Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μαζί τα φάγαμε;


"Περίπου 60 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις) χάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force) που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ. "

Κατά τα φαινόμενα ο κύριος Χορστ θα μείνει τελείως καραφλός από το καθημερινό ξεμάλιασμα. "Τραβάει τα μαλιά του" από τα φοβερά που κάθε μέρα αντικρύζει ειδικά στο Υπ.Οικονομικών. Με άλλα λόγια, αν οι εφοριακοί κατόρθωναν (αν δούλευαν) να εισπράξουν τους μισούς από τους βεβαιωμένους φόρους, θα ζούσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα...Το βιολί αυτό παίζει δεκαετίες τώρα, την ίδια ώρα που δανειζόμαστε όλο και περισσότερα κάθε χρόνο.

"Στην έκθεση αναφέρεται πως ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί, ενώ περίπου τα 30 από τα 60 δισ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, η διάρκεια του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10 χρόνια."

Χρωστάς στην εφορία; Κάνεις προσφυγή και τέρμα.. Περνάνε οι δεκαετίες κα κάποια στιγμή έρχεται νέα κυβέρνηση και αρχίζει τα παζαρέματα και τις "αναδιαρθρώσεις" και τελικά ποιός πληρώνει φόρους;
Μα οι γνωστοί χρόνια τώρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να τα κρύψουν...
Να σημειώσω εδώ, οτι ο Γερμανός που τον στολίσανε κανονικά εδώ αν και τον καλέσαμε να μας βοηθήσει, να μας ξεστραβώσει δηλαδή και μεις του σούραμε τα καντήλια του, μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ανείσπρακτους αλλά βεβαιωμένους φόρους και οχι την τερατώδη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.


Η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας Task Force. Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα χάνει 60 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους»

1 σχόλιο:

αθεόφοβος είπε...

Και οι φόροι αυτοί προέρχονται από όλους τους άλλους εκτός μισθωτών και συνταξιούχων!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ, Οικονομικών οι επτά στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο (τότε) όριο των 12.000.
Πρόκειται για 273.662 φορολογούμενους με εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα που ήταν αφορολόγητοι σε σύνολο 378.876 ελευθέρων επαγγελματιών που υπέβαλαν δήλωση στην εφορία το ίδιο έτος.
Την ίδια στιγμή, μόνο 443 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ και μόνο 6 ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω από 900.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το σύνολο των φορολογούμενων μόνο 52 δήλωσαν στην εφορία εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα, οι 15 ήταν μισθωτοί. Εισόδημα μεταξύ 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ δήλωσαν 204 φορολογούμενοι.