Κυριακή 2 Μαΐου 2010

"Μαύρη" Κυριακή!


Εφυγε αφού πρώτα μας άφησε χωρίς ίχνος αξιοπιστίας, βουτηγμένους στα χρέη, με διαλυμένο το κράτος και τις υπηρεσίες του από την πελατειακή τακτική χρόνων. Οργάνωσαν με επιμέλεια την καταλήστεψή μας, ξεπούλησαν την δημόσια γη και περιουσία αποκομίζοντας τεράστια ποσά για τους δικούς τους, έστησαν χιλιάδες αργόμισθους "οργανισμούς" με ανύπαρκτο αντικείμενο εργασιών, αλλά με πολύ "φαρδύ" μισθολογικό, "επανδρώνοντάς" τους με τους ημέτερους χωρίς καμιά διαδικασία προσλήψεων.

Επί μήνες τώρα η ένοχη σιωπή του, επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες του ίδιου και των κυβερνήσεών του για την τραγική κατάσταση που έριξε το κράτος και τους πολίτες. Και αντί να ψελίσουν μια ελάχιστη συγνώμη, γυροφέρνουν τα κανάλια και επαναλαμβάνουν οτι φταίνε οι σημερινοί για το μαύρο χάλι μας.. Η προπαγάνδα τους δεν περνάει.

Προσπαθούν μέρες τώρα να περάσουν στον κοσμάκη που θα υποφέρει θυσίες για χρόνια, οτι αν ήταν άλλος πρωθυπουργός σήμερα και οχι ο Παπαντρέου, θα γινόταν ένα θαύμα, θα περνούσε αυτή η τρομερή κρίση πάνω από τις κεφαλές μας αφήνοντάς μας να συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ίδια αυταπάτη. Να ζούμε με τα ίδια μέτρα, τις ίδιες πελατειακές σχέσεις με το κράτος, την ίδια αδιαφορία για το διογκούμενο χρέος οχι μόνο του κράτους αλλά και το δικό μας, την ίδια ανόητη σπατάλη με το πλαστικό χρήμα, την ίδια αποφυγή των υποχρεώσεών μας σαν πολίτες, με καταφύγιο για όλα στο ρουσφέτι, στο φακελάκι και στο "μέσο".. Ότι η πολύχρονη ανοχή μας στη κλεψιά και στο "βόλεμα" δεν θα έχει καμία επίπτωση και όλα θα πήγαιναν ρολόϊ, αρκεί να συνεχίζαμε τα ψέμματα...

Ευτυχώς όμως, όλοι αισθανόμαστε ενδόμυχα, οτι αυτές είναι ψεύτικες ελπίδες. Ότι δεν υπάρχουν μάγοι, ούτε μαγικά κόλπα ΠΙΑ! Ότι τα ψέμματα τελείωσαν! Ότι δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε πλέον κανέναν! Ότι αν δεν υποστούμε τις θυσίες που πρέπει για χρόνια, θα έλθουν πολύ χειρότερες μέρες. Οι σημερινοί κυβερνήτες και ο πρωθυπουργός, φαίνεται οτι ΔΕΝ λογάριασαν καθόλου το πολιτικό κόστος. Εβαλαν πάνω απ'όλα την επιδίωξη για την οργάνωση ενός άλλου κράτους, μιας χώρας που δεν θα κοροϊδεύει, που θα μπορεί να στηρίζεται στα δικά μας χέρια και οχι σε δανεικά. Μάλλον θα το πετύχουν αυτό. Οι Έλληνες, όσο και να γκρινιάζουμε, είμαστε σαν γροθιά στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε.

Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λέμε συνήθως και θα υποφέρουν και οι αθώοι, θα πληρώσουν και εκείνοι που ήσαν πάντα νόμιμοι, που πλήρωναν τους σωστούς φόρους τους στην ώρα τους, που αγωνίστηκαν τίμια είτε στο μεροκάματο είτε σαν επαγγελματίες για να κάνουν προκοπή και ποτέ δεν ζήτησαν κάποια προνόμια με "αντιπαροχή".. Ε αυτοί, αν και καταλαβαίνουν καλύτερα απ'όλους μας την μεγάλη ανάγκη , θα τιμωρήσουν από αγανάχτηση τους σημερινούς κυβερνώντες. Ετσι είναι η ζωή..

Και θα ξανατουμπάρουμε σε λίγα χρόνια στα ίδια και στα ίδια, τρέφοντας ψεύτικα όνειρα και ελπίδες που θα μας ταΐσουν οι επόμενοι που σήμερα κόπτονται για τα δίκια μας..

Για την ώρα, μια και σήμερα είναι η "Μαύρη Κυριακή" που ανακοινώθηκε το νέο σφίξιμο της ζώνης.. προτείνω να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί με τον μεγάλο Τσιτσάνη!!

4 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Αγαπητε zepo πολυ ωραια τα λες συμφωνουμε ολοι,λες να αλαξουν οι ελληνες πολιτικοι (το ε με μικρο....)και να μην κλεψουν τα χρηματα του ΔΝΤ ,με φοβιζει που και αυτο ειναι ταμειο και δεν θυμαμαι κανενα ταμειο που να μην εχουν λεηλατισει....

zepos είπε...

Το χρήμα τούτη την φορά φίλε αξιώτη, θα το δίνουν με δόσεις και ανάλογα με την "πρόοδο". Με άλλα λόγια όσο πάμε καλά στους τρίμηνους στόχους με τα νούμερα, θα πέφτει επιπλέον χρήμα. Αλλοιώς πάμε πίσω πάλι.
Και κοίτα, τούτη τη φορά δεν μας παίρνει να κάνουμε αλχημείες στην λογιστική... Θα έχουνε και δικό τους λογιστή!
Και μην ξεχνάμε οτι το ΔΝΤ θα δώσει τα λιγότερα. Γύρω στο 1/5 μόνο, τα πολλά τα δίνουν οι συνεταίροι που είναι μέσα στο .. συρτάρι..

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Άντε στην υγειά μας.

markos aliprantis είπε...

Μπράβο ρε Θεοδόση πές τα.