Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η πτώχευση... αναβάλλεται!

Τώρα τι θα κάνομε;
Από μέρες τόχα πάρει απόφαση! Θα ψάχνω στα σκουπίδια γι'αποφάγι. Είχα ετοιμάσει ολόκληρο πρόγραμμα επισκέψεων στους σκουπιδοτενεκέδες των περιοχών όπου γνωρίζω οτι κατοικούν οι έχοντες και κατέχοντες, με την βάσιμη ελπίδα οτι όλο και κάτι μισοφαωμένο θα πέταγαν οι σπάταλοι..

Την σιγουριά μου την επιβεβαίωσε ένα μήνυμα που κυκλοφόρησε στο δίκτυο κάποιος πολύ "γνώστης" των οικονομικών, στο οποίο ο κύριος αυτός μας βεβαίωνε οτι στις 25 του Μάρτη ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε λέει την "στάση πλερωμών"! Μάλιστα ο "γνώστης" ήταν λέει τραπεζίτης και ήξερε από μέσα!
Την τύφλα του ήξερε ο φαύλος ο υπονομευτής!
Κρίμα τα σχέδια που έκανα!

Ο εισαγελέας διέταξε έρευνα για τυχόν κακουργήματα και παράβαση του νόμου "περί διασποράς ψευδών ειδήσεων" με στόχο την απόσυρση και εξαγωγή κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες. Ελπίζω να τον πιάσουν τον πούστη. Πρώτο για να διούμε από που προέρχονται αυτά τα υπονομευτικά μηνύματα και δεύτερο να δείξει επιτέλους η πολιτεία οτι εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι..
Να, δείτε την υπόθεση ΕΔΩ: Εισαγγελική παρέμβαση για ψευδείς ειδήσεις περί χρεοκοπίας

Τώρα διαβάζω σήμερα πρωί-πρωί οτι ο Παπαντρέου πέτυχε χθες την αναθεώρηση των πιο σημαντικών και δυσβάχτατων ορων του μνημονίου, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ΟΛΟΥ του ποσού και την μείωση του επιτοκίου του.

"Τη μείωση του επιτοκίου κατά εκατό μονάδες βάσης για το σύνολο του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του στα επτάμισι χρόνια, αποφάσισαν οι ηγέτες της ΕΕ, στη Σύνοδο που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.
Πηγή: www.capital.gr "


Τώρα τι κάνουμε;
Πάει η "πρόβλεψη" για σίγουρη χρεοκοπία οσονούπω..
Αναβάλλεται λοιπόν η σκουπιδοβόλτα και θα τα ξαναπούμε μετά από καμιά δεκαριά χρόνια!

1 σχόλιο:

zepos είπε...

Τα χρόνια της επιμήνκυνσης είναι 7,5… ανελαστικά! Δεν λιγοστεύουν.
Το τέλος της αποπληρωμής θα επέλθει – αν πλερώσουμε και αν ο “χουντίνι” δεν βρεί κάποιο άλλο κόλπο να πάρει και νέα επιμήκυνση – μετά δέκα (10) χρόνια! Μάλιστα.. Γιατί υπάρχει και η περίοδος χάρης. Τα 7,5 αρχίζουν από το 2013.
Το επιτόκο μειώθηκε 1 μονάδα για ΟΛΟ το ποσόν .. ανελαστικά και αυτό. Ήταν 5,2 και πήε στο 4,2.. Το κέρδος φαντάζει μικρό, 6 και κάτι δις αλλά στους μπατίρηδες είναι θεώρατο.
Οι μεταρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις ήσαν μέσα στο πρόγραμμα είτε ειχαμε τα καλά νέα είτε οχι.. έτσι; Η διαφορά είναι τώρα οτι ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και θα υπάρχει ελεγχος από τους δανειστές, κάτι πολύ λογικό, σωστό και αναγκαίο για την ελληνική “κουλτούρα”..
Τώρα οι Ιρλανδοί πήραν από τα 3 το μακρύτερο γιατί πήε εκεί ο Σαμαράς και ως γνωστόν ο “σοφός ανήρ” ε΄ναι εναντίον του μνημονίου και μάλιστα επιμένει να παραβιάζει ανοικτές πόρτες επαναλαμβάνοντας τα περί ανεθεώρησης. Αφού λοιπόν συνάντησε ο γνώστης τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό και φυσικά θα του έσκασε το μυστικό που έχει καλά κρυμένο για την εξαφάνιση του ελλείμματος σε δύο χρόνια, διαπίστωσε ο σοφός ανήρ οτι η Ιρλανδία με την νέα κυβέρνηση ΜΠΉΚΕ ήδη στην πορεία ανάπτυξης.. Μάλιστα! Πριν ακόμη ο κακόμοιρος ο Ιρλανδός αναλάβει τα καθήκοντά του! Επειδή είχε στο πρόγραμμά του την αίτηση αναθεώρησης των όρων του μνημονίου!! Είπε τότε ο σοφός ανήρ μετά την συνάντησή του με τον κακόμοιρο τον Εντα Κένι:

«Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κένι και να τον συγχαρώ για τη μεγάλη του εκλογική νίκη. Οι δυο χώρες μας αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Και οι δυο χώρες μας, αντιμετωπίζουν από ένα μνημόνιο, το οποίο δε λύνει τα προβλήματά τους.
Η Ιρλανδία, όμως, έβαλε μπροστά για ανάπτυξη. Ξεκίνησε τη μάχη της. Εμείς έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Δεν έχουμε καν ξεκινήσει τη δική μας μάχη για ανάπτυξη. Εύχομαι αυτό να γίνει γρήγορα. Άλλη λύση δεν υπάρχει»”


Αυτό είδε ο σοφός, πριν ακόμη ορκιστεί ο Κένι τα κατάφερε!!

Τώρα μετά την πλήρη αποτυχία του Ιρλανδού στις Βρυξέλες, μαθαίνω οτι τηλεφώνησε στον Σαμαρά και τον άρχισε στα Ιρλανδέζικα καντήλια.. και αυτοί βρίζουν και άσκημα!
Για να μην το ξεχάσω τελικά λόγω ηλικίας φυσικά, υπάρχει άλλο ένα καλό νέο που βγήκε από την χθεσινή σύνοδο. Κάτι για το οποίο η Γερμανία είχε έντονες αντιρρήσεις και γι’αυτό η διαλακτική της στάση άφησε πολλούς εκεί μέσα εμβρόντητους.
Στην συμφωνία που θα υπογραφεί στις 25/3, θα υπάρχει ρητή διαβεβαίωση οτι δίνεται παροχή δυνατότητας αγοράς κρατικών ομολόγων στον ευρωμηχανισμό για την οικονομική σταθερότητα, κάτι το οποίο σίγουρα θα φέρει τα πιο άμεσα οφέλη: αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές το 2013 – λόγω υψηλότερων από 4,2 επιτοκίων – [φτου-φτου!] θα το κάνει μέσω του μηχανισμού στήριξης με καλύτερους όρους.

Κάτι σαν ημιτασιόν “ευρωομόλογο” δηλαδής..