Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Τρύγος εν όψη!

Οι μέρες περνάνε με ταχύτητα και τα ζάχαρα στ'αμπέλι ταξιδεύουν προς τα πάνω..Οι Μονεμβασιές σε γενναία παράταξη και οι Ροδίτες λιγότεροι λόγω διαφορετικού κλαδέματος.Φέτος πήγαμε - έως σήμερα - καλά από ασθένειες και παραγωγή. Από ποιότητα θα τα πούμε όταν αρχίσουν οι δοκιμές και τα τραπεζώματα!

Οι άγνωστες ποικιλίες έδωσαν περισσότερα και θα γίνει η "μίξη της αρκούδας"!!Χθες πατήσαμε λίγη Μαλαγουζιά ενός καλού φίλου, που δυστυχώς την είχε "χτυπήσει" η μύγα.. Πραγματικό εργόχειρο ο λεπτομερής καθαρισμός του τσαμπιού και φυσικά τα μισά σ'ένα λάκο όπου τα πεινασμένα μελισσάκια έκαναν ..πάρτυ!!

9 σχόλια:

manos είπε...

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΩΤΑ !!!!!

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Ζέπο
Καλές σοδειές να έχεις.

Foris Mouratidis είπε...

Καλη σοδεια.

markos aliprantis είπε...

Γιώργο υπολογίζω τέλος του μήνα να τρυγήσω και 'γώ αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε.Η μονοβασιά που δοκίμασα είναι έτοιμη μόνο το σαββατιανό λίγο θέλει ακόμη.
Άντε και καλούς τρύγους νά έχουμε.

İlhami Uyar είπε...

I wish you abundant season,best wishes

zepos είπε...

Φχαριστώ φίλοι! Δεν βλέπω την ώρα να τα κόψω μην τυχόν (χτύπα ξύλο) και τα πιάσει καμιά χολέρα στα τελειώματα.
Οι βαθμοί ακόμη είναι 11 και με τις κρύες νύχτες και το δυνατό μελτέμι ανεβαίνουν με το πάσο τους. Οτι πρέπει για την καλή ποιότητα!!

zepos είπε...

Μάρκο στίψε μερικά πρώτα από διαφορετικά τσαμπιά και μέτρησέ τα..

alex είπε...

Αγαπητέ Ζέπο τις παγίδες που είπες τις έφτιαξα και τώρα είναι γεμάτες κάθε λογής έντομα το μόνο που είδα είναι όποιες παγίδες τις έβλεπε ο ήλιος εξατμίστηκαν άρα θέλει στη σκιά και λίγο περισσότερο μάλλον νερό τα σταφύλια είναι σαν το κεχριμπάρι αλλά τι θα βγει θα μας τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί αν τα πάρουν και καθόλου λέω αν μπορώ το σύστημα να το επεκτείνουν στις ελιές για τον δάκο και στα καρποφόρα δέντρα ένας φίλος έφτιαξε τις ίδιες και έβαλε μέσα ιχθυάλευρο για μηλιές και αχλαδιές αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος. Καλό τρύγο να χεις. Θα προσπαθήσω φέτος να φτιάξω κρασί από μέλι άντε να δούμε τι θα ξετελέψουμε. φέτος

zepos είπε...

@Αλεξ:
Ίσως οι παγίδες για την μύγα είναι η λύση! Εάν εξατμίζεται το συμπληρώνουμε..
Όταν είδα προχθές την ζημιά στη Μαλαγουζιά ενός γνωστού που έγινε από την όξινη σήψη (μύγα) έπαθα πλάκα.. Εχει συμβεί φυσικά και σε μένα πριν τρία χρόνια..

Του έλεγα για τις παγίδες και .. χάζεψε!!