Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Ξεχειμώνιασμα

Όλες οι δουλειές των μελισσιών, ξεκινούν και εξαρτώνται από την καλή κατάσταση του ... μεγαλόπρεπου (αλλά ..αρχαίου!) αυτού μελισσοκομικού κτίσματος που στέκεται αγέρωχο κάτω από την περήφανη κορφή του βουνού που φαίνεται (λέμε τώρα) πίσω του! Ο Χειμώνας έρχεται ταχύς και αυτό το Σάββατοκύριακο δεν πήγα εκδρομή!
Έμεινα να βολέψω τα μελισσάκια μου.
Να ξεχειμωνιάσουν κι'αυτά με άνεση.
Να έχουν φαΐ και ζεστασιά.
Τα καθάρισα καλά λοιπόν, τους έβγαλα τα παραπανίσια πλαίσια και ορόφους να είναι μαζεμένα και βολικά τα σπίτια τους.
Τους έβαλα μετά τα φαγητά τους, από λίγο σε όλα να μην ...βαρυστομαχιάσουν!
Τα έκλεισα και τον ευχήθηκα με όλη μου την καρδιά: ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

5 σχόλια:

Beekeeper είπε...

Καλο χειμώνα κι απο μας!

dimitris-r είπε...

Villa "Μέλισσα".
Άειντε και χαθήκαμε.
Έτοιμος είμουνα να πάρω σβάρνα τα καφενεία στη δικιά σου ώρα, που τελειώνει μόλις αρχίζει η δικιά μου... κι έκλεισε και το στέκι μας!
Καλό χειμώνα Ζέπο!

zepos είπε...

Έκλεισε ρε Δημήτρη για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του. Βλέπεις χάνονται και φεύγουν οι παλιοί και μαζί τους πάει και ο απαιτούμενος σεβασμός στην μόνιμη πελατεία - παρέα...που έμεινε ..ξέμπαρκη!
Αντε τώρα στου Μαδούπα να πιείς εσπρέσο - κολυβοζούμι!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλό χειμώνα να ‘χουμε όλοι μας και μείς και τα ζωντανά μας και ο κόσμος όλος και καλοξοδεμένες οι σοδιές. Την καλησπέρα μου σ’ όλη την παρέα.

markos aliprantis είπε...

Κάποτε στην Νάουσα (της Πάρου)λειτουργούσαν δύο καφενεία.Το ένα "Των ναυτικών) και του Γαβαλά αυτά πρόλαβα τουλάχιστον εγώ.Χειμώνα-καλοκαίρι άνοιγαν στις 4:30 και αυτό γιατί έπρεπε να πιούν καφέ οι ψαράδες.Τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε "ουζερί" λόγω τουρισμού βλέπεις.Το βραδάκι τα καφενεία τότε μαζεύονταν οι ψαράδες,οι κυνηγοί,οι αγρότες,παίζανε χαρτάκι"σκαμπίλι"το έλεγαν και νάαα σούμα με μεζέ και νάαα τα γέλια.Περνώντας κατά τις 6 το πρωί δεν είδα τίποτε ανοιχτό.Ετσι δυστηχώς αλλάζουν οι καιροί.