Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ρήγας μαινόμενος!!

Είχε κανείς την ψευδαίσθηση οτι ο Κόκκινος θα είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί μετά την καταδίκη του. Οχι βέβαια! Αν ήταν να γίνει θα το έκανε οχι μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, αλλά δεν θα έβαζε καν τον εαυτό του σε προεκλογική δοκιμασία, ούτε βεβαίως και την ΝΔ που τον στηρίζει. Αλλά ως φαινεται η αναισθησία είναι "κομματικό σύμπτωμα"..

Αντί λοιπόν να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί, έστω και μετά την καταδίκη, εξέδωσε βαρύγδουπη ανακοίνωση όπου προσπάθησε να γελοιοποιήσει την όλη αυτή ιστορία, προβάλλοντας το εντελώς αστείο επιχείρημα οτι η καταδίκη του ήταν για πλημμέλημα.. και έχει "μεγάλη διαφορά" από την δίωξη για κακούργημα εναντίον του κ. Μπάϊλα η οποία είχε αποτέλεσμα την παραίτησή του.

Η "Savrada" προχθές έδειξε ακριβώς την ποιότητα της διαφοράς που είναι ολοφάνερη με τον έτερο πρώην υποψήφιο.

Σήμερα αναλαμβάνει ο Π.Ρήγας να μας θυμίσει την φθίνουσα ευαισθησία των γαλάζιων στελεχών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ρήγα:

"Μείζον ζήτημα εθνικής και πολιτικής τάξεως έχει προκύψει για την Νέα Δημοκρατία, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκλεκτού της υποψηφίου περιφερειάρχη για το Νότιο Αιγαίο κου Χαράλαμπου Κόκκινου.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι των νησιών της περιφέρειας μας παρακολουθούν την μεν Νέα Δημοκρατία να σιωπά τον δε κο Κόκκινο να ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και να επιστρατεύει έωλα και σαθρά επιχειρήματα, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος της καταδίκης του σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Πρωτοδικείο της Σύρου.

Βεβαίως ο κος Κόκκινος δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα σε πράξεις πολιτικής μεγαλοσύνης και γενναιότητας και επομένως δεν μας εκπλήσσει η προσπάθεια του να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά του, ώστε να παραμείνει πολιτικά ζωντανός έστω και ως περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νοτίου Αιγαίου. Μας εξοργίζει όμως η ένοχη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται σκληρός και άτεγκτος με στελέχη του κόμματος του που -κατά τη δική του δήλωση-πλήγωσαν την παράταξη και τα διαγράφει, ενώ αντιθέτως χαρίζεται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στον κο Κόκκινο ο οποίος όχι απλώς κατηγορείται αλλά έχει ήδη καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τη στιγμή που ο λαός μας απαιτεί διαφάνεια ,αποκάλυψη όλων των παρανομιών που έχουν διαπραχθεί από Κρατικούς Λειτουργούς και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ο κος Σαμαράς καλύπτει και προστατεύει τον εκλεκτό του κο Κόκκινο παρά τη 10μηνη καταδίκη του. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο κος Σαμαράς αποδέχεται και καλύπτει την ανομία, την κακοδιοίκηση την αναξιοκρατία, τη διαπλοκή την αδιαφάνεια και γενικώς όλες τις παραβατικές συμπεριφορές που αποτελούσαν στοιχεία της πολιτικής του κου Κόκκινου κατά την διάρκεια της θητείας του ως διορισμένος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Και βεβαίως οι εκκρεμότητες του κου Κόκκινου με την δικαιοσύνη δεν έληξαν με την συγκεκριμένη δίκη. Ακολουθεί σειρά υποθέσεων που θα αποτελέσουν αντικείμενα νέων δικογραφιών και πιθανόν θα οδηγήσουν αρκετές φορές στο μέλλον τον κο Κόκκινο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Για αντίστοιχο θέμα ηθικής τάξης και μάλιστα μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης και χωρίς να έχει ακόμα παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κος Δημήτρης Μπάιλας παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη διεκδίκηση. Η διαφορά πολιτικού ήθους ανάμεσα στα δύο πρόσωπα είναι προφανής. Όπως προφανής είναι και η διαφορά αντίληψης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουν την παραμικρή σκιά στους εκλογικούς συνδυασμούς που έχουν την πολιτική στήριξη του κόμματος και αυτός ο κανόνας ακολουθείται απαρέγκλιτα. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα και καλύπτει καραμπινάτες περιπτώσεις -διαπιστωμένες από την δικαιοσύνη- παράνομης συμπεριφοράς των στελεχών της.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εκτεθειμένη πολιτικά στο λαό των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου όσο ο κος Κόκκινος παραμένει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι δεν ανέχονται να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή των νησιών μας όσοι πολιτεύτηκαν με αδιαφάνεια και φαυλότητα όπως ο κος Κόκκινος .

Αν την λύση δεν την δώσει τώρα η Νέα Δημοκρατία και δεν στείλει τον κ. Κόκκινο στο σπίτι του θα την δώσει ο λαός των νησιών μας στις 7 του Νοέμβρη. Με την ανάδειξη του Γιάννη Μαχαιρίδη στην θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Γιώργου Πουσαίου στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων οι πολίτες των νησιών μας θα διατρανώσουν την βούληση τους για μια περιφερειακή διακυβέρνηση ποιότητας και διαφάνειας που θα εγγυάται το ελπιδοφόρο και βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας"

1 σχόλιο:

Savrada είπε...

Ευχαριστώ για το λινκάρισμα του ποστ για την "ευαισθησία" του κ.Κόκκινου.

Επιβεβαιώνεται αυτή η διαπίστωση τώρα και από την σφοδρή αντίδραση του κ.υφυπουργού, ο οποίος έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται εν ονόματί μας, οχι μόνο για την μνημειώδη απάθεια του Κόκκινου αλλά και για την σκανδαλώδη υποκρισία της ΝΔ..

Θα το μετανοιώσουν όμως...