Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

The Riot Dog


Οι Έλληνες διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά και όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έχουν εκτεταμένα σχόλια για τις διαδηλώσεις.Ο απόλυτος όμως σταρ των διαδηλώσεων, είναι ένας ξανθός ημίαιμος σκύλος, ο οποίος είναι πάντα στον δρόμο και πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών.

Πρώτη τον ανακάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Guardian». Δημοσίευσε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Κανέλλος, ο έλληνας σκύλος διαδηλωτής» που παρουσίασε 14 καρέ από τη δράση του. Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε το ενδιάφερον και άλλων μεγάλων εφημερίδων. Ετσι, ο ξανθός σκύλος έκανε τον γύρο του κόσμου και φιλοξενήθηκε στις σελίδες της ιταλικής «Corriere de la Sera», του αμερικανικού περιοδικού «Νewsweek», της γαλλικής «Liberation», του γαλλικού «Slate», της καναδικής «Globe and Μail», και της New York Post με τίτλο: Mystery dog becomes Greek-riot mascot

«Κανέλλος, η μασκότ των Ελλήνων. Ο σκύλος που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή». «Στην Ελλάδα μια νέα ράτσα διαδηλωτή που δεν φιμώνεται (ή... δεν φορά φίμωτρο)». Οι ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ στην Αθήνα έχουν ανακαλύψει με μεγάλο ενθουσιασμό τη μετενσάρκωση του αποθανόντος διάσημου σκύλου των Εξαρχείων, που συνοδεύει τους διαδηλωτές σε κάθε μεγάλη πορεία.

Υπάρχουν βίντεο με τα κατορθώματά του στο Υoutube, αλλά και ιστοσελίδα στο Facebook υπό τον τίτλο «Riot Dog», δηλαδή σκύλος διαδηλωτής, η οποία μέχρι χθες το απόγευμα είχε περισσότερους από 14.000 φίλους. Εκεί γίνεται γνωστό και το πραγματικό όνομά του, που δεν είναι Κανέλλος- όπως ονομαζόταν η άλλοτε μασκότ του αντιεξουσιαστικού χώρου που πέθανε πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2008, σε ηλικία 17 ετών- αλλά Λουκάνικος. Ακούει και στο χαϊδευτικό Λουκ.

Ο Λουκάνικος πάντως είναι άξιος διάδοχος του Κανέλλου, αφού από το 2008 έχει συμμετάσχει σχεδόν σε κάθε πορεία και διαδήλωση που έχει γίνει στην ελληνική πρωτεύουσα. Στο Ιντερνετ κυκλοφορούν φωτογραφίες που τον απεικονίζουν στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, σε διαδηλώσεις ναυτεργατών, στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια αλλά και στη μεγάλη απεργία της Τετάρτης.

Ενώ είναι παρατεταγμένες οι διμοιρίες των ΜΑΤ, ο Λουκ κάθεται ατάραχος σε απόσταση αναπνοής και τις κοιτά, πολύ πιο μπροστά απ΄ όλους τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Τα διάφορα ενσταντανέ επιβεβαιώνουν και το βασικό για πολλούς χαρακτηριστικό του Λουκάνικου, ότι δηλαδή είναι πάντα με το μέρος των διαδηλωτών και ποτέ με τους αστυνομικούς. Δεν φοβάται ακόμη και όταν σκάνε μπροστά στη μουσούδα του δακρυγόνα ή βόμβες μολότοφ. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και ενθαρρύνει με το γάβγισμά του τους διαδηλωτές. Το μόνο που τον φοβίζει φαίνεται να είναι οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που ρίχνουν οι άνδρες της Αστυνομίας.

Άραγε είναι τυχαία η "υποστήριξη" του σκύλου στον διαμαρτυρόμενο πολίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: