Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Καλό Πάσχα να'χουμε!


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Και οταν λέμε σε όλους, σε αυτό περιλαμβάνονται και τα ζώα μας.. εκτός βέβαια από αυτά που θα θυσιαστούν για το αχόρταγο στομάχι μας!

Να σκεφτούμε όμως και τα σκυλιά μας - όσοι έχουμε - και ειδικά για όσα έχουν το πρόβλημα της κροτοφοβίας, έστω και σε μικρό βαθμό. Τις μέρες αυτές θα πέσουν άγρια βεγγαλικά ακόμη και δίπλα στα κακόμοιρα τα σκυλιά μας που δεν ξέρουν φυσικά τι συμβαίνει και ξαφνικά τρελλαθήκαμε!

Δυο καλοί κτηνίατροι από την Σύρο μας δίνουν μερικές χρήσιμες συμβουλές και δεν θα χάσουμε αν τις διαβάσουμε και τις τηρήσουμε με ευλάβεια. Αντίθετα θα αποφύγουμε να επιδεινώσουμε το πρόβλημα του σκύλου μας ή ακόμη και να του δημιουργήσουμε κροτοφοβία αν είναι σε νεαρή ηλικία.

"Α) Μην αλλάζετε τον τρόπο που τους συμπεριφέρεστε. Πολλοί ιδιοκτήτες συνηθίζουν να τα παίρνουν αγκαλιά να τους μιλάνε με πιο μαλακή φωνή να τα χαϊδεύουνε περισσότερο. Αν αντιδράσουμε έτσι ο σκύλος μας νομίζει ότι καλά κάνει και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Β) Προσπαθήστε αν είναι δυνατό να μην αντιδράτε οι ίδιοι όταν "πέφτουν" βεγγαλικα. Αν πηδάτε ή φωνάζετε ο σκύλος σας καταλαβαίνει ότι υπάρχει λόγος να φοβάται και αυτός.

Γ) Προσπαθήστε να κρατήσετε τον ήχο των βεγγαλικών έξω από το σπίτι. Δυναμώστε το ράδιο ή την τηλεόραση, και κλείστε τα παράθυρα σας.

Δ) Μην αναγκάζεται το ζώο σας να παρευρίσκεται σε μέρη που δεν αισθάνεται άνετα και μην το μαλώνετε. Αν θέλει να κρυφτεί αφήστε το να κρυφτεί. Μην προσπαθείτε να το τραβήξετε έξω. Ο φόβος του μπορεί να εξελιχθεί σε επιθετικότητα αν τον αναγκάζεται κάνει κάτι που δεν θέλει."


Διαβάστε όλο το κείμενο ΕΔΩ: Αντιμετωπίζοντας την κροτοφοβία την περίοδο του Πάσχα

16 σχόλια:

explore.bees είπε...

Μπράβο σου ΜΑΣΤΡΟ ΖΕΠΟ , έκανες πάλι την διαφορά .
Όντως σε αυτό το θέμα έχεις δίκιο καθώς εκείνη την ώρα σε όλα τα ζώα ή πουλιά που τυγχάνει και βρίσκονται κοντά στις εκρήξεις από τις κροτίδες , παρατηρείται μια αναταραχή καθώς δεν ξέρουν τι συμβαίνει και τρομοκρατούνται .
Πάντως έτσι ή αλλιώς φέτος πιστεύω ότι οι εκρήξεις θα είναι λιγότερες ένεκα κρίσης .
Οπότε να είσαι καλά και καλή ανάσταση και εύχομαι καλά να περάσεις εσυ και η οικογένεια σου .
Χρήστος Μαραγκός

markos aliprantis είπε...

Kαλό Πάσχα με υγεία πάνω απ'όλα.

zepos είπε...

Σήμερα βρέχει όλη μέρα με διαστήματα ήλιου και τα .. τρυγόνια έχουν κατακλύσει τα χωράφια, τους καλαμιώνηδες και τις τοίχοι...Καθόνται φουσκομένα στα σύρματα και δέχονται τη βροχή σαν να μην τρέχει τίποτα..
Η εαρινή αποδημία είναι στο φόρτε και η βροχή τα "έκατσε"...

melissokomia kritis είπε...

Καλό Πάσχα με Υγεία

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σωστός!
Καλή Ανάσταση.

Επόπτης είπε...

Καλή Ανάσταση

Επόπτης είπε...

Το μπόλι πως πάει ;

evangelos naxios είπε...

Καλο Πασχα,Καλη Ανασταση!!!

George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chaniabee είπε...

Καλό Πάσχα!!! Με υγεία και χαρά!

zepos είπε...

Αγαπητέ "Επόπτη" το μπόλι δεν έχει ακόμη σκάσει μύτη.. Μάλλον είναι νωρίς ε; Τα μπόλια ομως στ'αμπέλι πιάσανε και έχω μια χαρά!!

Σήμερα με την πρώτη λιακάδα, αλλά με πολύ δυνατό βοριά, τα μελισσάκια τρελάθηκαν!! Στη γειτονιά μου έπιασα 3 σμάρια, αν και είχα "υποσχεθεί" στον εαυτό μου να μην τα ξανακάνω γιατί με ... μπρήζουν στα δαγκώματα και δεν το αντέχουν τα γερατιά! Εχω ένα μικρό κυπαρίσσι που λες και έχει "μυρωδικό" πάνω του. Όλο σ'αυτό πάνε αν και στο ίδιο χωράφι υπάρχουν άλλα 20!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλη Ανάσταση με υγεία πάνω απ όλα.

Γιώργος είπε...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία, σε σένα και στην οικογένειά σου.

Elder Adams είπε...

Happy Easter!!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Το Άγιο φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας,Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά.
Πολύχρονος και πάντα με υγεία.