Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αδιόρθωτοι οι συριζαίοι...

Ήταν η 28η Οκτώβρη στην Ερμούπολη, στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί λοιπόν είχε αναλάβει να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος δήμαρχος Σύρου Ανδρέας Τζίνης, o οποίος είναι στέλεχος του Συριζα της Σύρου, αν και δεν έχει λάβει επίσημα τώρα το "χρίσμα" της κομματικής υποψηφιότητας για την δημαρχία για προφανείς λόγους.

Εκεί λοιπόν, μέσα στην εκκλησία και ενώπιον των έκπληκτων πιστών που παρακολούθησαν την λειτουργία, αντί για πανηγυρικό λόγο, ο κύριος υποψήφιος στα πλαίσια του προεκλογικού του αγώνα, αναφέρθηκε σε πολιτικά ζητήματα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Παναγιώτη Ρήγα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Τζίνης υποστήριξε ότι όπως ο Μεταξάς είχε πει «Όχι» στους Ιταλούς, το ίδιο ακριβώς όφειλε να κάνει η σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου στο Μνημόνιο....Η προσπάθεια πολιτικοποίησης του πανηγυρικού, κάτι το οποίο για πρώτη φορά συνέβη, προκάλεσε την οργή του κ. Ρήγα, που ενοχλημένος παρενέβη κάνοντας αυστηρή παρατήρηση στον ομιλητή.

Ακολούθησε σύντομος διάλογος σε έντονο ύφος ανάμεσα στους δύο και στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν, μιας και ο ιερός χώρος του Ναού μόνο για πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν προσφέρεται. Πάντως σχολιάστηκε δυσμενέστατα απ’ όλους τους παραβρισκόμενους το περιστατικό, μιας και ήταν η πρώτη φορά που έγιναν μάρτυρες μιας τέτοιας σκηνής.

Τι άλλο θα ακούσουμε;
Να τελειώσουν επιτέλους και αυτές οι εκλογές, να πιάσομε το κανονικό μας ημερήσιο σχέδιο, γιατί βλέπω πολλούς να ψάχνουνε για δικαιολογίες κατόπιν εορτής!

2 σχόλια:

zepos είπε...

Για ποιά "αυτάρκεια" πρόκειται ρε φίλε.. Μας δουλεύεις;

Ούτε στο κρασί που φιάνω τη χρονιά δεν έχω την γαμημένη αυτάρκεια και πάου κάθε χρόνο για "βοήθειες"...

dimitris-r είπε...

...και λίγα λες μιας και δεν είναι οι μόνοι αδιόρθωτοι!