Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Πείσμα!!



Ήλθε μόνο του!
Ένα σβολαράκι ήταν δυό χούφτες μέλισσες!
Μπήκε σε μια άδεια κυψέλη "παγίδα", κάποια μέρα που έλειπα τις μέρες του Πάσχα. Είχα βάλει τέτοιες κυψέλες γιατί θα έλειπα μια βδομάδα..

Το βρήκα νάχει "πιάσει" στο ταβάνι.. Είχε κι΄όλας χτίσει τρία μικρά κεριά 15Χ15 εκ. και το σπουδαίο ήταν οτι καθώς τα χάλασα, μικρά σκουληκάκια λίγων μερών .. ζωντανά πετάγονταν από τα κομμένα κελιά και μου έκαναν την καρδιά .. κομμάτια!

Του έβαλα σιρόπια, (το κεσεδάκι), του έβαλα πλαίσια με κεριά να΄χουν δουλειά οι χτίστες, αλλά αυτές επιμένουν να χτίζουν ή στο ταβάνι ή πάνω στα πλαίσια.. Μάλιστα οι γέννες πάνε σύννεφο και όπως βλέπετε, μαζεύονται και κάνουν .. κομουλάκι να τα ζεστάνουν!

Χαλώ τα κεριά τους πούναι χτισμένα πάνω στα πλαίσια, φαίνονται τα σημάδια από τα κεριά, αλλά αυτές τα ξαναχτίζουν.
Τα λυπάμαι και δεν ξέρω που θα μας πάει αυτή η ντέβρια!!

6 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ζέπο αν σκεφτούμε ανθρωποκεντρικά αν μας έβαζαν ένα άτομο μέσα σε μιά πολυκατοικία θα μεναμε στό υπόγειο;
Για να γεννά τόσο γρήγορα η μάνα πρέπει να είναι παλιά.Αν θέλεις μπορείς να του βάλεις κανένα τελάρο με γόνο από άλλο μελίσσι μαζί με τις μέλισσές του ρίχνοντας αρωματισμένο σιρόπι αλλιώς είναι καταδικασμένο τόσο μικρό.

BeeHappy είπε...

Κατ' αρχάς καλορίζικο.
Συμπληρωματικά να προτείνω να αφαιρέσεις όλα τα πλαίσια από την κυψέλη εκτός από δύο καλοχτισμένα. Αν περιορίσεις μάλιστα τον υπόλοιπο χώρο ακόμα καλύτερα. Για αρχή θα έλεγα να του δώσεις λίγο αραιωμένο μέλι και όχι ζαχαρόνερο. Αν μάλιστα του δώσεις και ένα πλαίσιο με λίγο, (όσο μπορεί να καλύψει) "ψημένο" γόνο, το υπόλοιπο να είναι γύρη και μέλι, τότε θα κάνει "Πάσχα" το γονιδάκι σου.

zepos είπε...

Καταδικασμένο ρε Μάρκο;
Ετσι στη ψύχρα;
Θα δούμε!
Θα το βοηθήσω με .. συμπαράσταση και θα δούμε..
Ετσι έλεγα για άλλο ένα ολόϊδιο πέρσυ και φέτος κάτι έπαθε< "δεν κατέχω πράμα", και έπιασα να γεννά σαν τρελλό μέχρι που γέμισε τον όροφο και .. σκαρφάωσε σε λίγες μέρες και στο πάνω πάτωμα και τελικά τις μέρες του Πάσχα την έκανε τη πουστιά του!
Εφυγε ένα γενναίο κομμάτι!

zepos είπε...

@BeeHappy
Τα πλαίσια τα έβαλα όλα μέσα γιατί τις πρώτες μέρες επέμενε να χτίζει κεριά στο ταβάνι! Τα έβακα για να γεμίσει το κενό, το έχω ξανακάνει και αμέσως πιάνουν το χτίσιμο στα κεριά.
Σε αυτό επειδή επέμενε του έβαλα στη μέση, κάτω από το σωρουδάκι που βλέπεις, δυο χτισμένα που "έκλεψα" από ένα άλλο διπλό που έκανε αφεσμό τις μέρες του Πάσχα και κατανάλωσε τα μέλια ...
Θα τα βγάλω τα περισσεβούμενα, ίσως και αύριο που θα πάω να πιάσω ένα που έχει μπεί σε ένα παλιόκουτο σε μια μικρή ταράτσα και μ'έχει φαει ο φίλος να πάω.. Είναι μέρες εκεί και δεν ξέρω τι θα βρώ!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χριστός Ανέστη!
Αν του ‘βαζες κερόπανο δε θα το ‘βρισκε ποτέ το καπάκι.
Καλορίζικο!!!

zepos είπε...

"κερόπανο;"
Άγνωστη λέξη για μας εδώ κάτω με το υποτροπικό (σε λίγα χρόνια τροπικό!!) κλίμα!