Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Το χταπόδι έπιασε τον σταυρό

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ… είναι Η ευχή που κυκλοφορεί…

Λοιπόν για να λέμε και κάτι γελαστικόν, συνέβη το εξής πολύ αστείο προχθες τω Θεοφανείων πάνω στο μοναδικό “χωριό” μας, την Α.Μερά.
Κατά το έθιμο, ο παπάς η ο δεσπότης θα σας γελάσω, ρίχνει μία τον σταυρό στη θάλασσα με το “εν Ιορδάνη..” κλπ, τον τραβά όξω και ξαναρίχνει για δεύτερη φορά με το ίδιο τροπάρι.

Στο βίρα όμως η κορδέλα τέντωσε και ο σταυρός δεν έλεε να βγεί στην επιφάνεια για να συνεχιστεί το καταστατικό λειτουργικό.

Σκάλωσε! Σκέφτηκαν όλοι.

O παπάς προσπαθούσε να ξεσκαλώσει την κορδέλα, οι γύρω νέοι που περίμεναν ημίγυμνοι αγωνιούσαν τρέμοντες την τρίτη και τελευταία ρίψη και τότε η κορδέλα ξεσκάλωσε. Ο παπάς τη βιράρισε λίγο και εφάνη το ιερόν απαστράπτον σκεύος, αλλά επάνω του ήταν γαντζωμένο ένα δίκιλο χταπόδι που τον λιμπίστικε και τον κρατούσε με πείσμα ως πολύτιμον τρόπαιον!

Ενας από τους νέους βούτηξε στα ρηχά και άρπαξε σταυρό και χταπόδι και τα'ριξε στο μωλαράκι..

“Το χταπόδι έπιασε τον σταυρό” αναφώνισε εκστασιασμένο το πλήθος των πιστών! Ο χταπόδης κατέληξε να γίνει ο μεζές σε καφενείο της πλατείας και ο νέος που τελικά τον έπιασε, πήρε σβάρνα τα μαγαζιά για το καθιερωμένο “ιερόν” της οικονομικής του ενίσχυσης…

Στο παρακείμενο βίντεο και περίπου από το δέκατο λεπτό φαίνεται όλη η χταποδομάχη...

6 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλή χρονιά με υγεία!
Λέω το καλοκαίρι σε μια πετονιά να βάλω για δόλωμα ένα σταυρό. Νέα μέθοδος ψαρέματος χταποδιού γεννήθηκε!

zepos είπε...

Μπορεί να πρόκειται για θάμα!
Ετσι φώναξαν ορισμένοι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι ήσαν μάλλον επηρρεασμένοι από την κατανυκτική υποβολή του βαπτίοσματος του ιερού σταυρού, εθεώρησαν ως κάποιο μυστηριώδες μήνυμα από τον ύψιστον..
Πάντως όπως μου μετέφεραν σήμερα και η γεύση του συγκεκριμένου ψημένου χταποδιού στο κάρβουνο ήταν περιέργως... πολύ καλή!

markos aliprantis είπε...

Αυτό και αν είναι περίεργο.¨εβλεπα όμως τον παπά με τον Σταυρό και μου φάνηκε οτι έκανε "κολπάδα".Μάλλον στη Μύκονο τα χταπόδια πεθαίνουν από γηρατειά.
Και του Χρόνου Γιώργο.

Ανέστης Θ.Κετσετζίδης είπε...

Γιώργο
καλή χρονιά να έχεις.
ανεβάζω τι βίντεο στο blog.
Μάρκο όχι απο απλά γεράματα,αλλά απο βαθιά γεράματα.
Φέτος έρχομαι Μύκονο δεν πάω Πάρο...

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αγιασμένο γλέντι !!!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Πάντα τέτοια κυρ Γιώργη , καλό σημάδι είναι .
Ήταν και πολιτικοί στον Αγιασμό να το εκμεταλλευτούν δεόντως ??