Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Πάει... τρελλάθηκαν!

Φέτος τα μελίσσια τρελλάθηκαν..
Το τέταρτο σμάρι στο ίδιο δέντρο..



Ακριβώς από κάτω του στη πέτρα ένα με τη γη!



Σε άλλο βράχο



Λίγα μέτρα πιο κάτω στον ίδιο βράχο...



Λες και δόθηκε σύρμα σε όλες τις γειτονιές, τις συμμορίες και τις φαμίλιες, οι μέλισσες κήρυξαν πόλεμο στις κυψέλες-πολυκατοικίες και σκόρπισαν στις ρούγες, στα δέντρα, στις πέτρες, στους κάπασους, στις λεμονιές και όπου δη, για να στήσουν .. μονοκατοικία!


Δεν μασάω! Δεν πρόκειται να πιάσω άλλο έστω και αν έλθει μέσα στη κρεββατοκάμαρα!!
Τέρμα!

16 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Γιατί ρε Γιώργη δεν πιάνεις άλλα;Μακάρι να έρχονταν εδώ και θα σού΄λεγα.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάζευε κι ας είναι ρόγες.

zepos είπε...

Γιατί Μάρκο θένε δουλειά αυτή την εποχή και μένα μου την έχει βιδώσει με τ'αμπέλι!
Συγνώμη ο καθένας με τη τρέλλα του..
Μ'αρέσουν αλλά πάνω από 8-9 το βλέπω και γω οτι δεν θα τα καταφέρνω να τα κοιτάω συχνά.
Είναι και το σοβαρό θέμα της τροφής Μάρκο. Εδώ στη Μύκονο έχουμε (είχαμε..) τουρισμό αρκετό αλλά από φαΐ για τα μελισσάκια υποφέρουμε.. Μετά το τέλος του Ιούνη, τα χωράφια παίρνουν αυτή την κιτρινοκαφέ απόχρωση της .. Σαχάρας και δεν υπάρχει τίποτα στα βουνά για βοσκή. Μόνο κοντά στη Χώρα με τα σπίτια και τους κήπους που έχουν γίνει και τις στρατιές των ινδών που τους ποτίζουν κάτι γίνεται. Και γι'αυτό αυτές τις μέρες στα πέριξ της χώρας έχει πέσει πανικός από τα σμάρια...
Θυμάμαι άλλη μια χρονιά πριν από 10-11 χρόνια ήταν έτσι καλοχρονιά με ανοιξιάτικες βροχές και μάζεψα πάνω από 12 κυψέλες.. Τις έχασα όλες φίλε..τον επόμενο χρόνο..
Παίζει βέβαια να αρχίσω το τάϊσμα.. Αλλά!!!

GRAINBOW είπε...

Kαπεταν-Γιωργη,την καλησπερα μου!
Μαζεψε τα ολα,οσα μπορεσεις δηλαδη!
Βοηθησε τα με λιγο σιροπακι επειτα!
Αληθεια ποσες περιπου κυψελες(δηλωμενες & αδηλωτες)να αριθμει το νησι?

zepos είπε...

Δηλωμένες λίγες.. Ξέρω κανα-δυο που τις έχουν δηλώσει καιμάλιστα ο ένας κατεβαίνει στο γιαλό και πουλάει μέλι.. Ερασιτέχνες σαν και μένα ξέρω άλλους 3-4 με πολύ λίγες..
Όμως! Τα τελευταία χρόνια έχουν μαζευτε΄πολλοί Αλβανοί που βάζουν κυψέλες παντού.. Αυτές τις μέρες μόνο Αλβανοί γυρίζουν και μαζεύουν σμάρια!

Beekeeper είπε...

Λοιπον να δεις που έχει ερθει ο κυρ Λευτέρης στο Νησι και ακούμπησε το βράχο και τον Δεντρο. Αγιος Ανθρωπος.

Ζεπο δεν ειναι αναγκη να τα κάνεις πολλά . Μάζεψε τα, τάισε τα και σε ένα μήνα τα ενώνεις και τα χεις στο θυμάρι θηρία.

zepos είπε...

Τελικά Κώστα τα δυο στο δέντρο και στη πέτρα τα μάζεψα μια και είναι μέσα στη γη μου και δεν άντεχα να τα βλέπω κάθε μέρα εκεί..
Ακολούθησα τη συμβουλή του Μάρκου (μεγάλη μάρκα μελισσάς!!) και δεν τα κάπνισα αλλά τα ράντισα με σιρόπι 1+1 με σπρέϊ .. Κάτσανε ήσυχα και μάλλον ήταν πεινασμένα δυο-τρεις μέρες.. και έτρωγαν με μανία ξεχνώντας με..
Τά'ριξα και τα δυό στην ίδια κυψέλη!! Δεν ξέρω τι έγινε αλλά το βράδυ ήταν και τα δυό μέσα σκαρφαλωμένα σε 5 πλαίσια με κεριά...
Ενα αξιοπερίεργο είναι οτι σήμερα το πρωί καθώς ήμουν στις κυψέλες, ήλθε ένα μικρό σμάρι (δεν είδα από που) και έπεσε μπροστά σε μια κυψέλη που τυχαίa ήταν η πιο μικρή αποικία. Έγινε βέβαια ο πόλεμος ο Τρωϊκός για λίγα λεπτά .. Οι μέλισσες κουβαριάστηκαν και άρχισαν να πετάνε όλες μαζί "χορεύοντας" πάνω από την κυψέλη και κάτω στη γη.. Μια καλή μάζα ανέβηκε στη είσοδο και άρχισε να κινείται προς τα μέσα σε παράταξη..
Σε λίγο όλες σχεδόν είχαν μπει μέσα!! Για άλλα 15 λεπτά περίπου υπηρχε αναστάτωση και λαός που πετούσε γύρω, αλλά μετά όλα έγιναν φυσιολογικά.. εκτός από λίγα πτώματα κάτω μπροστά. Δεν το άνοιξα να τα αφήσω να ησυχάσουν, θα δω αύριο το αποτέλεσμα της εισβολής!

Beekeeper είπε...

Για ενημέρωσε μας.. ακουγεται ενδιαφέρον

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα
ένα ειναι σίγουρο.Ο γείτονας σου ο Λευτέρης πέρασε απο Μύκονο.
Χαρά στους Μυκονιάτες.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλορίζικα!
Το ίδιο και δω! Φέτος είναι πολύ έντονο το φαινόμενο της σμηνουργίας.

zepos είπε...

Καλημέρα
Τελικά χθες άνοιξα τη κυψέλη που έγινε η "εισβολή". Ήταν τίγκα στο λαό! Έχει 6-7 πλαίσια με γόνο (ήταν το πιο μικρό) αλλά όλα τα πλα΄σια κάτω και τα μισά και παραπάνω στον πάνω όροφοήταν "πατημένα" από μέλισσες. Είναι φανερό ότι το μικρό σμάρι εγκαταστάθηκε του καλού καιρού...
Τώρα τι έγινε με τις μάνες; Άγνωστο γιατί εγώ δεν έχω σημαδέψει ποτέ μου μάνα, αλλά ούτε έχω κάνει ποτέ αντικατάσταση "τεχνιτή".. Ότι κάνει η... φύση!

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συνάδελφε Γιώργο καλή σου ημέρα.
Φέτος και εδώ στην Σύρο τα μελίσσια πάνε μιά χαρά, λόγω των βροχοπτώσεων. Τον Μάρτιο δημιούργησα 17 με νές μάνες και είχα αποτέλεσμα για πρώτη φορα 100%, μέχρι στιγμής έχω μαζέψει 14 σμάρια, έχω και τα παλιά και τρέχω πανικόβλητος.Αν δεν κάνει καύσωνες στο θυμάρι θα ευχαριστηθούμε όλοι.
Καλή και η χθεσινοβραδυνή βροχή.

zepos είπε...

Γεια σου Κώστα
Χωρίς να είμαι σίγουρος μάλλον είσαι ο .."πρώην πρόεδρος" έ;
Όποιος και να είσαι όμως χαίρομαι να τα λέω απ΄΄ο δω με άλλον ένα κυκλαδίτη..
Ναι καλή η βροχή! Εδώ έβρεχε όλο το βράδυ έως τις 8 το πρωί! Τα σμαράκια όμως απτόητα συνεχίζουν να την .. κάνουν.. Στο ίδιο δέντρο (ούτε άγιο νάταν!) τώρα πριν λίγο είδα άλλο ένα δυο-τρεις φούχτες μελίσσια .. μαζεμένες ένασουρό προσπαθούσαν να ζεσταθούν γιατί με τον βοριά και τη συννεφιά κάνει κρύο... Το λυπάμαι και θα πάω το απ΄γευμα να το βάλω στην τελευταία κυψέλη που έχω..

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Οντως φίλε Γιώργο, είμαι ο "Πρώην Πρόεδρος", τώρα θα έχω πραγματικά περισσότερο χρόνο να ασχολούμαι με πράγματα που δεν θα με πληγώνουν......Με την ευκαιρία θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους θα έχω την δυνατότητα να τα λέω από αυτόν τον φιλόξενο χώρο.

zepos είπε...

Οκ Κώστα!
Καλώς ήλθες στην ωραία παρέα μας!

GRAINBOW είπε...

Kαλως ηλθες Κωστα!