Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο; ...


Χθες σε πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μυκόνου, παρεδόθη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ! Αν και βεβαιώθηκαν πολύ πάνω από τα αρχικά 700, όπως φαίνεται καθαρά, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι τα χρήματα που καταληστεύτηκαν ήταν πολύ περισσότερα και από αυτά, άγνωστο έως σήμερα πόσα και από ποιούς..

Απόσπασμα από το 76σέλιδο πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

"Από την μελέτη και την αξιολόγηση των στοιχείων (που προσκόμισαν οι εταιρείες χχχχχχ )και τις έρευνες που διενεργήσαμε στα βιβλία και τα αρχεία του Δήμου Μυκόνου, τεκμηριώνεται επαρκώς οτι το ποσόν των 888.659,4 e καταβλήθηκε από τις (εν λόγω) εταιρείες στο Δήμο για εξόφληση των υποχρεώσεών τους για φόρους παρεπιδημούντων και επιπλέον οτι αυτό το ποσόν, ποτέ δεν εισέρευσε στα Ταμεία του Δήμου.
Κατά την έρευνά μας ζητήσαμε από τις εταιρείες να μας παράσχουν κάθε πρόσθετη πληροφόρηση πέραν των εγγράφων, αναφερόμενοι κυρίως στα στελέχη του Δήμου στα οποία παρεδόθησαν οι επιταγές ή από τα οποία λήφθηκαν οι αποδείξεις και τα διπλότυπα είσπραξης. Οι (εν λόγω) εταιρείες περιορίστηκαν να μας γνωστοποιήσουν μόνο τα έγγραφα και κατά συνέπειαν η διερεύνηση για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις συναλλαγές, είναι πέραν της δικής μας δικαιοδοσίας.

Από την έρευνά μας προέκυψαν γεγονότα και στοιχεία, που συνιστούν ισχυρές ενδείξεις οτι οι απώλειες εσόδων για τον Δήμο δεν περιορίζονται στο ποσόν των 888.659,4 ε. Διαπιστώσαμε οτι για την παράνομη ιδιοπoίηση των εσόδων του Δήμου, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μη εκδοθέντα ή ακυρωθέντα διπλότυπα προηγούμενων χρήσεων, που εκτυπώνονταν εκτός του μηχανογραφικού συστήματος του Δήμου που εκδίδει το Διπλότυπο Είσπραξης. Ο αριθμός αυτών των διπλοτύπων που εντοπίσαμε από την έρευνά μας, είναι πολλαπλάσιος αυτών που ταυτοποιήσαμε για τις συναλλαγές με τις 4 εν λόγω εταιρείες.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουμε εντοπίσει από τον τακτικό έλεγχο και την συγκεκριμένη έρευνα, 49 "χαμένα" διπλότυπα από το 2002 έως και το 2009, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα 14 που αφορούν τις 4 (εν λόγω) εταιρείες και ταυτοποιήσαμε 41 "χαμένα" ακυρωμένα διπλότυπα των ετών 2008 έως 2009 και 35 μερικώς ακυρωμένα των ετών 2008 έως και 2009.

Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό ο ίδιος παράνομος χειρισμός να έχει γίνει και με άλλες εταιρείες του νησιού, για φόρους παρεπιδημούντων ή για άλλης κατηγορίας έσοδα."


Για να δούμε θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο;

6 σχόλια:

Dimitris Rousounelos είπε...

Συνήθως στις περιπτώσεις αυτές το κόκκαλο είναι μια τραγωδία που μας περιμένει στη γωνία. Το δυστύχημα είναι πως στο νησί ζούμε μια τραγωδία που δε χωρά ούτε κατά διάνοια σε 75 σελίδες και δυστυχώς καμωνόμαστε πως την ελέγχουμε.

markos aliprantis είπε...

Όσο έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο για τους κρατικούς κλέφτες θα φτάσει και στους δημοτικούς.

zepos είπε...

Θα δούμε Δημήτρη και Μάρκο.. Αλλά η κοινή πεποίθηση είναι οτι θα την πληρώσουν τα μικρά ψάρια, που ίσως βέβαια να είναι και οι φταίχτες..

Δημήτρη σου εύχομαι νάναι ΟΛΑ περαστικά και σύντομα να σας ξαναδιούμε γεροί όλοι..
Η "γευσιγνωσία" στου Φιλιππή κατέληξε σε ...κατανυκτική οινοποσία.. ως συνήθως..

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Δεν το βλέπω γιατί απο Δευτέρα πιάνει Σαρακοστή!
Καλή αποκριά και Καλή Σαρακοστή!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Έγινα 44 ετών και βαρέθηκα να ακούω τη φράση ''ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ''
Φτάνει
Μάλλον το μαχαίρι ειναι σαν αυτό που έχει ο μάγος στο τσίρκο.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Για την ώρα, θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη...
Ωστόσο, το απόστημα έχει αρχίσει να σπάει και να πυορροεί πολύ δημόσια πλέον, σε κοινή θέα όλων, κι ίσως με τις φετινές εκλογές κάτι να αλλάξει.