Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


6| 7| 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣΤο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ανοίγει  τις πύλες του,  το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Περιμένει να υποδεχτεί τόσο τους φίλους μελισσοκόμους που θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ όσο και τον πολυπληθές καταναλωτικό κοινό που το επισκέπτεται κάθε χρόνο, για να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού, να δοκιμάσει μέλι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να προμηθευτεί τα καλύτερα μέλια απευθείας από τους παραγωγούς.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των  επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Και φέτος στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα, όπως Χαλκιδική, Αρκαδία, Κρήτη, Κάρπαθο, Λαμία, Τζιά, Μεσσηνία, Ηλεία, Τήνο, Λήμνο καθώς και από το Άγιο Όρος.  Στο Φεστιβάλ περά από μέλι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν βασιλικό πολτό, κηρήθρες, γύρη αλλα και ποτά με μέλι όπως ρακόμελο.

Στον Τομέα Μελισσοκομικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες  του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν μηχανήματα και αξεσουάρ μελισσοκομία, κυψέλες και μελισσοεφόδια.

Στα πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο με τη συμμετοχή Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων, Διαιτολόγων  - Διατροφολόγων,  Συμβούλων Εξαγωγικών Επιχειρήσεων  και άλλων.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
¤        Γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού και βαθμολόγηση από το κοινό
¤        Γαστρονομικός Διαγωνισμός με βάση το μέλι
¤        Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται με μέλι
¤        Ενημέρωση καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα
¤        Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας - Παιχνίδι με τη μέλισσα»
¤        Ένα πράσινο Παραμύθι… γεμάτο μέλι. Παρουσίαση του βιβλίου εργαλείου διατροφής «το πράσινο παραμύθι» από τους συγγραφείς του

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 6/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 7/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 8/12: 10:00 – 20:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών,  Δωρεάν είσοδος για τους μελισσοκόμους

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 Email: info@edpa.gr  www.edpa.gr

1 σχόλιο:

markos aliprantis είπε...

Γιώργο δλδ ο κόσμος θα πάει να αγοράσει μέλι και θα πληρώσει κι'απο πάνω 2€;;;;;;;