Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

Γεννητούρια

Μετά την εντατική ...σιροποθεραπεία επί 10 μέρες, ιδού το αποτέλεσμα!


Το μικρούλι μου από 2 μισά πλαίσια γόνο κατάφερε να γεμίσει σχεδόν όλη την επιφάνεια σε 2 πλαίσια με κλειστό γόνο και σε άλλα 2 να βάλει στα μισά κελιά!

Και στα παραδίπλα βάζουν μέλια και κηφηνογόνο για κάθε περίπτωση!Η προχθεσινή σχεδόν ολοήμερη βροχή, ήταν ευλογία για τα αγριολούλουδα και οχι μόνο..
Περιμένω έκρηξη από γύρες, μέλια και τα συνακόλουθα γεννητούρια. Πρέπει όλοι νάχουμε το νου μας για τα σμάρια.. Εχει να γίνει της κακομοίρας!!

8 σχόλια:

ilhami uyar είπε...

Dear Zepos,I think you won the bee again,your experience and investigation very useful.Everything best appear,have a good wörk and beekeping.Best wishes

skyrianbee είπε...

Και εδώ τα ίδια της κακομοίρας! Πρέπει να έχουμε το νου μας φέτος συμφωνώ.

markos aliprantis είπε...

Mέχρι στιγμής έχω πιάσει 8 που πάνω απ΄τα μισά είναι από δικά μου μελίσσια.Το πράγμα φάνηκε απ΄τον Φλεβάρει που άρχισαν το εντατικό χτίσιμο όπως το έγραφα θυμάσαι;.Είναι ώρα για μαλάγρωμα για τα σμάρια τα δικά σας στο δικό σας μελισσοκομείο.Και κάτι ωραίο να γελάσουμε.Χτές Ζέπο μίλαγα με τον Σαγγινέτο από Σύρο(αυτός θα πάρει την πρώτη φουρνιά βασίλισσες)για τους τύπους που μαλαγρώνουν δίπλα στα ξένα μελισσοκήπια και΄όπως τα λέγαμε μου λέει-δεν ξέρεις τί να του κάνεις- πήγαινε στην μαλαγρωμένη κυψέλη και χέσε μέσα.Τρελάθηκα στο γέλιο και μόνο με την σκέψη πώς θα ήταν η μούρη του όταν άνοιγε την κυψέλη να δεί τί έγινε.

asteroid είπε...

Δεν ξέρω τι εύχονται για την παραγψγή, την ποσότητα και την ποιότητα, σ' αυτές τις περιπτώσεις - οπότε λέω απλώς ένα "με το καλό"!
:-)

zepos είπε...

Μωρέ ο Συριανός!
Ελπίζω μόνο να μην εννοούσε οτι το χέσιμο θα γίνει μετά την σύλληψη!!!

zepos είπε...

Ευχή νά΄ναι κι΄ότι νάναι αστερεοειδή!
Η χρονιά πάει καλά και ίσως - λέμε ίσως - φάμε λίγο μελάκι με το γιαουρτάκι το πρωϊνό..

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Άριστα.
Συνέχισέ το να γεμίσουν λίγο τα στεφάνια.Και δω βρέχει από το πρωί σιγανά .
Καλό βράδυ.

asteroid είπε...

Η επιθυμία σας διαταγή - και εξετελέσθη!

Υ.Γ.: Την Τετάρτη πολύ πρωί ελπίζω να πίνω καφέ στον Γιαλό... Αν δήτε κάποιον αδιάκριτο με φωτογραφική μηχανή μείνετε μακριά!!!
:-)))