Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επείγον! Ζητούνται απογραφείς!

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί δημότες,
Σας πληροφορούμε ότι η διαδικασία για την Εθνική Απογραφή κτιρίων και πληθυσμού 2011 που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Αρχή, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου.
Η επίσημη Απογραφή γίνεται, ως γνωστόν, υποχρεωτικά κάθε 10 χρόνια και, δίνοντας μια αξιόπιστη εικόνα της πραγματικής δημογραφικής, οικονομικής κλπ. κατάστασης ενός Δήμου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη θέση που αυτός θα κατέχει από πολλές απόψεις (λ.χ. της στελέχωσης των υπηρεσιών, του καθορισμού των οργάνων αυτοδιοίκησης, της χρηματοδότησης έργων κλπ.), απέναντι στο κράτος και τις Υπηρεσίες του, σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για την Αυτοδιοίκηση.
Γι’ αυτό και η επιτυχία της Απογραφής, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε αυτήν, είναι μεγάλης σπουδαιότητας, ιδιαίτερα μάλιστα για τη Μύκονο, σαν τόπου με πολλές ιδιομορφίες (έντονη τουριστική ανάπτυξη, εποχικές οικονομικές δραστηριότητες κλπ.).
Έτσι, για τη σωστή και έγκαιρη διενέργεια της Απογραφής στο νησί μας, ζητούνται επειγόντως ενήλικες πολίτες που να στηρίξουν, επ’ αμοιβή, το έργο της Απογραφής ως Τομεάρχες, για την καταγραφή των κατοικιών και κτιρίων (α΄ φάση) σε μια καθορισμένη περιοχή, είτε και ως απογραφείς του πληθυσμού (β΄φάση), που θα γίνει σε όλη την Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου.
Επειδή ο χρόνος ήδη πιέζει και υπάρχουν ως σήμερα αρκετές θέσεις για Τομεάρχες κενές, ο Δήμος Μυκόνου απευθύνει επείγουσα έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, για να δηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο έργο της Απογραφής, το ταχύτερο δυνατόν, στο Γραφείο Δημάρχου – τηλ. 22890-23 261, 22890-23 988, στο Δημαρχείο. Πληροφορίες σχετικά με το έργο, τη διαδικασία και τις αμοιβές των Τομεαρχών και Απογραφέων, παρέχονται και από την ιστοσελίδα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής (όπου μπορούν να γίνονται απευθείας και αιτήσεις των ενδιαφερομένων ηλεκτρονικά) ή από το Γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Σύρο.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Από τον Δήμο Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: