Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
Αρχίσαμεεε!
Το πατητήρι μπήκε μπροστά και φέτος, κόντρα στην μιζέρια και στην περιρρέουσα γκρίνια. Και ω του θαύματος ο μούστος συνεχίζει ακόμη να είναι γλυκόπιοτος και πλήρης .. βαθμών.
Το συγκεκριμένο τσαμπί της εικόνας είναι από την φετεινή παραγωγή του Παριανού (Μονεμβασιά), είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα και οχι ο κανόνας. Η πλειοψηφία ήταν μικρότερου μεγέθους αλλά ευτυχώς γερά σε ποσοστό 95% περίπου. Εδώ και σε όλη την Ελλάδα οι αμπελουργοί γκρινιάζουν για μεγάλες ζημιές από τον περονόσπορο και μικρή παραγωγή. Εγώ βλέπω ότι είμαι στα ίδια με πέρσυ περίπου.
Αρχισα λοιπόν με το Παριανό που έδωσε τελικά 13,4 βαθμούς μπομέ, παρόλο οτι πριν μόλις 5 μέρες στις δοκιμαστικές μετρήσεις έδινε 12.. Αρκούν ως φαίνεται 3-4 μέρες για να πάρει φωτιά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Άντε και καλά κρασάάάάάά.Καλόπιοτα και με υγεία.
Γεια σου ρε Μάρκο!
Σήμερα πάτησα σιράχ (αγορασμένο)13,5 μπομέ και τώρα που σου γράφω αναπαύεται σε εκχύλιση με τις φλούδες. Θα παραμείνει 8 μερόνυχτα να πάρει όλα τα σέα και τα μέα και θα το στίψω μετά.
Από αύριο κόβω άσπρο ποταμίσι και επεται ο βασιλεύς Ροδίτης..
Καλή χρονιά να έχουμε ούλοι...
Σχεδόν το μύρισα.....
Καλά κρασιά να έχεις και πάντα με υγεία.
Καλά κρασιά
Καλή αρχή και καλή συνέχεια εύχομαι απο καρδιάς. Πάντα πιό μπροστά απο μας που θα ξεκινήσουμε σε δεκαπέντε μέρες περίπου .
Δημοσίευση σχολίου