Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η ώρα για ζυμάρια..


Ζαχαροζύμαρο είδα "ζωντανά" για πρώτη φορά την περασμένη βδομάδα. Με λυπήθηκε ο Μάρκος και μούστειλε μια σακουλάρα από το ζυμάρι του, να δω, να ξεστραβωθώ! Είναι μάστορας ο Μάρκος, το έκανε τόσο νόστιμο που παρά λίγο να το πλακώσω εγώ .. μετά από την δοκιμή. Αν δεν με κατσάδιαζε η κυρά θα τ'όχα παίξει. Φχαριστώ και από δω Μάρκο!

Η αλήθεια είναι οτι δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά με τα μελίσσια. Τώρα θα μου πείτε γιατί επιμένω.. Ε .. έτσι γουστάρω! Μου αρέσει να πηγαίνω εκεί κοντά τους, να τις βλέπω να μπαινοβγαίνουν.. Το λέω και δεν ντρέπομαι καθόλου! Σιχαίνομαι τις λεγόμενες "επιθεωρήσεις"! Ξέρω οτι το άνοιγμα της κυψέλης είναι ολη η πεμπτουσία της μελισσοκομίας, αλλά εμένα αυτό το ρητό δεν μου λέει τίποτα.. Είμαι ερασιτέχνης και μάλιστα από τους χειρότερους...

Τέλος πάντων τα 8 μελισσάκια μου τα κουτσοκατάφεραν και φέτος, αν και οι τροφές εδώ στο νησί μας είναι καλές μόνο για τους ... τουρίστες! Δεν τα άνοιξα όλο τον Σεπτέμβρη, και το αποδωσίδι του Μάρκου με έβαλε στη μπρίζα!

Άνοιξα πρώτα το πολύ μικράκι που ήλθε μοναχό του και μπήκε σε μια άδεια (παγίδα) τις μέρες του Πάσχα. Αυτό δεν έλεγε να πάρει τ'απάνω του όλο το καλοκαίρι. Του έβαλα λοιπόν στη μια του άκρη ένα κουτί από κόντρα πλακέ που έχω φιάξει στις διαστάσεις 3 πλαισίων μαζί. Το κουτί γεμίζει όλο τον κενό χώρο, κραταει την ζέστη και το κρύο και στην περίπτωση που κάτι συμβεί [!] και αρχίζουν να χτίζουν τρελλά, τις κρατάει στα πλαίσια ή στο... ταβάνι!


Μόλις άφησα το κομμάτι με το ζυμάρι πανω στα πλαίσια και πριν ακόμη βγάλω το νάϋλον, τσουπ και η πρώτη κάθησε πάνω στο κομματάκι που έπεσε δίπλα και άρχισε τη μάσα!!

Συνέχισα μετά στο διπλανό που είναι και διόρωφο!! Και να η έκπληξη! Έχει μέλια πάνω και όπως διαπίστωσα, έχει και στον κάτω όροφο που είναι γεμάτος πληθυσμό!! Αποφάσισα λοιπόν να πάρω δύο πλαίσια μέλι! Αυτός θα είναι για μένα ο πρώτος και μοναδικός φετεινός "τρύγος" από αυτό.. Πήρα συνολικά άλλα 5 ή 6 πλαίσια, δεν θυμάμαι, από τα άλλα δυό διόρωφα τον Ιούλιο. Τα δύο πλαίσια μεταφέρθηκαν με τιμές στην αποθήκη στο χωριό και στο επόμενο ποστ θα σας δείξω τι πάει να πει ερασιτέχνης μελισσοκόμος!
Μελιτοεξαγωγέας ξύλινος εν δράσει!


Όλα τα υπόλοιπα ήσαν από απογοήτευση έως αδιαφορία! Μέλι πολύ λίγο σε δυο-τρία πλαίσια. Ετσι κλείστηκαν με την προσθήκη γενναίων κομματιών Παριανό φαγητό και με την ελπίδα οτι θα γεννήσουν οι μάννες.. νάχουν λίγο πληθυσμό να βγάλουν τον χειμώνα..

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Συγνώμη... λάθος!

Πριν μια βδομάδα έβρεξε!
Το πρωτοβρόχι... Είχε όρεξη και έριχνε ένα ψιλό συνέχεια πάνω από 5 ώρες..
Βράχηκε η γης και έβγαλε από τα σωθικά της όλα τ' απωθημένα της ξερασιάς του καλοκαιριού..

Βγήκαν οι χουχουλιοί και πίσω τους οι χουλιολόοι... Μυστήρια ράτσα κι' αυτοί.. Ξεμπροβάλουν από το χώμα μετά την πρώτη βροχή, σφιχταγκαλιαζόνται δυό-δυό και τρείς-τρείς για λίγες ώρες και μετά ξαναβουτάνε μέσα της, στο άγνωστο, μένοντας εκεί για μήνες έως το επόμενο πρωτοβρόχι, την άλλη χρονιά!

Μοσχοβόλησε ο τόπος! Η μυστήρια οσμή της βρεμένης γης απλώθηκε και συνεπήρε όλα τα ζωντανά..Τα δέντρα αναχέντρωσαν και μερικά σαν την κακόμοιρη τη δαμασκινιά μου... λάθεψαν και πέταξαν νέα φύλλα και άσπρα μικρά άνθη!


Που πας μωρέ άμυαλη μες το χινόπωρο να στολιστείς σαν νυφούλα;

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

«Σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία»!

Ο τίτλος στην ιστοσελίδα του CNN, αρκεί για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς! ΓΙΝΑΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ .. ΡΟΜΠΕΣ!

Και να φανταστεί κανείς ότι ο κ. Κεφαλογιάννης «συμβούλευε» τις προάλλες τον πρωθυπουργό «να κάνει κάθαρση» και να «διώξει όσους προσβάλλουν την παράταξη»…
Θα μας τρελλάνουν αυτοί ρε!

Εν τω μεταξύ, ως γνωστόν... αυτή η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης... Και ιδού η απόδειξη από τον καταδικασθέντα κ Κεφαλογγιάνη:
    «Είναι μια σκευωρία και μια στημένη δίκη. Ουσιαστικά σήμερα καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτισμός. Το μόνο για το οποίο στενοχωρήθηκα και πικράθηκα και νιώθω οργισμένος είναι γιατί ό,τι ο λαός μου χάρισε 50 ολόκληρα χρόνια, κρίνοντας τη συμπεριφορά μου και την αγωγή μου, την προσωπική, την οικογενειακή, την πολιτική, θέλησαν σήμερα να μου την αμαυρώσουν. Και κυρίως ο κ. εισαγγελέας. Αλλά, πρέπει να ξέρουν ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κρίσης της δικαστικής σε δεύτερο βαθμό. Ελπίζω να βρούμε εκεί δικαστικούς λειτουργούς που πράγματι να τιμούν τη θέση τους και να αποδίδουν το δίκαιο, όπως έχουν ορκιστεί».

O κ.Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε, πρωτοδίκως, σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί κατηγορήθηκε από αστυνομικούς ότι ζήτησε προνομιακή μεταχείριση για χασισοκαλλιεργητή των Ζωνιανών!

Άλλοι κάνουν τις "θυσίες" για τα τέκνα τους και άλλοι για τους ψήφους!!

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Τσίπρας στη Μύκονο..


Με τον Δήμαρχο Μυκόνου

«Ψυχραιμία, παιδιά» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα μόλις πληροφορήθηκε τη δημοσκοπική κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: Θα κάνω τη θυσία και θα πάω στη... Μύκονο.. Ε.. όσο νάναι θα με ακολουθήσουν τα ΜΜΕ, Μύκονος είναι αυτή, θ'άρθει το Σταρ, θα μπεί και καμιά φωτογραφία... θα πάρουμε τ'απάνω μας!!
Λέω τώρα!!

Πηγή: Δήμος Μυκόνου

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ (ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ) Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ…

Η Ωραία..Γελοιογραφία από: www.e-tipos.com

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008

«Αμάρτησα για τα παιδιά μου»!!


Κι΄άλλος!
Ω τι σεμνότης!
Τι ταπεινότης!

«Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business, ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου».

Και διόρισε τον πρόεδρο του ΝΑΤ, τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος εκεί λίγο πριν, (τον περασμένο Ιούνιο) ως ταμία - διαχειριστή στις ΕΠΕ που έστηνε "για τα παιδιά του"!

«...σεμνότητα και ταπεινότητα πάνω απ' όλα είναι κώδικας συμπεριφοράς, καθημερινής συμπεριφοράς, στάση ζωής, δηλωτική της ποιότητας και του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος. Και θέλω και σ' αυτά να είμαι απόλυτα σαφής - δεν μιλώ μόνο για πολιτική συμπεριφορά, που εξυπακούεται. Αναφέρομαι και στην κοινωνική συμπεριφορά και ζωή»
Κ. Καραμανλής
10/3/2004