μεγαλοεργολάβοι, δικηγόροι, ξενοδοχειακοί όμιλοι και μηχανικοί κατέθεσαν την τελευταία δεκαετία μεγάλα χρηματικά ποσά σε δεκάδες προσωπικούς λογαριασμούς των δύο, ποσά που οι ίδιοι, αλλά και οι καταθέτες θα κληθούν να δικαιολογήσουν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους καταθέτες, εκτός από «γνωστά» ονόματα του ξενοδοχειακού χώρου είναι εν ενεργεία δήμαρχος νησιού των Κυκλάδων, αλλά... και ο δήμος Μυκόνου! Ολα αυτά, ενώ διερευνάται σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στον δήμο Μυκόνου."

Εκεί ήταν ο κουμπαράς που μέσα του έριχναν τον "οβολό" τους οι ευεργετημένοι πολίτες, αλλά και οι δήμοι! Μάλιστα!

"Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους καταθέτες (σε λογαριασμό του κ. Μπουντούρη) είναι ο... δήμος Μυκόνου! Είναι βέβαια απορίας άξιον γιατί ο δήμος (δηλαδή ένα νομικό πρόσωπο) κατέθεσε 450.000 δρχ. το 1996 και 340.000 δρχ. το 1999 σε προσωπικό λογαριασμό του προϊσταμένου της πολεοδομίας Σύρου. Και για τον λόγο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν έχουν εκδοθεί χρηματικά εντάλματα πληρωμής από τον δήμο και για ποιο λόγο."

Σε εξέλιξη της παραπάνω έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, βλέπουμε οτι το κύκλωμα διέθετε και αστυνομική προστασία!

"Διώξεις σε βάρος του τέως διευθυντή και υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, και κατά του τέως διοικητή και υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου άσκησε η εισαγγελέας Σύρου. Οι διώξεις θεωρούνται φυσικό επακόλουθο μετά τα καταιγιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, και την αντίστοιχη του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, σχετικά με το κύκλωμα που φαίνεται να είχε στηθεί περί την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα διερευνηθούν οι περιπτώσεις 157 αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο -ενώ έπεται η Τζια- για τα οποία οι υπεύθυνοι της Πολεοδομίας «παρέλειψαν» να βεβαιώσουν πρόστιμα όχι 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί από τις αρχές, αλλά 20 εκατομμυρίων! Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του νομάρχη Κυκλάδων και του αντινομάρχη για πολεοδομικά θέματα για απλή συνέργεια, καθώς παρέλειψαν να ενισχύσουν με προσωπικό την Πολεοδομία Σύρου, κίνηση που ακούσια διευκόλυνε το «θολό» τοπίο στην υπηρεσία.

Οι διώξεις ασκήθηκαν πριν από μια εβδομάδα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου κ. Εφη Σάλμα και αφορούν:

- Τον τέως προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου κ. Δημήτρη Μπουντούρη (απιστία σε βαθμό κακουργήματος).

- Τον τέως υποδιευθυντή της ίδιας Πολεοδομίας, κ. Κυριάκο Δικτυόπουλο (απιστία σε βαθμό κακουργήματος). Γι' αυτούς τους δύο, διατάχθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν παυθεί από τις θέσεις τους.

- Τον τέως διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Κώστα Ανθούλη (παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση).

- Τον τέως υποδιοικητή του ίδιου τμήματος, κ. Κώστα Σχισμένο (παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση).

- Τον νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα (απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος).

- Τον αντινομάρχη για θέματα Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος κ. Νικήτα Γρυπάρη (απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος)."
Η "Καθημερινή" έχει αναλάβει την ενημέρωσή μας:
«Οργιο»... καταθέσεων σε λογαριασμούς

Διώξεις για το «κύκλωμα»

Αν κλέψεις ένα καρβέλι ψωμί, θα σε πάνε με μαυρισμένο μάτι και χειροπέδες...
Αν "υπεξαιρέσεις" κάτι ψιλοεκατομμύρια, τριγυρνάς ελεύθερος για χρόνια, ίσως με σωματοφύλακες πληρωμένους από τα κλεμένα. Και οταν ΙΣΩΣ φτάσεις ενώπιον του δικαστή, θα πας συνοδευόμενος από κουστουμαρισμένους δικηγόρους και τις κάμερες από δίπλα...

1 σχόλιο:

Savrada είπε...

Ως φαίνεται η κυρία εισαγγελεύς έχει πιάσει το θέμα γερά. Για μας καλά θα ε΄ναι να δύμε και μερικούς να καταδικάζονται και να μην μείνει έτσι το ζήτημα να σέρνεται επί μήνες..
Είναι ή δεν είναι ένοχοι!!