Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι άρπαγες επέστρεψαν για να μείνουν;


Με το σύνθημα «Αλλαγές των χρήσεων γης από την ματιά των πουλιών», ορίσθηκε φέτος ότι την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών να την γιορτάσουμε στις 14 και 15 Μαΐου 2011. Το Ταμείο Θήρας της Κύπρου ανακοινώνει την υποστήριξη του στην πρωτοβουλία αυτή και δεσμεύεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να εντάξει το εν λόγω θέμα ως κεντρικό άξονα των δράσεων και δραστηριοτήτων του, για το έτος 2011.

Σύμφωνοι! Να το γιορτάσουμε όλοι δεόντως.. Να ανοίξουμε κι'ένα μπουκάλι καλό κρασί και να πλακωθούμε και στα τσίπουρα που λέει ο λόγος. Μια μέρα είναι αυτή και θα περάσει. Άλλωστε όλα γύρω μας αν και δεν θυμίζουν την εποχή της εαρινής μετανάστευσης των πουλιών - προς το φθινόπωρο πάει - τα μεταναστευτικά πουλιά είναι παντού.

Οι άσκημοι καιροί, οι συχνές βροχές και οι ασυνήθιστα δυνατοί βοριάδες τα σπρώχνουν σε πολύ συχνές στάσεις και φέτος το νησί μας είναι κάργα πουλιά εδώ και ένα μήνα περίπου. Τρυγόνια, σουβλόγεροι, μπεκατσίνια, ερωδιοί όλων των μεγεθών και των χρωμάτων, ξεπηδάνε από κάθε ρέμα και κάθε δραφιά. Τα γεράκια που ακολουθούν όλο αυτό το τεράστιο πλήθος κάνουν καθημερινό πάρτυ..

Αυτοί όμως που έχουν κάθε λόγο να είναι υπερευχαριστημένοι με το φετεινό πολυήμερο φαγοπότι, είναι οι μελισουργοί! Είχα ξαναγράψει πάλι ένα σχετικό ποστ στις 7/5/2008 με τίτλο: Merops Apiaster - Ο Πειρατής!.

Το έχουν παραχέσει όμως εφέτος.. Αυτά τα ωραία πουλιά έχουν πολαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια σε βαθμό που δεν μπορείς να λες πια, ε δεν πειράζει να μου φάνε και καμιά μέλισσα! Κατά εκατοντάδες πιάνουν βάρδια στα σύρματα και στα κλαδιά των δέντρων γύρω απ'το μικρό μελισσοκομείο μου και όλη μέρα βουτάνε τραγουδώντας και πετάνε με μέλισσα στη μύτη..

Κάθομαι και γω εκεί κοντά κάθε απόγευμα κάνα δίωρο, βαράω ένα τενεκέ και τους αμολάω μερικά καντήλια, αλλά αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Είπα πολλές φορές να πιάσω το δίκανο, αλλά το μετάνοιωσα και απλά παρακολουθώ τον πρώιμο "τρύγο".. Λέτε να μείνουν φέτος;

4 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Γιώργο δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Τα μόνα που τα τρομάζει λίγο είναι οι μινέρβες που αμολάνε οι πιτσιρικάδες το Πάσχα,αλλά και αυτό για λίγο.

markos aliprantis είπε...

Εμένα μου έχουν ρημάξει στην κυριολεξία την μουσμουλιά που έχω στο περβόλι αλλά μερικούς τους κανόνισα αλλά όχι με το όπλο.

zepos είπε...

Κάθομαι τώρα δα και σου γράφω και απ'όξω ακούγεται το δυνατο τραγούδι τους. Θάναι απ'την χαρά τους οι πούστηδες που τις εχουν ρημάξει..
Δεν μου πάει να τους πλακώσω στα 9άρια ρε γαμώτο φελέκι μου.. Πάου για βάρδια Μάρκο!

George είπε...

Μετά από "απαγωγή" του ποστ από τον Bloger επί 3 μερόνυχτα, το επέστρεψε αλλά χωρίς τα σχόλια...
Αυτο κάνει το .. τζάμπα!