Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΖΙΟΥΝΟΡ, ο ασυμβίβαστος!


Χθες αργά το βράδυ έφυγε ο καλός μου φίλος, ο σύντροφός μου στα βουνά και στα λαγκάδια, ο ΤΖΙΟΥΝΟΡ μου. Εφυγε πλήρης ημερών. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1999 και χθες συμπληρώσαμε 14 και κάτι  χρόνια καλή παρέα.

Παρ'όλη την ηλικία του, έως πέρσυ μου βρήκε λίγες μπεκάτσες με αργό αλλά σταθερό τέμπο. 

Ήταν άξιος περδικοκυνηγός και λάτρευε τις αναρριχίσεις στα βράχια και στις κορφές. Μου πήρε χρόνια να τον καλμάρω, αλλά με αντάμειψε με άπειρες φέρμες και απόρτ.

Ακόμη και στον θάνατο είχε εκείνο το περήφανο ύφος, το τρίχωμά του γιάλιζε γοητευτικά, λες και ήθελε να μείνει στη θύμισή μου έτσι για πάντα ωραίος!

Καλό σου ταξίδι φίλε μου στον σκυλοπαράδεισο..

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Γιγάντιες σφήκες-δολοφόνοι οδήγησαν στο θάνατο 42 ανθρώπους στην Κίνα

Σενάριο ταινίας τρόμου θυμίζουν οι δολοφονικές επιθέσεις από γιγάντιες σφήκες που οδήγησαν στο θάνατο 42 ανθρώπους ενώ τραυμάτισαν άλλους 1.640 τις τελευταίες εβδομάδες, στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας.


Οι αρχές καταστρέφουν τις σφηκοφωλιές, έχουν αναρτήσει πινακίδες και προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και μέσω Διαδικτύου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Κάλεσαν επίσης τους κατοίκους της περιοχής να φορούν μακριά μανίκια και παντελόνια όταν βγαίνουν έξω και να μην επιχειρήσουν να διώξουν τις σφήκες εάν τις δουν.

«Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού έστειλε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών και ενίσχυσε τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης για να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων», μετέδωσε το πρακτορείο.

Οι σφήκες ζευγαρώνουν και μεταναστεύουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετικές. Το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και πολυοργανική ανεπάρκεια.