Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πάλι στη κορφή..

Εγώ τ'όχα πει από πέρσυ, όπου εβρέθηκα Στ'άϊ Λια το πανηγύρι οτι από δω και στο εξής κάθε χρόνο θα πολαίνουν οι "πιστοί". Τώρα σε τι πράμα είναι πιστοί δεν παίρνω όρκο.

Πάντως χθες, ήταν λιγάκι αλοιώτικα μια και εκλογές δημοτικές ερχόνται οσονούπω, οι υποψήφιοι κοντεύουν να ξεπεράσουν τους ... πανηγυριώτες και έτσι οι χειραψίες και τα "τάματα" είχαν την τιμητική τους..

Η σημαία που κυμμάτιζε περήφανα στο εκλησιδάκι. ήτονε δωριά από κάποιον που εθεώρησε οτι θ'άταν πρέπον να αυξήσει το μέγεθος της σημαίας κοντά στο ... στρέμμα, ώστε να πάρει τ'απάνω της η εθνική μας περηφάνεια που τελευταία ετσαλακώθη αγρίως..

Ο Λευτέρης στο ύψος του είχε αρχίσει από νωρίς την τσαμπούνα. Φέτος είχε μαζί του την .. οικογενειακή κομπανία από εγκόνια του που όπως διαπίστωσαν οι πανηγυριώτες, είναι άξιοι συνεχιστές του ..Καντενάσιου ιδρύματος.. αλλά με την προσθήκη εγχόρδων!

Ο "τουμπάκας" που οργανώνει το πανηγύρι φέτος είχε να ξαναστήσει την "πέργκολα" στην άκρη του γκρεμού μια και τον φετεινό χειμώνα, την διέλυσε σχεδόν μια .. προβέζα. Οι μεζέδες, τα βραστά, τα μαγειρευτά, τα κρασιά και τα ρέστα γέμιζαν το μακρύ τραπέζι στην κορφή του βουνού. Πάντα θαύμαζα την ενέργεια που ξοδεύουν οι γυναίκες εκει ψηλά, αλλά φέτος το .. "παράκαναν"!!!

Κι'από χρόνου!

4 σχόλια:

dimitris-r είπε...

Όπως το λες στην ετικέτα ακριβώς: Ξαραθύμιο!
Άντε κι από χρόνου κι εμείς μαζί γιατί (δεν είναι μόνο που φέτος σηκώνω βάρος αλλά) έχω χρόνια να κάμω τον ανήφορο.

Unknown είπε...

Γεια σου Δημητρό.
Καλά ήτανε χθες. Ο Αϊ Λιάς ήτονε καθαρός με το βοριαδάκι να δροσίζει για να ευκολοπίνονται τα "ξύδια"..

Σήμερα όμως, ρίξε μια ματιά και θα διείς οτι εφόρεσε την "σκούφια" του, ίσως για να δείξει τον σεβασμό και την λύπη του για την απώλεια της Ευαγγελίας. Μαζί και γω θα συμμετάσχω ταπεινά:

Καλό ταξίδι Βαγγελιώ, μοναδική, επίμονη, θαρραλέα, σεβαστή απ'όλους.

markos aliprantis είπε...

Άντε Γιώργο και του χρόνου νά'σαι καλά.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χρόνια πολλά.
Πάντα στην κορυφή με υγεία.