Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ο Φωτόπουλος συνεχίζει την.. παρενόχληση!


Στην φωτογραφία-ντοκουμέντο που τράβηξε ένας γείτονας, φαίνεται καθαρά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το τσιγγάνικο βιολί να ξυπνάει τον Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζεται να τον μπουγελώσει με το ποτιστήρι (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

"Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος, παρά τις έντονες παρατηρήσεις, συνέχισε να κάνει καντάδες κάτω από το μπαλκόνι του. Τον κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στη γειτονιά, που ήδη είχε αρχίσει να ψιθυρίζει διάφορα, επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας στην αγωγή του εναντίον του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου, οποίος συστηματικά κάθε βράδυ με το που έπεφτε ο ήλιος, εμφανιζόταν κάτω από τα γραφεία του κόμματος και τραγουδούσε ερωτικές μπαλάντες.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην καταγγελία, το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η αναστάτωση που προκαλούσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά και το περιεχόμενο των τραγουδιών, που άνετα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ανάρμοστο. Συγκεκριμένα, οι στίχοι μιλούσαν για «μια νέα αγάπη που γεννιέται» και «για το πάθος που καίει και κάνει στάχτη το παλιό πασοκικό πελατειακό κράτος, δίνοντας τη θέση του σε μια νέα πελατειακή ελπίδα».

Πάντως, ο Νίκος Φωτόπουλος, σε δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι δείχνει κατανόηση στην αμηχανία του Αλέξη, που ως πρωτάρης, τρομάζει από τα έντονα συναισθήματα. Και συμπλήρωσε ότι εκείνος και οι «συν-κανταδόροι» του θα καταργήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στην πράξη. Και ότι τελικά, με την συμπαράσταση της «Αυριανής» και άλλων δυνάμεων της «ελπίδας και της αλλαγής», ο Αλέξης θα ενδώσει, «διότι», όπως κατέληξε «ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Πασοκιά».

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)"

Του Νίκου Ζαχαριάδη: Μήνυση Τσίπρα σε Φωτόπουλο για παρενόχληση!

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Then we take ...Konstantinoypoli


Πρώτα πήραμε το ΝΤΑΜΠΛ στην Αθήνα, μετά πήραμε και την Πόλη!

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Το μεγάλο ΜΠΑΜ της πτώσης!


Είναι απίστευτο αλλά φαινόταν καθαρά από μήνες οτι η συριζαία “επιτυχημένη” πρακτική του αλαλούμ στις δηλώσεις των διάφορων στελεχών των συνιστωσών τους, θα είχαν τόσο μπερδέψει τους πολίτες που κανείς δεν είναι σίγουρος σήμερα τι ακριβώς προτίθεται να κάνει ο τσίπρας σαν πρωθυπουργός. Οι ίδιοι οι συριζαίοι αποκαλούν αυτή την πρακτική “dialysis by analysis”, όπως φίλος σήμερα μου έγραψε. Και το βλέπεις στην πράξη. Αλλοι λένε “καταγγελία” του μνημονίου, άλλοι αντικατάσταση με άλλο καλύτερο, άλλοι ριζική αναδιαπραγμάτευση των όρων αυτού του μνημονίου. Η δήθεν πολυφωνία εκεί μέσα έχει βρεί υπάκουο και εύπιστο ακροατήριο που του δίνει τόσο εύκολα τα ποσοστά της επερχόμενης καταστροφής.

Βέβαια όλα τα προεκλογικά τους προγράμματα εάν τα διάβαζε κανείς με λεπτομέρειες, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παραξήγησης, γιατί τα γραπτά μενουν. Και μόνο η εθνικοποίηση των τραπεζών φτάνει για να καταλάβει κανείς που το πάνε. Οι πολίτες που σήμερα μαζικά τον στηρίζουν, δεν πιστεύουν οτι σκοπεύουν να αλλάξουν όλο το πολιτικό μας σύστημα, αλλά απλά θα διαχειριστούν σωστά και με δίκαιη “περηφάνεια” το υπάρχον, δεν θα γίνουν απολύσεις, θα επιστραφούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια και τέλος θα υπάρξουν προσλήψεις στο δημόσιο.. Πώς θα γίνουν αυτά δεν ενδιαφέρει! Είναι λοιπόν πολύ φυσικό να τους θέλουν διακαώς!

Δεν ξέρω αν διαβάσατε όλη την ανακοίνωση της ΑΛΦΑ για τις επιπτώσεις της καταγγελίας του μνημονίου. Συνήθως οι ανακοινώσεις των τραπεζών λοιδωρούνται όταν δεν ταιριάζουν με τα “θέλω” μας, ως προβοκατόρικες, κινδυνολογίες και οτι απλά εξυπηρετούν την τσέπη τους.

Ανάμεσα σε άλλα λέει η τράπεζα:

“Το εκλογικό σώμα το οποίο υπέστη τις επιπτώσεις της πλήρους ανατροπής των οικονομικών συνθηκών τα τελευταία δύο έτη (αφού θα έπρεπε να προσαρμοσθεί στα δεδομένα μιας οικονομίας με μειωμένο εισόδημα λόγω της ύφεσης κατά 20 δισ. ευρώ περίπου και χωρίς τον καθαρό ξένο δανεισμό που έφτασε το 2009 τα 35 δισ. ευρώ), βρέθηκε αντιμέτωπο με παραπλανητικές υποσχέσεις από άλλα κόμματα για άμεσες λύσεις μέσω της κατάργησης του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

Επιδιώχθηκε έτσι να δοθεί στο εκλογικό σώμα η εντύπωση ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διακοπή της λιτότητας και για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων και της απασχόλησης και, ενδεχομένως, και του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου σε βασικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, στα επίπεδα και στην κατάσταση τουλάχιστον του 2009 ή και καλύτερα. Διαβεβαιώσεις, όμως, ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ανωτέρω πολιτικές και να παραμείνουμε ταυτόχρονα στη Ζώνη του Ευρώ είναι εντελώς παραπλανητικές.

Στην πραγματικότητα η ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και το σπουδαιότερο η αντιστροφή της πολιτικής της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί τη χώρα εκτός της Ζώνης του Ευρώ και επίσης εκτός της ΕΕ- 27. Είναι απολύτως σωστό ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός με τον οποίο μια χώρα μπορεί να εκδιωχθεί από τη Ζώνη του Ευρώ.

Ωστόσο, η όποια συζήτηση για δημιουργία κυβέρνησης με στόχο της απαλλαγή από το Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αναγκαστική έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ με δική της πρωτοβουλία.

Αυτό θα συμβεί διότι η ακύρωση της σημαντικής χρηματοδοτικής βοήθειας που μας παρέχεται θα οδηγήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκτός του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και στην νομισματική (πληθωριστική) χρηματοδότηση των εκ νέου αυξανόμενων δημοσιονομικών μας ελλειμμάτων.”

Όποιος έχει υπομονή να διαβάσει ΟΛΟ το σεντόνι της ανακοίνωσης, όσα λέει η τράπεζα θα του φανούν χρήσιμα και επιμορφωτικά, άλλο αν τα προσπερνάμε μειδιώντας ειρωνικά.

Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το Μνημόνιο;

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2012 όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις 3.1 <Αντικατάσταση κυψελών> και 3.2 <Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας> πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας του Νομού τους απευθείας ή μέσω των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους ή μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας από τις 30 Απριλίου 2012.

Για το έτος 2012 εγκρίνεται η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων με τους προϋπολογισμούς προβλεπόμενης δαπάνης για όλη την Ελλάδα ποσών μέχρι 1.300.000 Ευρώ και 2.665.000 Ευρώ αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 <Αντικατάσταση κυψελών> έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 < Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας > έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241055915 , στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Τι περιμένουμε από τις σημερινές εκλογές;

Μια μικρή αναβολή της πλήρους κατάρευσης και της αδυσώπητης τιμωρίας που έρχεται ολοταχώς με την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας και τις άοκνες προσπάθειες πολλών! Διάβασα σήμερα με το πρωϊνό μας τσάϊ, μια καλά τεκμηριωμένη άποψη, η οποία ναι μεν επιβεβαίωσε τους εφιάλτες μου, αλλά μου έκανε την Κυριακή (και οχι μόνο) κατάμαυρη.

Ο Έρμιππος τα λέει στα ίσια. Προβλέπει οτι οι μνημονιακοί θα σχηματίσουν κυβέρνηση, η οποία συντομα θα καταρεύσει υπό το βάρος της ασυνενοησιας τους και με τους απ'έξω να συνεχίζουν τις αδιέξοδες κορώνες. Η κατάληξη θα είναι - όπως λέει - η βαλκανοποίηση της χώρας μας με οτι αυτό συνεπάγεται. Να ένα απόσπασμα γιατί το ποστ είναι μεγάλο αλλά διαβαστερό!

"Η κυβέρνηση, λοιπόν, των "υπεύθυνων ευρωπαϊκών δυνάμεων", που σταδιακά θα εγκαταλείπεται από τους ξένους δανειστές, θα καταρρεύσει πριν από την εκπνοή του 2012, μέσα σε κλίμα ακυβερνησίας, κοινωνικής αναταραχής και ασυγκράτητης λαϊκής οργής και η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, στις οποίες, την φορά αυτή, θα κυριαρχήσουν απόλυτα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Πολλά από τα στελέχη των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, που θα δουν τα ποσοστά τους κυριολεκτικά να καταρρέουν, θα έχουν ήδη συμπαραταχθεί με αυτές, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν την πολιτική τους σωτηρία. Μια ολόκληρη χώρα θα τρέφεται και θα κινητοποιείται από ένα απλοϊκό ψέμα, αυτό της κατάργησης του μνημονίου, που δήθεν ευθύνεται για τα δεινά των ελλήνων, αρνούμενη να αποδεχθεί την πολύ διαφορετική αλήθεια.

Υπό την αντιμνημονιακή της διακυβέρνηση η Ελλάδα θα ισοπεδωθεί πλήρως σε διάστημα μικρότερο του εξαμήνου. Η ανέχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού θα καταστήσει την χώρα μη ασφαλή και θα διαλύσει και τις τελευταίες αυταπάτες των προνομιούχων τάξεων που θα έχουν απομείνει, για την διατήρηση των πλεονεκτημάτων τους σε βάρος των πολλών. Έτσι, κάθε μορφή αντίστασης θα εγκαταλειφθεί και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα αμήχανης οργής, που δεν θα ξέρει προς τα που θα πρέπει να στραφεί, η κοινωνία θα ειρηνεύσει και θα επανενταχθεί οργανικά στον φυσικό της χώρο, αυτόν της Βαλκανικής, από τον οποίο είχε αποσπασθεί πολιτικά μετά τον πόλεμο, χωρίς, όμως, την ταυτόχρονη πολιτισμική της απομάκρυνση."

Η προτελευταία πράξη

Καλημέρα και καλό "βόλι"!