Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Λεφτά.. υπάρχουν;

Λεφτά με το τσουβάλι θα δοθούν - λέει - για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.

« Το μέλι αποτελεί για την ελληνική γεωργία ένα από τα προϊόντα αιχμής που αφορούν την ταυτότητα και την ποιότητα της αγροτικής μας παραγωγής. Πρόθεσή μας είναι πέρα από τα προγράμματα ενίσχυσης της μελισσοκομίας να υπάρξει συστηματική προσπάθεια για τυποποίηση και εξαγωγή. Ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά του Αιγαίου το μέλι είναι ζωτικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που παράγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συνθήκες που επιβάλλουν την εφαρμογή ειδικού προγράμματος»

Τα παραπάνω τα είπε ο Σκανδαλίδης. Άραγε τα εννοούσε ή είναι άλλο ένα πυροτέχνημα πολιτικό. Εγώ ερασιτέχνης και μάλιστα "γιαλατζί" μελισσοκόμος είμαι. Αλλά εάν προσπαθήσουν κάποιοι εκεί πάνω, ίσως δούνε οι φίλοι μελισσοκόμοι κάποια σχετική αλλαγή στην αδιάφορη στάση των κυβερνήσεων για το μέλι.

Ακόμη και το melinet, την ηλεκτρονική ενημέρωση και επικοινωνία των μελισσοκόμων, θέλουν να "αναστήσουν" με 5.000 ευρά!
Για την τριετία 2011-2012-2013 θα διατεθεί συνολικά το ποσό των 16,8 εκατ. Ευρώ. Για το 2011 συγκεκριμένα διατίθενται το ποσό των 5,6 εκατ. Ευρώ τα οποία θα πάνε σε:

Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας, Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας (Melinet), Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων, Εξοπλισμός Μελισσοκομικών Οργανώσεων, Καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίσαης, Εμπλουτισμός της Μελισσοκομικής Χλωρίδας, Αντικατάσταση Κυψελών, Τεχνική Στήριξη (Μετακινήσεις Μελισσιών), κλπ...

Διαβάστε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ: Ποσό 16,8 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ε ρε Γιώργο ετοιμάσου να φάμε με χρυσά κουτάλια!!!!!!!!!!!!!!!!

zepos είπε...

Μάρκο εγώ δεν είμαι όπως ξέρεις μελισσοκόμος επαγγελματίας και δεν παίρνω σέντσι..
Εσύ όμως όταν αρχίσεις να ... εισπράτεις τα κολλαριστά χιλιάρικα, να με θυμηθείς και μένα τον συνταξιούχο ρε συ...

Anestis Ketsetzidis είπε...

Λεφτά υπάρχουν!
κάτι μου θυμίζει αυτό.
Μήπως σε κάποιο παραμύθι το διάβασα?
Μάρκο,έρχομαι για δανεικά...