Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Γιορτή μελισσάδων στο στάδιο!!

Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας : 14, 15 & 16 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας με ελεύθερη είσοδο


Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 14 – 16 Δεκεμβρίου 2007. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Μελισσοκομίας, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας.

Το «Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας» το οποίο θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, έχει σαν στόχο την καλύτερη γνωριμία με το παραδοσιακό και φυσικό αυτό προϊόν το οποίο έχει εξαιρετική θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό, και περιλαμβάνει:


  1. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
  2. EΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΛΙΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ
  3. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
  4. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ ΜΕΛΙΟΥ
  5. ΕΚΘΕΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  6. ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ


Στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα διαφορετικά είδη μελιού ανά την Ελλάδα και να εξοικειωθούν με τις μέλισσες και την παραγωγή τους

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά με θέμα «Γνωριμία με το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας» και Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά κάτω των 12 ετών με θέμα την Ελληνική Μελισσοκομία.

Η γνωριμία των επισκεπτών με το Ελληνικό μέλι περιλαμβάνει παρουσιάσεις των διαφορετικών ειδών μελιού και γαστρονομικών προϊόντων από κάθε περιοχή της Ελλάδος, καθώς και γευσιγνωσίες από κάθε Νομό ξεχωριστά.
    Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν:
  • Μελισσοκόμοι, επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί παραγωγής μελιού και προϊόντων κυψέλης
  • Τυποποιητές μελιού
  • Φαρμακευτικές εταιρείες
  • Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία, Επιμελητήρια, Νομαρχίες και Περιφέρειες
  • Εταιρείες εξοπλισμού, εφοδίων και τυποποίησης.

Η Κ&Β Abalysis η οποία εκδίδει το διμηνιαίο επαγγελματικό περιοδικό restaurant.com.gr , τις ιστοσελίδες www.restaurant.com.gr (ιστοσελίδα του περιοδικού με καθημερινά νέα, παρουσιάσεις εστιατορίων, chef, cafe κ.α) και www.x-hellenica.gr, (την Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων και ποτών στο διαδίκτυο) καθώς επίσης και την μηνιαία ηλεκτρονική εφημερίδα casss.gr (απευθύνεται σε διευθυντές, στελέχη, αγοραστές αλυσίδων καταστημάτων, χονδρέμπορους εισαγωγής & διανομής και εταιρίες παραγωγής – κυκλοφορεί τον Ιανουάριο 2008), αποτελεί Χορηγό Επικοινωνίας του «Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας» και θα συμμετέχει στην έκθεση με ατομικό περίπτερο (Αριθμός Περιπτέρου 62).

ΠΗΓΗ: www.restorant.com.gr

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Καλό θα είναι όποιοι πάνε να γράψουν τις εντυπώσεις τους.Η ΤV άκουσα ότι ασχολήθηκε λίγο.Εμείς είναι δύσκολο (αν και θα ήθελα) να πάμε.

μελονικος είπε...

Mπορεί κάποιοι να με θεωρούν ψώνιο που γράφω στους μελισσοκόμους αλλά σκασίλα μου. Εμένα μου αρέσει. Προσπαθώ να ανεβάσω κάποιες φωτό για το δεντρολίβανο και να πω να το φυτεύουμε στους φράχτες γιατί είναι καλή νομή για τα μελίσσια και φυτό πολύ όμορφο, αλλά δεν μου τις παίρνει. Είναι πιο μεγάλες από «δύο».Γιαυτό για ρίχνεις δυό φωτό εσύ που ξέρεις για μου στέλνεις το εμέϊλ σου να σου τις στείλω Θα πώ και για το πόσο εύκολα φυτεύεται με μοσχεύματα. Και ίσως κάποιοι ξέρουν περισσότερα πάνω σε αυτό. Κουβέντα «τζέρτζελο» να γίνεται
Σε ευχαριστώ και καλές γιορτές.

markos aliprantis είπε...

Καλές γιορτές Γιώργο με υγεία και ευτυχία.Να προσθέσω νάνε και οι άλλες χρονιές όπως η φετινή γεμάτη μπεκάτσες.