"Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω"... λένε και έτσι το "κρέμασα" εδώ..
Φέτος φύτεψα 50 Σιράχ και αυτά μεγαλώνουν κάθε μέρα όμορφα και στρωτά, σε αντίθεση με τα μελισσάκια μου που υποφέρουν από πείνα και όπως φαίνεται εφέτος θα δοκιμάσουν ΚΑΙ αυτά την παγκόσμια ... κρίση!
9 σχόλια:
Καλορίζικο στην κυριολεξία αλλά ρε Γιώργο τίκρασί είναι αυτό που βγάζει;Φοβερό το δοκίμασα όταν ήμουν στην Νάουσα και έπαθα.Μάλλον με βλέπω να φυτεύω καμιά 50αριά ρίζες πάλι.
Καλοριζικο και να τα χιλιασει!
Μηπως ομως θελει και οργωμα?
Εδω στα αμπελια κυριοτερη εργασια μετα το κλαδεμα θεωρειται το οργωμα τουλαχιστον 2 φορες το χρονο.
Εκτος και αν δεν προλαβες λογω παρατεταμενης ανομβριας και στεγνωσε το χωμα...
Άντε και Καλή Σοδειά, Καπετάνιε!
Φέτος κρασιά, του χρόνου πάλι μέλια!
;-)
Φχαριστώ..Μάρκο,grain & aster..
Μάρκο πάρτα από την VITRO. Τα έδινε φέτος 1,3 το φυτώριο και είναι Ιταλικά με σφραγίδα και πιστοποιητικό σε ματσάκια των 25. Είναι σε υποκοίμενο 110..
Οι πεζούλες είναι νέα κατασκευή μου και το χώμα είναι φρέσκο φερτό, πυλόχωμα με πασπαριές. Ετσι και αλοιώς εγώ έχω πάψει τα οργώματα, η γης μου παραπονέθηκε οτι .. πονά!
Κόβω τα χόρτα με χορτοκοπτικό κάθε 2-3 χρόνια και τα υπόλοιπα τ'αφήνω να ξεραθούν.
Όμως κάθε χρονιά σκάβω λάκους ρηχούς γύρω από κάθε ρίζα με διάμετρο 1,5 μ και ρίχνω χωνεμένη κοπριά ή "χούμο" από ανακύκλωση των σπιτικών υπολοιμάτων της κουζίνας..
Καλημέρα σε όλους!
Χρόνια Πολλά πολύχρονος.
Να χαίρεσαι την οικογένεια σου τα αμπέλια σου τα μελίσσια σου και όλα τα μεράκια σου.
Ευχαριστώ πολύ Θοδώση..
Και συ την φαμίλια σου..
Πολύχρονος και καλορίζικο κυρ Ζέπο με καλή καρδιά και καλή παρέα να απολαύσεις τον καρπό του.
Το μέλι για τις τηγανίτες θα το φέρουμε εμείς, μην σκας του χρόνου εσύ.
Πολύχρονος φιλαράκι!!!! Άντε και καλορίζικο το νέο αμπελάκι!! Αν και πρέπει να έρθω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή γιατί σε έχουν πολιό πενέση και πρέπει να διαπιστώσω την ποιότητα από κοντά!!!
Καλορίζικο. Ζηλεύω και θα κάνω κι εγώ :)
Δημοσίευση σχολίου