Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Λεφτά! Πολλά λεφτά!


Η ατάκα του Παπανδρέου "Λεφτά υπάρχουν", λοιδωρήθηκε όσο καμία άλλη. Και τι δεν του σέρνουν.. Η εικόνα είναι ένα απλό δείγμα...
Για να μην τα επαναλαμβάνω και γίνομαι ίδιος, θα πω οτι το χρήμα υπάρχει και κυκλοφορεί, αλλά δεν μπαίνει στα συρτάρια του κράτους πρώτα όπως συμβαίνει στις ευνομούμενες χώρες.

Διαβάζω στο Έθνος:

"Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πλήρωσαν το 2009 έξι στους δέκα Ελληνες για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2008. «Φτωχοί» εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί φορολογούμενοι αφού δηλώνουν στην Εφορία ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ. Στον αντίποδα βρίσκονται 60 Κροίσοι που έχουν ετήσιο εισόδημα ο καθένας άνω των 900.000 ευρώ. Τα φορολογικά βάρη «σηκώνουν» οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς καταβάλλουν το 52,59% του συνολικού φόρου εισοδήματος.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2009, τα οποία αποκαλύπτουν ακόμη ότι επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.) εμφανίζουν στην Εφορία πενιχρά εισοδήματα κάτω των 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι αυτοί δηλαδή δηλώνουν ότι έχουν καθαρό εισόδημα μόλις 875 ευρώ τον μήνα και δεν πληρώνουν στην Εφορία ούτε ένα ευρώ φόρο για τα εισοδήματά τους."


Τόσο κλέψιμο πια;

Ενα το κρατούμενο. Λεφτά βγαίνουν λοιπόν από πολλούς, αλλά οι λίγοι τα δηλώνουν έτσι; Αυτό το ξέραμε θα μου πείτε. Δηλαδή αυτό εννοούσε ο Γιώργος;

Πάμε παρακάτω.
Ο Σαυράδας, έχει σήμερα ένα κατατοπιστικό ποστ για το χρήμα που έμενε στα αζήτητα τόσα χρόνια. Χρήμα που έπρεπε να τρέχουμε να προλάβουμε να το "σηκώσουμε" στήνοντας σωστά και λειτουργικά προγράμματα ανάπτυξης. Για να μην ακούω τις χαζομάρες για "αλλαγή πορείας" και το άλλο το ωραίον "μίγμα πολιτικής"..
Που είσαστε ρε τόσα χρόνια;

"Διαβάζω στην προσωπική ιστοσελίδα του Π.Ρήγα του Υφ. Περ. Ανάπτυξης οτι η απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ αυξήθηκε πάνω από τους στόχους ακόμη και αυτού του μνημονίου, στο εντυπωσιακό 18%. Και συμπληρωματικά αναφέρει ο κ.Υφ/ργός, οτι έως τον Οκτώβρη του 2009, μάλιστα επί εποχής του λαλίστατου κ.Σαμαρά που σήμερα κραυγάζει για "ανάπτυξη", η σχετική απορρόφηση ήταν μόλις στο 2,93!"

Διαβάστε όλο το σχετικό ποστ ΕΔΩ: Πάνω από τους στόχους η απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν και να αφήσουν επιτέλους τις κουτοπονηριές οι δήθεν.. Μόνο που ωσάν καλοί "χριστιανοί".. είτε τα κρύβουμε επιμελώς, ή "απαξιούμε" να τα ζητήσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: