Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Γιγάντιες σφήκες-δολοφόνοι οδήγησαν στο θάνατο 42 ανθρώπους στην Κίνα

Σενάριο ταινίας τρόμου θυμίζουν οι δολοφονικές επιθέσεις από γιγάντιες σφήκες που οδήγησαν στο θάνατο 42 ανθρώπους ενώ τραυμάτισαν άλλους 1.640 τις τελευταίες εβδομάδες, στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας.


Οι αρχές καταστρέφουν τις σφηκοφωλιές, έχουν αναρτήσει πινακίδες και προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και μέσω Διαδικτύου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Κάλεσαν επίσης τους κατοίκους της περιοχής να φορούν μακριά μανίκια και παντελόνια όταν βγαίνουν έξω και να μην επιχειρήσουν να διώξουν τις σφήκες εάν τις δουν.

«Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού έστειλε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών και ενίσχυσε τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης για να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων», μετέδωσε το πρακτορείο.

Οι σφήκες ζευγαρώνουν και μεταναστεύουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετικές. Το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: