Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Φουσκώνει η Μεσόγειος;

Στη Σάμο αναρωτιώνται αν έγιναν... Βενετία!!


Εδώ και μέρες τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα η στάθμη της θάλασσας συνεχώς ανεβαίνει! Και εδώ στη Μύκονο, αλλά όπως διαβάζουμε παντού στην Ελλάδα, αλλά και στην γειτονική Ιταλία.

Το φαινόμενο δεν είναι συνηθισμένο. Η παλίρροια στη Μεσόγειο, ούτε κρατάει τόσες μέρες συνέχεια, αλλά ούτε έχει το μέγεθος που παρατηρείται τώρα. Συνήθως είναι 20-30 εκ. και αυτό μόνο για λίγες ώρες ή ημέρες. Τώρα είναι πάνω από 60 - 80 εκ και συνεχώς μεγαλώνει..


Αμφιλοχία

Όπου οι άνθρωποι έχτισαν κοντά στη θάλασσα και πολύ χαμηλά, έχουν μεγάλο πρόβλημα, όπως στην Σάμο, στην Αμφιλοχία και αλλού στην Βενετία κλπ....

Στη Σάμο πήγαν οι υπεύθυνοι και απεφάνθησαν οτι είναι μεν φαινόμενο σπάνιο, αλλά οφείλεται στις πρόσφατες ιδιαίτερες ατμοσφαιρικές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου σε συνδυασμό με τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις..

Μακάρι να είναι έτσι τα πράματα και να μην κρύβεται κάποια σημαντική "αλλαγή" στον πυθμένα της Μεσογείου μας... Γιατί αν είναι έτσι... τη βάψαμε!!

5 σχόλια:

chaniabee είπε...

Μην ξεχνάς πόσες μέρες φυσά ο νοτιάς!!!! Και η Βενετία με νοτιά πλημυρίζει!!! Όλη αυτή η φουσκοθαλασσιά εκεί καταλήγει!

zepos είπε...

Λες Παντελή να είναι από τους νοτιάδες; Εγώ πιάνω τα 65 και έχω διει νιοτιάδες και νοτιάδες, αλλά τέτοια φουσκοθαλασσιά... ποτέ!

Σε λιάκι θα έχομε νέες .. παραλίες στα βουνά!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Λες να γίνει η Λάρσα [Λάρισα] Παραλιακή πόλη??
Χρόνια τα ονειρεύονται.

zepos είπε...

Ίσως Θοδώση..
Τότε είναι που θα κατεβαίνουν οι σκιέρ από το πήλιο και θα προσγειώνονται στη θάλασσα..

Yorgos Papadopoulos είπε...

χαχαχα