Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Ιστότοποι της παρακμής!

Ήλθε στο νησί πριν 10 μέρες. Παράτησε το φουσκωτό του στο νέο λιμάνι του Τρούλου όπου να΄ναι και βάλθηκε να ανακαλύψει την παρακμή!

Οι συντελεστές λοιπόν που κατά τον Ζούγκλα, έχουν κάνει το νησί ένα τόπο απόλυτα παρακμιακό, είναι τα γυφτάκια που οι ασυγκίνητοι εκμεταλευτές της παιδικής εργασίας τα βάζουν να ζητιανεύουν , οι αφρικανοί που πουλάνε μαϊμούδες, τα σκουπίδια στα στενά με την ανοχή των "ασυνείδητων Δημοτικών αρχόντων", οι λιμενικοί που αγωνίζονται να "επιζήσουν" σε ένα ακριβό νησί με ένα δεύτερο μεροκάματο ..

Μόλις λοιπόν γύρισε στην πρωτεύουσα, που ως γνωστόν δεν έχει παιδάκια ζητιάνους, ούτε στα φανάρια θύματα των εκμεταλευτών, δεν έχει σκουπίδια στους δρόμους, ούτε μπράβους νυχτερινών κέντρων, ούτε βέβαια υπήρξαν ποτέ ασυνείδητοι δημοτικοί άρχοντες, έστησε πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα του με τον πασιάρικο μεγατίτλο: "Η Μύκονος της παρακμής".

Με αυτόν τον απαράδεκτο και λίαν προσβλητικό τίτλο, τσουβάλιασε με τόσο ανόητο και πρόστυχο τρόπο όλους τους χιλιάδες κατοίκους του νησιού που δουλεύουν 20άωρα τίμια και σκληρά. Τους μαγαζάτορες, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, τους ξενοδόχους και όλους τους υπαλλήλους τους.. Τις μεγάλες εταιρείες φίρμες που ανοίγουν υποκαταστήματα στο νησί, τα τεράστια κρουαζιερόπλοια που αφήνουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα...Όλοι αυτοί ζούν, δουλεύουν ή επισκέπτονται ένα απόλυτα παρακμιακό τόπο. ΟΛΟΙ.. Αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που λατρεύουν το νησί μας και έρχονται κάθε χρόνο σχεδόν. Πλήρης ταύτιση με την παρακμή κατά τον ζούγκλα αφού τους αρέσει να έρχονται στη "Μύκονο της παρακμής". Δεν βρίσκουν τίποτα άλλο! Ετσι θα είναι αφού το αποφάσισε ο τιμητής των πάντων που δεν δίστασε να πλασάρει το νανοβιονικό του γιλέκο σαν το "νερό του καματερού" κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Εάν όμως είναι ο "δημοσιογραφικός" ζήλος για πωλήσεις, ο οποίος υπαγορεύει παρόμοιο πρόστυχο τσουβάλιασμα ενός νησιού ολόκληρου, βαφτίζοντας συγκεκριμένα μελανά σημεία σε μια απόλυτη παρακμή, αναρωτιέμαι τι μπορεί να συμβαίνει σε μας που αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα σχεδόν μια παρόμοια συλλογική προσβολή. Γιατί αν είναι λογικό να στηλιτεύεις και να κριτικάρεις τα άσχημα που συμβαίνουν, επιβεβλημένο να προβάλλεις λύσεις για τα προβλήματα που σίγουρα θα υπάρχουν σε ένα μικρό τόπο που για λίγους μήνες τον χρόνο πλημμυρίζει από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, τόσο απαράδεκτο είναι να δέχεσαι να τσουβαλιάζονται όλοι με παρόμοιο πρόστυχο τίτλο.

Άλλο η αντιπολίτευση στον Μέγα και άλλο να καταπίνεις τις βρωμιές του ζούγκλα!
Να μην βρίσκουμε δηλαδή ΟΥΤΕ μία λέξη να υπερασπίσουμε το νησί που ζούμε!

5 σχόλια:

Δάφνη Χρονοπούλου /Mme Kastell είπε...

Ευγνωμονώ το zepo για την αντίδραση στο
Ανώνυμο κείμενο (διαφημισμένο από ανώνυμο ντόπιο ιστολόγιο) που δίνει μονόπλευρη δυσώδη όψη της κατάντιας στην οποία οδήγησαν οι γράφοντες.
Αθηναία είμαι & ζω (ζω όχι παραθερίζω) 12 χρόνια στο νησί κι ακόμα το λατρεύω με σεβασμό & επιμένω πως όποιου Αθηναίου δεν του αρέσει ας πάει στο καλό. Διότι η κάστα αυτή που δυσφημεί & διαμαρτύρεται είναι αυτή που τσιμέντωσε ξερολιθιές, κατέστρεψε κορυφογραμμές, παράγει τόνους σκουπιδιών στο πέρασμά της, γλεντά κλείνοντας δρόμους κι απαιτώντας πριβέ παραλίες, συντηρεί μέσω καναλιών τη επι-μπάρια πορνεία παρουσιάζοντάς την σα φοιτητική διασκέδαση, κι ύστερα διαμαρτύρεται.
Δεν είναι οι Μυκονιάτες που γυρνούν με μπράβους, δεν είναι οι Μυκονιάτες που ουρλιάζουν Μύκονοοοοος μπροστά στις ίδιες κάμερες που ξαφνικά επέλεξαν να δείξουν άλλου είδους σκουπίδια.

zepos είπε...

Το ρυπαρό άρθρο μπορεί να μην υπογράφεται ευκρινώς αλλά είναι του γνωστού "ελεγκτή" της δημόσιας ζωής κατά το δοκούν.. και ιδιοκτήτη της Ζούγκλας

Δάφνη Χρονοπούλου /Mme Kastell είπε...

Το συμπέρανα κι από την αναφορά στο 'φουσκωτό' κι ωστόσο δε θα έβλαπτε να έβαζε το ονοματάκι του.

Dimitris Rousounelos είπε...

Σωστός και καλοτοποθετημένος, καπετάνιο. Και να δεις που μέσα στην παραζάλη του Αυγούστου, όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε, δεν είναι ο μόνος που ανακαλύπτει την πυρίτιδα αίφνης.
Περί του γράφοντος την άποψή μου δεν την ξέρεις, αλλά την υποψιάζεσαι.
Ωστόσο είναι πολύ σοβαρά τα θιγόμενα και μάλλιασε η γλώσσα μας να τα λέμε. Μόλις προ μηνός επί δεκάλεπτο ανέπτυξε τις θέσεις μου ενώπιον του ανοικτού ετήσιου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έλαβα τα συγχαρητήρια ακόμα κι από συμβούλους του Μέγα. Γιατί ξέρεις πιστεύω, όταν αγαπάμε τον τόπο τον αγαπάμε και με Μέγα και με Βερώνη και με Δέσποινα Νάζου.
Όμως δεν δίστασα ποτέ να πω την άποψή μου κι έχω μόνο ένα στόχο: να καλυτερέψουν τα πράγματα που δυστυχώς πάνε από το κακό στο χειρότερο, κι ας μιλώ σε ώτα μη ακουώντων.
Σε λίγες μέρες ο Δήμος είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να προσκαλέσει σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν 50 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν (γι αυτό το λόγο με θέμα τα σκουπίδια) από δημότες ανεξαρτήτου παρατάξεως. Εγώ θα είμαι εκεί κι εκεί θα πω τις απόψεις μου και δεν θα χαριστώ, ούτε θα χαϊδέψω κανέναν.
Καλησπέρα!
Πάω τώρα να δω πόσες μέρες θέλει να γυαλίσει το ασύρτικο!
:-)

zepos είπε...

Δημήτρη, είναι σωστό να βλέπει και να καυτηριάζει ένας δημοσιογράφος όσα πλήτουν την εικόνα του τόπου που επισκέπτεται. Όταν το κάνει καλοπροαίρετα και εποικοδομητικό είναι και στην ουσία προστατεύει την αξιοπρέπεια των κατοίκων του.

Εχει καμία σχεέση αυτό με τον πρόστυχο τίτλο "Η Μύκονος της παρακμής"; Αυτό γίνεται ολοφάνερα για εντυπωσιασμό και ποδοπατάει περιφρονητικά όλους μας..
Πως πρέπει να αισθάνονται οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που ζούν και δουλεύουν τίμια, λειτουργούν τις μέρες αυτές τις εκλησιές μας, ετοιμάζουν τα χωριά τους με φιλότιμο για την παναγιά, υποδέχονται φίλους και συγγενείς...άντε να σταματήσω...
Κανονικά όλοι μας έπρεπε να του τα σέρνουμε συνεχώς του τενεκέ..

Στην πραγματικότητα βάζοντας παρόμοιο προσβλητικό τίτλο, χάνουν κάθε αξία τα καταγγελόμενά του έστω και αν είναι αλήθεια..

Ας παλεύουμε ολοι μαζί για το καλύτερο και ας αφήσουμε στην πάντα τις προσβολές και τα μεγάλα λόγια. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Κάθε πρόταση να εμπεριέχει ρεαλιστική λύση και οχι ευχολόγια..Να σκοπεύει στη ΛΥΣΗ του προβλήματος και οχι στην ανάδειξη και στην προβολή ή στο "θάψιμο" των αντιπάλων.
Μόνο έτσι θα κάνουμε τη διαφορά από τη καταστατική θολούρα της σημερινής πολιτικής..