Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου

"Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου και οι Παγκυκλαδικές κινητοποιήσεις πολιτών που αντιδρούν στις συνενώσεις Γραφείων των ΔΟΥ , αποψίλωση και υποβάθμιση υπηρεσιών στα έτσι κι αλλιώς δυσπρόσιτα νησιά μας στις Κυκλάδες. Για σημερα και αύριο εξάλλου έχει εξαγγελθεί απεργία των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ όλων των Κυκλάδων."

Η είδηση και η φοτο είναι από ΕΔΩ: "http://kepom.wordpress.com

Διαβάζω την ειδησεογραφία και βλέπω οι ΔΟΥ που θα καταργηθούν θα αντικατασταθούν (οχι όλες) από τα Κέντρα Ενημέρωσης Φορολογουμένων. Προσπάθησα να εξακριβώσω τις αρμοδιότητες που θα έχουν αυτά τα μάλλον ολιγομελή γραφεία. Γιατί αν πρόκειται για γραφεία με τον ίδιο περίπου αριθμό υπαλλήλων, τζάμπα καίει το λάδι..

Ε λοιπόν βρήκα οτι θα έχουν πολλές.. Και αν λογαριάσει κανείς το πέρασμα στην ηλεκτρονική φορολογική μας δραστηριότητα, λέω οτι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς αλλάζει. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος της ταλαιπωρίας μας με ταξίδια στην Σύρο για ψύλου πήδημα. Εάν όμως πράγματι τα εν λόγω Κ.Ε.Φ. είναι δραστήρια και οχι "κλειστά", θα το αποφύγουμε.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα Κέντρα Ενημέρωσης Φορολογουμένων:

Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων.
Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις Δ.Ο.Υ..
Παραλαβή (δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ.. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α. ) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.
Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη προσωρινή ακινησία.
Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.
Διαδικασίες Έναρξης Εργασιών.
Αιτήσεις Μεταβολής Εργασιών.
Αιτήσεις μερικής ή ολικής άρσης απαγορευτικών μέτρων.
Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών
Παραλαβή και διαβίβαση αιτημάτων για διαγραφή χρεών λόγω οικονομικής αδυναμίας, άρση ή περιορισμό κατασχέσεων, εξάλειψη ή περιορισμό υποθηκών.
Χορήγηση Αποδεικτικού Ενημερότητας μηνιαίας ισχύος ή Βεβαίωσης οφειλής.
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Δεν είναι και λίγες ε;

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Γιώργο και εμείς εδώ έχουμε κατάληψη.Είμασταν που είμασταν θα μας αποκάμουν κιόλας.

Dimitris Rousounelos είπε...

Γιώργο με το που γίνουν αυτά, εγώ σου υπόσχομαι όταν κληθώ και υπάρξει ανάγκη να ρίξω καμπόσα μεροκάματα στο ξεκουβάλημα του αρχείου της Μυκόνου και άμα λάχει και χρειαστεί κανένα μερεμέτι στη Νέα Μεγάλη ΥπερΔΟΥ Σύρου. Μέχρι τότε θα προτιμούσα να μην πηγαίνω με κρισ κράφτ και με βαπόρια χειμώνα καλοκαίρι στη Σύρα για ψύλλου πήδημα κάθε λίγο και λιγάκι. Το θέμα εκεί μπαίνει και στη γενικότερη απαξίωση και αποψίλωση των νησιών από υπηρεσίες και "ζωή" (ανθρωπίλα δηλαδή) κι όχι κάπου αλλού. Σ' αυτό και για αυτό θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στις κινητοποιήσεις.
Κατά τ' άλλα βρε Γιώργο σαστίζω με το δούλεμα που έχουμε φάει τόσα χρόνια. Θα γίνουν όλα μονομιάς; Όλα όσα δεν έγιναν ως τώρα; Ποιον να βρίσω κι εγώ κι όλοι μαζί τελικά; Κι από ποιον να ζητήσω τα ρέστα;

George είπε...

Εγώ Δημήτρη δεν έχω περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματά σου από τον οποιονδήποτε. Επί δεκαετίες ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλούσε για τόσα στραβά και ανάποδα που όλοι βλέπουν σήμερα οτι επιτρέψαμε να μας κατρακυλήσουν.
Θέλουμε να γίνουν όλα μονομιάς!
Ε δεν γίνεται..
Δεν έχουμε υπομονή και θα χύσουμε κατάχαμα όσο γάλα μάζεψε η καβάθα τα δυο χρόνια..
Πάντως και στην χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις εφορίες, οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν οτι τα ΚΕΦ θα είναι μικροσκοπικές εφορίες.
Όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη οικονομίας στα ενοίκια και στην διασπορά των υπηρεσιών και την αργομισθία.. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτά ακριβώς υπερασπίζονται σήμερα.
Σόρυ!