Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Έχουμε και μεις δέντρα!


Άνθισαν και οι δικές μου αμυγδαλιές! Δεν είναι και τα θεριά που βλέπουμε αλλού.. αλλά προσπαθούν να μεγαλώσουν πάνω σε πασπαριές ανάμεσα σε γρανίτες!

Τα μελισσάκια μου το μυρίστηκαν και από προχθές τις έχουν ταράξει στο ρούφηγμα! Ευτυχώς όμως γιατί η παγωνιά έκαψε πρόωρα το ξιδάκι.


Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω τα σιρόπια. Εχω 2-3 μικρά τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω πως επέζησαν τον χειμώνα! Τους έβαλα αρκετές τροφές και όμως βρήκα ακόμη αρκετό απείραχτο ζυμάρι! Τι έτρωγαν δεν ξέρω..

Κρίμα που δεν έχουν στόμα να μου πουν το μυστικό και μένα να τη βγάζουμε χωρίς φαγητά! Θα ήταν πολύ χρήσιμο με την ακρίβεια του μπακάλη!

7 σχόλια:

PanKok είπε...

Άντε, με το καλό, Ζέπο!
Καλή χρονιά να έχεις!

markos aliprantis είπε...

Zέπο δεν έχει βρούβα(τσιμπιτά);

zepos είπε...

@pankok
Καλή μελισσοχρονιά πρώτα-πρώτα στους φίλους επαγγελματίες μελισσάδες μια και από την μέλισσα περιμένουν να ζήσει η οικογένεια. Ε και σε μας τους ερασιτέχνες δεν θα μας χαλάσει λίγο παραπάνω μελάκι.. Επέρσυ ήταν πολύ κακή χρονιά για τις δικές μου. Και αρχίζουμε με λίγο πληθυσμό!

zepos είπε...

Μάρκο δεν έχει ανοίξει ακόμη καλά..
Το ξιδάκι όπως βλέπω με τις ζέστες πήρε πάλι λίγι ταπάνω του αλλά όχι όπως πριν.. Εχω και αρκετή μηδική στο χωράφι αλλά και οι γύρω μου και είναι κατακίτρινες τώρα.. Το κακό είναι ότι δεν έχουν πληθυσμό και 2-3 έχουν γριές μάννες!

μελονικος είπε...

Θα γίνουν και να μη στεναχωριέσαι.
Και τα δικά μου έχουν μαύρο χάλι. Αλλά θα γίνουν.

dimitris-r είπε...

Γεια σου Ζέπο με τα ωραία σου.
Ζεις σε μια όαση βρε.

zepos είπε...

Ναι Δημητρό.. το σαρίκι λείπει μοναχά!