Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

"Αφθονία" εν μέσω κρίσης!


Δεν μπορώ να ξέρω τι ο Κύριος βούλεται, αλλά αν πάρω παράδειγμα από την φετεινή παραγωγή του κήπου, πιστεύω οτι προβλέπει γερές φτώχεις στις τσέπες και θέλοντας να βοηθήσει δίνει ζωή σε γίγαντες!

Στην πιο πάνω εικόνα ο δεξιός γίγας είναι βερύκοκο! Ναι βερύκοκο τρείς φορές μεγαλύτερο από το κανονικό. Και μην φανταστεί κανείς οτι είναι το μοναδικό του δέντρου. ΟΛΑ σχεδόν είναι ίδια! Λίγα μεν αλλά γίγαντες..

Το άλλο, είναι γίγας-σύκο.. Μάλιστα.. αρχές Ιούνη και τα πρωτόσυκα στο φουλ τους..

Τα αμπέλια δεν πάνε πίσω! Το τρίχρονο Σιράχ στα κέφια του και με πολύ βαρειά καρδιά έχω αρχίσει να κόβω τσαμπιά να του ελαφρύνω τη δούλεψη στα νειάτα του!

Στα παλιά με τους Ροδίτες και τα Παριανά η ανάπτυξη μετά την τελευταία βροχή είναι απίστευτη. Κάθε μέρα κορφολογώ και την επομένη ξεπερνάνε πάλι το κόψιμο!

4 σχόλια:

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Καλοφάγωτα & καλόπιοτα τα γιγαντάκια!

zepos είπε...

Νάσαι καλά Δάφνη!

Koutsoukos Kostas είπε...

Δίαβασα αυτό http://www.econews.gr/2012/08/02/krasi-sfikes/ και σε θυμήθηκα

zepos είπε...

Καλά και οικολογικά ακούγονται αυτά περί σφηγκών οι οποίες βέβαια Κώστα είναι γνωστό οτι τρέφεις μια σχεδόν "φετιχ" αγάπη!
Αλλά οι οικολόγοι που δημοσίευσαν περιχαρείς μια έρευνα, ξέχασαν να μας πουν οτι τα δήγματα των εντόμων είναι η μοναδική είσοδος για τους μήκυτες την περίοδο της ωρίμανσης. Με άλλα λόγια, μπορεί όλη την χρονιά να ψεκάζεις για προστασία, αλλά αν αφήσεις τα έντομα (γενικώς) να κάνουν πάρτυ λίγες μέρες πριν τον τρύγο, δεν θα κόψεις ούτε ρόγα!
Πότε λοιπόν αφήνουν το "ευεργετικό" τους σάλιο οι σφήκες;