Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η Κ.Ε.Πο.Μ. .. "εκτίθεται"

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου γνωστοποίησε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα το πρόγραμμα των προεκλογικών τους ομιλιών και εκδηλώσεων.. Να πάμε να ακούσομε και ίσως αν .. πάρουμε και λίγο θάρρος, να τους ρωτήσομε αν έχομε αναπάντητες απορίες, γιατί οχι! Δεν είναι κακό..

"Κακό" θα είναι να φύγομε με απορίες και ερωτήματα και μετά όταν κάποιοι μας ρωτήσουν τι συμπέρασμα βγάλαμε να αρχίσουμε τα διάφορα κόλπα της παραπληροφόρησης με δήθεν περισπούδαστο ύφος...


Εκτός όμως από το πρόγραμμα που το βλέπουμε στην καταγάλανη(;) αφίσα τους, δημοσίευσαν και τον "τοίχο"! Με τον τίτλο "Ποιοί είμαστε", μας παρουσιάζονται αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως με φόντο μια ξερολιθιά! Μάλλον πρόκειται για έναν συμβολισμό της ταυτότητας της Κίνησης, μόνο που εγώ, επειδή είμαι και λιάκι αργός, δεν τον έπιασα ξεκάθαρα..

Αν και είμαι παθιασμένος "λάτρης" της χωριανής Μυκονιάτικης ξερολιθιάς, η πρώτη μου σκέψη επήγε σε μια αναπαράσταση των εκτελέσεων από τους καταχτητές και να με συχωρέσουν οι φίλοι για την μακάβρια σκέψη μου.. Αν λοιπόν κάποιοι "ενθουσιαστούν" με την σαχλαμάρα μου, ας τους "πυροβολήσουν" θετικά με την ψήφο τους..

Μάλλον ΔΕΝ θα πάει χαμένη, όπως δυστυχώς συμβαίνει συνήθως!

Για περισσότερα για τον "τοίχο".... ΕΔΩ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

6 σχόλια:

dimitris-r είπε...

Είσαι απίστευτος!
Αλλά βέβαια δεν ξαφνιάζομαι καθόλου, μιας κι εσύ και καμιά 20αριά άλλοι σαν και σένα έπρεπε χρόνια τώρα να είσαστε απάνω στη δημαρχία, αφού ως γνωστόν δεν βλέπετε μόνο τους τοίχους, αλλά και πίσω από τους ...τοίχους.
Σε περιμένουμε λοιπόν με πρώτο ραντεβού στην Άνω Μερά, εκεί με φόντο την πλατεία δίπλα στην Κοινότητα που φιλοξένησε και του ΕΡΟΣ τις συνευρέσεις (αμέσως μετά τις εκλογές να τον βάλουμε μπροστά ...για να μην ξεχνιόμαστε). Η παρουσία φίλων και γνωστών, η παρουσία πολιτών που επιθυμούν να έχουν μια ενημέρωση στις 2 ομιλίες που έχουμε προγραμματίσει, είναι πολύ σημαντική για μας!

Για τα χρώματα αντιλαμβάνεσαι ότι στόχος είναι να μην χαρίσουμε κανένα σε κανέναν. Ούτε το μπλε, ούτε το πράσινο, το μαύρο, το μενεξεδί... Επιλέγουμε σαν βάση το πορτοκαλί. Κι αν είναι λόγος να ανησυχεί κάποιος για τις επιλογές στην παλέτα, να αποκαλύψω ότι το χρώμα του επόμενου σκορδιαλού είναι κόκκινο κι ας δώσει ο καθένας την ερμηνεία που θέλει!
Να σαι καλά!
Δ.

zepos είπε...

"ως γνωστόν.. βλέπω πίσω από τοίχους;;"
Κάτσε καλά Δημήτρη γιατί και οι τοίχοι έχουν... αυτιά!

Θα τα δούμε και θα τα πούμε στην Α.Μερά και ακόμη πάρα πέρα με το καλό..
Κρατάτε χαμηλά τη κεφαλή και να στοχεύετε πάντα στην ουσία και οχι στην πρόσκαιρη εντύπωση..
Ο τόπος έχει ανάγκη, μεγάλη ανάγκη, από ενημερωμένους πολίτες ώστε να μπορεί να συμμετέχει, να ξέρει για να δεί αν όλα πάνε κατά πως πρέπει..ή αλλέως να αρχίσει τα καντήλια...

dimitris-r είπε...

Να 'χεις τύχη, να 'χεις τοίχοι κι η χαρά να σου πετύχει κι αλοίμονο η απόπειρα χιούμορ έφερε ερωτηματικό.
Εξηγούμαι: δεν σε θεωρώ άτομο που δεν βλέπει ακόμα και πίσω από απόπειρες κάλυψης και συγκάλυψης τα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Όσα παραβάν κι όσοθυς τοίχους κι αν σηκωθούν κάποια στιγμή η αλήθεια λάμπει κι είναι πολλοί -ανάμεσά τους κι εσύ- που αυτό το χάρισμα να βλέπουν την αλήθεια κι όχι τον τοίχο που την κρύβει, το 'χεις.

"Θα τα δούμε και θα τα πούμε στην Άνω Μερά"... κοίτα να δεις μια προσθήκη ενός μυκονιάτικου ιώτα τι μπορεί να κάμει: θα τα διούμε και θα τα πιούμε στην Άνω Μερά, ναι! Καιρό έχουμε.

Περί ενημέρωσης το παλεύουμε. Να, τώρα μόλις μπήκα σπίτι μ' ένα πάκο επίσημα χαρτιά που πρέπει να βγουν προς τα έξω. Τρέχουμε ...τρέχουμε!

zepos είπε...

Προχώρα Δημήτρη..
Και πες στα παιδιά του ΕΡΟΣ οτι μετά τις φουρτούνες των εκλογών, να μαζευτούμε να διούμε τον φετεινό κόπο μας..
Εχω πράμα που σαλεύει..
Μαύρο μυρωδάτο από αγιαννιώτικα και άσπρο με σπιρτάδα του ροδίτη..

dimitris-r είπε...

Παρεμπιπτόντως στο Εκλογικό Κέντρο -όχι ότι μας λείπει- αλλά δεχόμαστε και συνδρομές σε οίνο!

zepos είπε...

Καλή η ιδέα σας να ποτίσετε τους επισκέπτες με βιολογικόν οίνο. Μόνο που για να τους φέρετε σε "ντίρλα" ώστε να πάνε να ρίξουν το .. κουκί με κλειστά μάτια, θα χρειαστεί να αδειάσετε τελείως τα επτασφράγιστα κελάρια σας!