Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Marchalina hellenica


Ο Υφ/ργός κ.Κιλτίδης υπέγραψε απόφαση για την απαγόρευση της τεχνικής μετάδοσης στα πεύκα του μελιτοφόρου εντόμου Marchalina hellenica:

"Απαγορεύουμε την τεχνητή μετάδοση του εντόμου Marchalina hellenica στα εντός αρχαιολογικών χώρων, περιαστικών δασών, πάρκων, αλσών, δρυμών, οριακών εδαφοκλιματολογικών εδαφών και περιοχές NATURA της χώρας ευρισκόμενα δάση χαλεπίου, τραχείας και μαύρης πεύκης."

Η απόφαση ΕΔΩ

5 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Πάλι καλά που δεν υπόγραψε απόφαση να τα ραντίσουν για να εξολοθρευτεί το "Marchalina hellenica".
Αλλά τι φοβήθηκε; Μήπως του φάνε τα μάρμαρα;
Κύριε υφυπουργέ το "Marchalina hellenica" δεν τρώει μάρμαρα αλλά έχει ένα ελάττωμα…αντιπαθεί τις Mercedes και τα άλλα πολυτελή αυτοκίνητα και τα κουτσουλάει με μέλι.

markos aliprantis είπε...

Μήν στεναχωριέσαι θα το υπέγραφαν ή θα το αποφάσιζαν και αυτό αν δεν υπήρχαν 2 αποφάσεις το ΣτΕ.
Ζέπο καινούργιος λογότυπος εεε μου αρέσει.
Σήμερα πήγα και είδα το αμπέλι (τα σταφύλια) και διαπίστωσα οτι αρχίζει και κάνει δουλιά η ευδαιμίδα.
Έκοψα λοιπόν από καμιά 10αριά ρίζες το κάτω μέρος του σταφυλιού(αυτό που δεν βλέπει ο ήλιος) τα έστυψα και πήγα το μούστο στην Ενωση.Οι βαθμοί που μου μέτρησε είναι 11,5.Φοβάμαι οτι όσο περνά ο καιρός θα μου κάνει και μεγαλύτερη ζημιά ρε γαμώτο.Τί λές να τρυγήσω την Κυριακή;;;

zepos είπε...

Ο ρε Μάρκο πως έγινε αυτό με το πεταλουδάκι; Να τα κόψεις γιατί θα στα φάει όλα γρήγορα..
Είναι λίγα βέβαια τα 11,5 αλλά μπορεί πολύ εύκολα να τα ανεβάσεις στο 12,5 με πετιμέζι ή καλύτερα να βράσεις μούστο όσπου να εξατμιστεί το νερό του να γίνει σαν μουσταλευριά..
Δεν θυμάμαι ακριβώς την ποσότητα αλλά 7 κιλά μούστου αν τα βράσεις να γίνει το μισό και το ρίξεις σε 100 κιλά μούστου ανεβαίνει ένα βαθμό.. περίπου.. (καλό ανακάτεμα)
Πάντως και οι 12 βαθμοί είναι εντάξει γιατί τώρα που δεν είναι όριμα θα έχουν και αυξημένη οξύτητα , μάλλον 4 και αυτό είναι καλό συντηρητικό..
Να θυμάσαι μόλις πατήσεις να ρίξεις αμέσως μεταμπισουφλιτ 25-30 γραμμάρια στα 100 κιλά..
Την περασμένη βδομάδα ήλθε ο φίλος που σου έλεγα στο τηλέφωνο και πατήσαμε στο πατητήρι μου τα δικά του που αρρωστήσανε για να γλυτώσει μερικά.. Βγάλαμε 40 λίτρα περίπου μούστο 10,5!! Αναγκαστικά άρχισε το βράσιμο σπίτι του αλλά μετά βαρέθηκε όπως μου είπε και έριξε ζάχαρη.. Το ίδιο είναι αλλά θα χάσει σε άρωμα και λίγο σε γεύση...
Εμένα θέλουν ακόμη μια βδομάδα..

Θοδώση τόγραψα για την περίπτωση που δεν το είδε κανείς.. Με τέτοια γκρίνια που έβγαλαν οι μερσεντάκηδες τι περίμενες..

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καλα τι δουλεια εχουν οι mercedes στα πευκαδαση?Καλοκαιρι ειναι κατι να κανουν εκει στη βουλη να περναει η ωρα τους.

beelovers είπε...

δουλεια δεν έχει ο διάολος βαράει τα παιδιά του. Αυτό ήταν το μεγαλο πρόβλημα που έπρεπε ο κ.κ υπουργός να αντιμετωπίσει εν μέσω καυσωνα για να διακαιολογήση τον παχηλότατο μισθο (αποζημίωση το λένε αυτοί) που πέρνει . πρέπει να του στείλουμε μια μεγάλη βαμβακερή πετσέτα για τον ιδρώτα που έριξε ο άνθρωπος.