Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Τα "καλλιστεία" της αναδιαπραγμάτευσης


Δεν ακούω τίποτα άλλο πια. Οροι μνημονίου, αναδιαπραγμάτευση, αναθεώρηση .. μπούρου, μπούρου και πάλι μπούρου!

Κάποια ώρα, ημέρα ή μήνα. θα κοπεί αυτό το φολκλορικό σκηνικό των “καλλιστείων” της αναθεώρησης.. Διέρχονται σινάμενοι και κουνάμενοι από την πασαρέλα των ΜΜΕ επιδεικνύοντας την πιο “όμορφη” αναδιαπραγμάτευση… Ολοι πια το έχουν σαν πιπίλα.. αναθεώρηση, αναδιαπραγμάτευση, και άλλες μαλακίες..

Οι τρόϊκες και οι επικαθήμενοι του γιουρογκρουπ έλεγαν ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ σε όλες τις γλώσσες. Ίσως με διαφορετικές λέξεις ή φράσεις αλλά πάντα τα ίδια:

H τήρηση της συμφωνίας και η επίτευξη των στόχων, είναι όρος απαράβατος για την συνέχιση της χρηματοδότησης και προηγείται ασφαλώς κάθε συζήτησης για πιο χαλαρό χρονοδιάγραμμα

Μόνο που εμείς το “διαβάζαμε” κατά το δοκούν, όπως μας συμφέρει.. Εφτασαν στο σημείο που ξεπερνά κάθε φίξιον κατάσταση να λένε με απόλυτη σοβαρότητα διάφοροι μαϊντανοί στα ΜΜΕ, οτι η άνοδος του συριζα ανάγκασε όλη την ευρώπη να μιλάει για αναθεώρηση των μνημονίων. Και παραπέρα ακόμη οτι: Τώρα πλέον και οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αλλάξουν στάση.. Να πάνε λέει οι κυβερνώντες με αυτό το “ατού”.. Την άνοδο του σύριζα… Γιατί προφανώς θα τους το τρίψουν στις μούρες σαν τον μπαμπούλα..

Φαντασιακή κατάσταση που είναι και το κυρίαρχο συναίσθημα των ελλήνων. Τα βλέπουμε βασικά με τελείως υποκειμενικό μάτι, ΟΛΑ! Δεν πα να λένε οτι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την τήρηση του μνημονίου για να πάρετε λεφτά.. Εμείς το βιολί μας, θα πάμε εκεί με ένα κατάλογο 7 σημείων, και 6 ο Βενιζέλος και 18 ο αντωνάκης.. Σιγά ρε σεις.. τους διαλύσατε…

Ο Κουβέλης λέει οτι “κόκκινη” γραμμή είναι η σταδιακή απαγκίστρωση… από τα μνημόνια.. Σώωωωπα!

Μα όλοι αυτό δεν λένε; Ακόμη και η Μέρκελ το ίδιο λέει. Να στρωθείτε στη δουλειά, να μειώσετε το έλλειμμα και θα επιστρέψετε και πάλι στην δανειοδότηση από την αγορά με χαμηλά επιτόκια. ΜΟΝΟ τότε θα μπορέσετε να κόψετε τα μνημόνια.. και την βοήθεια από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια..

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ! Κόφτε την πλειοδοσία σε προτάσεις αναθεώρησης ΤΩΡΑ. Στρώστε κώλο και δουλειά.. Κόψτε πια τις δήθεν κόκκινες γραμμές και αρχίστε πάλι από κεί που σταμάτησε να δουλεύει η εξυγίανση, τον περσυνό Νοέμβρη… ΜΟΝΟ έτσι ΙΣΩΣ καταφέρουμε να πάρουμε το χρήμα χωρίς άλλα μέτρα και αστερίσκους.. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε τόσο πιο σύντομα θα λασκάρουμε όλοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: