Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η "μάχη του πλαστικού" συνεχίζεται...


Χθες στο Κυριακάτικο δημοτικό συμβούλιο, εξετάστηκε για πρώτη φορά - και αυτό είναι σημαντικότατο - μια πρόταση δημοτών που συνοδευόταν από έναν αριθμό υπογραφών. Η δυνατότητα αυτή είναι μια βασική δημοκρατική κατάκτηση που έφερε ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" που τόσο πολύ λοιδωρήθηκε από την αντιπολίτευση. Δίνει μια ευκαιρία σε ομάδες δημοτών να απεξαρτηθούν από τους πολιτικούς συνδιασμούς και την ψήφο στους υποψήφιους.

"Θέλουμε να γίνει αυτό και ζητάμε να το συζητήσετε και να αποφασίσετε επωνύμως κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι!"
Ώστε την επόμενη φορά να ξέρομε που θα τον ριξομε!

Η ιδέα ήταν του Βαγγέλη του Συκινιώτη που εκλέχτηκε πρόσφατα με τον Μέγα. Και τι δεν άκουσε ο άνθρωπος για την ιδέα του. Ότι "κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την .. σακούλα", οτι "αυτό βρήκε να προτείνει"; Η Μύκονος λέει δεν έχει άλλα σοβαρά προβλήματα να λύσομε πρώτα και μετά να το δούμε το πλαστικόν;
Το λιμάνι λέει είναι ακόμη μισό!
Η ανακύκλωση ..κουτσαίνει!
Η Ελλάς δεν έχει χρέη που πρέπει να ξεχρεώσομε πρωτίστως;

Τέλον πάντων, ενώ οι "ανησυχίες" των δήθεν αντιπολιτευόμενων συνεχίστηκαν έως και την παραμονή της συζήτησης, μαζεύτηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές - λίγες ήταν αλλά ο "φόβος φυλάει τα έρμα" ως φαίνεται - και η συζήτηση του θέματος είχε καλή εξέλιξη, όπως μας μαρτυράει ο Λευτέρης στην ιστοσελίδα του, με τον ολίγον περιπαιχτικόν τίτλο:
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

"Η προσπάθεια απαγόρευσης χρήσης της πλαστικής σακούλας είχε καλή εξέληξη.
Το θέμα εξετάσθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, έγινε ομόφωνα δεκτό, υπήρχαν πολύ αξιόλογες παρατηρήσεις απο αρκετούς δημοτικούς συμβούλους. Η συνέχεια είναι η εξής:"

1 σχόλιο:

chaniabee είπε...

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Βενετία , που πρέπει να είναι η πρώτη πόλη σε επισκέπτες τουριστών στον κόσμο ( με επιφύλαξη) , έχουν ξεκινήσει το εξής πρόγραμμα! Κομμένες οι πλαστικές σακούλες στα μαγαζιά …. Αλλά το σπουδαιότερο….. κομμένα και τα πλαστικά μπουκάλια νερού!!!! Προτρέπουν τον κόσμο να πίνει από βρύσες δημόσιες για να γλιτώσουν την ρύπανση από τα πλαστικά !! εμείς τι κάνουμε? Παραγγέλλουμε καφέ ελληνικό και μας φέρνουν υποχρεωτικά νερό εμφιαλωμένο!!! Δεν έχουμε καλό νερό ? έχουμε!!…….μυαλό δεν έχουμε! και σκεφτόμαστε μόνο για το κέρδος μας!