Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011


"Ο θερινός Δημοτικός Κιν/φος Σινέ Μαντώ, βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο στο κέντρο της Μυκόνου, μέσα στον οποίο λειτουργεί αναψυκτήριο καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Προβάλει επιλεγμένες ταινίες Α’ προβολής και λειτουργεί από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο εκδίδεται έντυπο πρόγραμμα το οποίο διανέμεται στον κινηματογράφο και στα γραφείο της ΚΔΕΠΑΜ"

Αυτά διαβάζω στην ιστοσελίδα του "ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ" και σκέφτομαι οτι ίσως είμαι εγώ λάθος που διαπιστώνω οτι ακόμη και σήμερα το σινεμά είναι κλειστό!

Τα παράπονα φίλων και επισκεπτών και οι ερωτήσεις τους για τα αίτια έγιναν βουνό και αποφάσισα να ρωτήσω!
Τώρα θα μου πει κανείς, έπρεπε να ρωτήσω για να μάθω;
Δεν έπρεπε ο Οργανισμός που διοικεί το "ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ" και είναι υπεύθυνος για την διαχείρηση του καλοκαιρινού σινεμά να μας έχει ενήμερους με ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης προβολών;
Έπρεπε, έτσι λέω εγώ, αλλά δεν κολάμε έτσι;

Ρώτησα λοιπόν και μετά από μερικά μηνύματα όπου στην αρχή πήγαινε το αίτιο της καθυστέρησης στον καθαρισμό και στα "κλαριά" που παρέμειναν στο χώρο του κήπου και κάποιοι δεν τα μάζεψαν, έμαθα την πραγματικότητα.

Ο Δήμος αποφάσισε λέει να το νοικιάσει σε ιδιώτη, το σινεμά μαζί με το κυλικείο βέβαια. Η ενοικίαση θα είναι τριετής και ο δημόσιος διαγωνισμός θα γίνει αύριο! Στις 23 Ιουνίου..

Η προκήρυξη: ΠΡΟΚΗΡΤΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Για να διούμε πότε θα "μπεί" ο ανάδοχος. Θα αρχίσει άραγε τις προβολές μέσα στο καλοκαίρι για θα παγαίνουμε με το παλτό στο καλοκαιρινό σινεμά!

3 σχόλια:

Syrosbees είπε...

Ζεππο
πως πάει το Θυμάρι?

zepos είπε...

Εδώ περισσότεροι είναι οι τουρίστες παρά τα θυμάρια!
Εχομε πολύ λίγα σε μερικές πλαγιές, ανάξια λόγου για μελισσονομή. Η θρίμπι (ρίγανη) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά πάει κι'αυτή.
Στις περιοχές που έχει σπίτια τα μελισσάκια κάτι βρίσκουν στους κήπους και στις αλτάνες. Στα βουνά έχει αρχίσει η καλοκαιρινή ερημοποίηση παρόλη την βροχερή άνοιξη που όμως συνοδευόταν με χαμηλές θερμοκρασίες που δεν επέτρεπαν την καθημερινή ανθοφορία.
Όσο οι μελισσάδες είμασταν λίγοι κάτι γινόταν. Το νησί πιά έχει αποκτήσει μελισσάδες εξ Αλβανίας με συνεχή και εντατική μετακίνηση και οι νομές λιγόστεψαν.
Όπως όλα δυστυχώς!

Syrosbees είπε...

Εδώ ο φασκός πήγε πολύ καλά,
το θυμάρι άνοιξε αν βοηθήσει
και ο καιρός τα δυνατά μελίσσια
θα πάνε καλά.
Από αλβανούς η Μύκονος μαθαίνω ότι
παει καλά.
Πολλή φοβάμαι οτι σε λίγο
η Αλβανομυκονιάτες θα είναι
περισσότεροι από τους Μυκονιάτες.
Τα λάθη πληρώνονται, η φέρουσα
ικανότητα μεταναστών των μικρών κοινωνιών είναι περιορισμένη.
Ας τα βλέπουν οι πολιτικοί μας
τόσα χρόνια
.... να μη πω τι.