Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μην μας κόψτε το ρεύμα!


Παρακαλάει ο Μέγας τον διευθυντή του τοπικού σταθμού της ΔΕΗ να σκεφτεί τις οικονομικές συνθήκες που ζούμε και να μην μας αφήσει σύξηλους... Όμως το "λάθος" στις αντικειμενικές αξίες που είχε η ΔΕΗ για να λογαριάζει τα "σκουπίδια", ήταν από το 2007 και όλοι μας έχουμε δώσει πολλά περισσότερα απο τα κανονικά στον Δήμο.
Ποιοί ήσαν τότε υπεύθυνοι;
Δεν πρέπει να μάθουμε με τίνος την υπογραφή έγινε η λαθροχειρία;

"Δήμος Μυκόνου
Γραφείο Δημάρχου
Προς: ΔΕΗ Μυκόνου Λίμνη

Μύκονος 16/112011 Αριθ.πρωτ: 9553
Υπόψιν:Προϊσταμένου κ.Θ.Βασιλόπουλου

Κύριε Προϊστάμενε,
Μετά την επιβολή, από το Υπουργείο Οικονομικών, του Έκτακτου Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για όλη την επικράτεια και μετά από την προσφυγή Δικηγορικών Συλλόγων στο Συμβούλιο Επικρατείας πού θα κρίνει στις 2 Δεκεμβρίου την συνταγματικότητα του σκληρού αυτού μέτρου, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:
Στον Δήμο Μυκόνου διαπιστώθηκε εγκαίρως ότι οι ισχύουσες τιμές Ζώνης, σύμφωνα με τις επιβληθείσες του Υπουργείου Οικονομικών,οι οποίες αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2007,στις εκτός σχεδίου περιοχές, είναι υπερδιπλάσιες των πραγματικών τιμών,με αποτέλεσμα να παρασύρουν και τους αντίστοιχους συντελεστές και να επιβαρύνονται οι δημότες μας με υψηλότερα χρηματικά ποσά από τα πραγματικά.
Έχει διαπιστωθεί επίσης, ότι υπάρχουν περιπτώσεις πού τα τετραγωνικά μέτρα ακινήτων,δεν συμβαδίζουν με αυτά του τοπογραφικού στην άδεια κατασκευής του ακινήτου, με αποτέλεσμα να δεχόμεθα σε καθημερινή βάση διαμαρτυρίες και αιτήσεις δημοτών μας για νέα μέτρηση οικιών τους, προκειμένου να διορθωθούν. Όπως αντιλαμβάνεστε η πραγματοποίηση επιμέτρησης όλων των ακινήτων πού ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα. Επίσης πληροφορούμεθα από το Υπουργείο Οικονομικών ,μετά από έγγραφη παρέμβασή μου, ότι και οι λάθος τιμές ζώνης, συντελεστών και παλαιότητας κτιρίων, δεν έχουν διορθωθεί, παρ’ ότι έχουν σταλεί εγκαίρως οι διορθωμένες τιμές από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλώ την Υπηρεσία της ΔΕΗ να μη προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των δημοτών μας πού αντιμετωπίζουν προβλήματα με λάθος τιμές ζώνης, λάθος τιμές τετραγωνικών, λάθος συντελεστή παλαιότητας καθώς επίσης και σε ευπαθείς ομάδες και ανέργους, έως ότου αποκατασταθούν οι πραγματικές τιμές και οι συντελεστές.

Κύριε Προϊστάμενε,

οι συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται υπερβολικά. Δέχονται συχνά οικονομικές επιθέσεις μέσω φόρων ,χαρατσιών, εκτάκτων εισφορών, μειώσεων μισθών και συντάξεων.
Τώρα επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν ένα έκτακτο τέλος ακινήτων, το οποίο εισπράττεται υποχρεωτικά μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ενώ το κράτος έπρεπε να διαχωρίσει ένα φόρο, από μια κοινωνική παροχή όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Έτσι, πολλοί δημότες μας αδυνατούν να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά πού δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά.
Θέλουμε λοιπόν να δείξουμε μέσα από αυτή την επιστολή ότι εμπράκτως είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών πού πλήττονται από αυτό το νέο δυσβάσταχτο μέτρο και για αυτό παρακαλούμε και για τη δική σας συμβολή στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ - ΜΕΓΑΣ "


Πηγή η καλά πληροφορημένη "Savrada": Μέγας προς ΔΕΗ Μυκόνου: Μην κόβετε το ρεύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: