Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα της Κ.Ε.Πο.Μ.

Η Κ.Ε.Πο.Μ. ανακοινώνει τις προγραμματικές θέσεις για τον Δήμο Μυκόνου.

Διαβάζοντάς το καλαίσθητο έντυπο, αν και με λίγο δυσκολία στην πλοήγηση, διαπιστώνω οτι ΔΕΝ... κινδυνεύω! Ούτε με απαλοτρίωση της γης μου, ούτε με αναγκαστική επιστροφή στην προ του πολέμου περίοδο. Πουθενά δεν διάβασα οτι μου "υπόσχονται" αν εκλεγούν να επαναφέρουν την γενική μετακίνηση με τα γαϊδούρια και τα ποδάρια..

Όλα τα παραπάνω "μισόλογα" τα ακούω καθημερινά στα καφενεία, από τους πλέον "ενήμερους" για τις προθέσεις της κυρίας Νάζου του Δημήτρη και του Ηλία.. Κομμουνιστές και επικίνδυνους για την πρόοδο του τόπου μας. Τώρα τι εννοούν οι "προοδευτικοί" οταν μιλάνε για πρόοδο, δεν είμαι σίγουρος. Εγιναν πολλά και σωστά όλα αυτά τα χρόνια της αλόγιστης ανάπτυξης, αλλά χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς επιλεγμένους και προκαθορισμένους στόχους. Ετσι αφέθηκε να δράσει ανεξέλεγκτος ο οδοστρωτήρας του κέρδους και της συνεχούς προσπάθειας αύξησής του, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η τερατώδης και χωρίς σχεδιασμό οικιστική έκρηξη, κατάφερε τελικά να "αχρηστεύσει" την μισή Μύκονο με το χωροταξικό του 2003.

Οι έχοντες και κατέχοντες σαβέντο μεριά, αισθάνονται πασάδες και επικυρίαρχοι. Οι σοφρανοκάτοχοι γης, ανέλαβαν ελλέω Σ.τ.Ε. να "αναστηλώσουν" την χαμένη περιβαλλοντική αξιοπρέπεια της Μυκόνου. Θυσιάζουν την γη τους, την περιουσία των παιδιών τους, στον βωμό της "σωτηρίας" της φύσης! Εκεί πονάει η Μύκονος, βορνά!

Η γη μας απέκτησε το χρώμα του σκατού στους χάρτες του χωροταξικού σχεδίου, σαν υπενθύμιση και τιμωρία μας για την σημερινή αποκρουστική επικράτηση του τσιμέντου στο υπόλοιπο του νησιού. Αντίθετα εκεί ακριβώς που έχει συντελεστεί η αγριότερη καταστροφή, εκεί που κάθε τετραγωνικό μέτρο νόμιμης οικοδομής αντιστοιχεί σε δεκαπλάσια έκταση παράνομης, εκεί έδωσαν γενναιόδωρα το μπλε χρώμα του .. ουρανού και της θάλασσας, το πράσινο της ελπίδας, έτσι για επιβράβευση της ασυγκίνητης παρανομίας..

Εμείς πάει το χάσαμε το τραίνο..Τώρα τι κάνομε, αυτό είναι το ζητούμενο...
Τι είμασταν, τι καταφέραμε, τι είμαστε σήμερα και που θέλουμε να πάμε..
Ποιοί είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν περισσότερο;
Αυτά για την φτωχή μου γνώμη είναι τα σημαντικά που κρίνονται στις εκλογές.

Και παρόμοιο προβληματισμό διάβασα στο έντυπο της ΚΕΠΟΜ. Καλά μελετημένες είναι οι περισσότερες προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, μόνο που απαιτούν - όπως συμβαίνει πάντα - μια πολιτική συναίνεση των πολιτών, μέσα από μόνιμο και ελεύθερο διάλογο.

Δεν μπορώ να ξέρω αν τα εννοούν ή είναι και αυτά προεκλογικά πυροτεχνήματα. Γιατί από τα δεύτερα, να φαν κ'οι κότες!

Απλά γράφω εδώ αυτά που διάβασα και με .. ηρέμησαν.
Το ξαναείπα;
Δεν κινδυνεύω!

Το πρόγραμμα ΕΔΩ: Προγραμματικές θέσεις για τον Δήμο Μυκόνου

2 σχόλια:

dimitris-r είπε...

Καπετάνιο, εδώ σε φέρνει σε καλύτερη μοίρα και βρίσκεσαι σε χώρο ΚΕΠοΜ, όπου παρουσιάζονται όλα τα έντυπα που έχουμε κυκοφορήσει:
http://issuu.com/kepom/docs/kepom-programma-final_issuu?mode=embed&layout=http%3A//skin.issuu.com/v/light/layout.xml

Επίσης σχετικά με τις δυσκολίες πλοήγησης, δεν αντιμετωπίσαμε ως τώρα σχετικό πρόβλημα.
Με κλικ απάνω του μεγαλώνει και διαβάζω ...χωρίς γυαλία! με κλικ στη δεξιά μεριά γυρνά σελίδες μπροστά κι αριστερά πάει αντίθετα.
Ωραία κόλπα.

Και μια διευκρίνιση. Να φοβούνται για την περιουσία τους, οι ...κλέφτες!

Και να κλεισω μ ένα ανέκδοτο σαν τον Λαζόπουλο:

Κουμουνιστής εγώ;
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

zepos είπε...

E, αυτό δεν έχω ρε Δημητρό στον σύνδεσμο; Όταν έγραψα πλοήγηση, εννούσα αυτά τα "παιχνιδάκια" με τον πόντικα.. δεν είναι όλοι οι γερόντοι εξηκοιωμένοι, μην με συνορίζεσαι και δεν τόγραψα μόνο για πάρτη μου.
Το ζουμί είναι μέσα και οχι στην πλοήγηση..

Σπάω και γω πλάκα που βγάζουν "γιάφκα" το Καρμπονέϊκο!!