Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου

"Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου και οι Παγκυκλαδικές κινητοποιήσεις πολιτών που αντιδρούν στις συνενώσεις Γραφείων των ΔΟΥ , αποψίλωση και υποβάθμιση υπηρεσιών στα έτσι κι αλλιώς δυσπρόσιτα νησιά μας στις Κυκλάδες. Για σημερα και αύριο εξάλλου έχει εξαγγελθεί απεργία των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ όλων των Κυκλάδων."

Η είδηση και η φοτο είναι από ΕΔΩ: "http://kepom.wordpress.com

Διαβάζω την ειδησεογραφία και βλέπω οι ΔΟΥ που θα καταργηθούν θα αντικατασταθούν (οχι όλες) από τα Κέντρα Ενημέρωσης Φορολογουμένων. Προσπάθησα να εξακριβώσω τις αρμοδιότητες που θα έχουν αυτά τα μάλλον ολιγομελή γραφεία. Γιατί αν πρόκειται για γραφεία με τον ίδιο περίπου αριθμό υπαλλήλων, τζάμπα καίει το λάδι..

Ε λοιπόν βρήκα οτι θα έχουν πολλές.. Και αν λογαριάσει κανείς το πέρασμα στην ηλεκτρονική φορολογική μας δραστηριότητα, λέω οτι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς αλλάζει. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος της ταλαιπωρίας μας με ταξίδια στην Σύρο για ψύλου πήδημα. Εάν όμως πράγματι τα εν λόγω Κ.Ε.Φ. είναι δραστήρια και οχι "κλειστά", θα το αποφύγουμε.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα Κέντρα Ενημέρωσης Φορολογουμένων:

Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων.
Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις Δ.Ο.Υ..
Παραλαβή (δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ.. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α. ) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.
Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη προσωρινή ακινησία.
Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.
Διαδικασίες Έναρξης Εργασιών.
Αιτήσεις Μεταβολής Εργασιών.
Αιτήσεις μερικής ή ολικής άρσης απαγορευτικών μέτρων.
Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών
Παραλαβή και διαβίβαση αιτημάτων για διαγραφή χρεών λόγω οικονομικής αδυναμίας, άρση ή περιορισμό κατασχέσεων, εξάλειψη ή περιορισμό υποθηκών.
Χορήγηση Αποδεικτικού Ενημερότητας μηνιαίας ισχύος ή Βεβαίωσης οφειλής.
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Δεν είναι και λίγες ε;

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Μπλε και πράσινο μέλι!!

Μέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου παράγουν οι μέλισσες στη βορειοανατολική Γαλλία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μελισσοκόμους, οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Οι μελισσοκόμοι αποδίδουν το πρόβλημα σε μονάδα βιοαερίου που λειτουργεί στην περιοχή Ριμποβίλ στην Αλσατία και επεξεργάζεται απόβλητα εργοστασίου παραγωγής σοκολάτας.

Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι οι μέλισσες τρώνε τα υπολείμματα από τα χρωματιστά μπαλάκια σοκολάτας που καταλήγουν στη μονάδα.Τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά είναι πολύ διαδεδομένα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Πρόκειται για μπαλάκια σοκολάτας με χρωματιστό εξωτερικό περίβλημα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα απολογήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Ανακαλύψαμε το πρόβλημα ταυτόχρονα με τους μελισσοκόμους και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη μέτρων», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της μονάδας βιοαερίου, διαβεβαιώνοντας ότι από εδώ και στο εξής τα ζαχαρωτά θα αποθηκεύονται αποκλειστικά σε σφραγισμένα κοντέινερ.

ΠΗΓΗ: www.real.gr