Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κήτος εξεβράσθη.....


Άφησε την τελευταία της ανάσα στα νερά του Αιγαίου.
Την κουβάλησε έως τα βράχια του κάστρου η πλώρη του μεγάλου κρουαζιερόπλοιου που ασυγκίνητο με τον θάνατο του θηλαστικού, έσπρωξε το πτώμα του στη Μύκονο των όψιμων καλοκαιρινών διακοπών.

Μαζεύτηκε το περίεργον πλήθος και μάλιστα όπως μας πληροφορεί μπλόκερ, οι δάσκαλοι ήβραν την ευκαιρία για μια ημερήσια κοπάνα με τους μικρούς μαθητές, με την πρόφαση της "μελέτης" του νεκρού κήτους.

Το σε προχωρημένη αποσύνθεση σαρκίον της φάλαινας, ο Δήμος αποφάσισε να το μεταφέρει στην φιλόξενη ΧΥΤΑ της Μυκόνου και ιδού η επιχείρηση της αποκομιδής!Το ρεπορτάζ από ΕΔΩ: http://mykonensis.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο "λεβέντης"... και η κόρη!


Κάποτε ο φίλος ο Δημήτρης, αποκάλεσε τον Ροδίτη..λεβέντη! Και τότε σκέφτηκα πόσο δίκιο είχε, αλλά και σήμερα οι φετεινές επιδόσεις του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου...

ΟΛΑ τα πρέμνα του Ροδίτη είχαν πάνω από 15 τσαμπιά, έφθασαν και τα 27! Τα τσαμπιά του ήσαν τα περισσότερα υπέρβαρα, με τα ζάχαρα στα γκάζια στα 13 Μπομέ...Είμαι έκπληκτος και ενθουσιασμένος και ευχαριστώ τον λεβέντη μου... τα μάλα!

[ΑΝΑΝΕΩΣΗ]

Φέτος η Μαύρη Ασκαθαριά, μια απόλυτα Κυκλαδίτικη ποικιλία, έδωσε ρέστα! Εκοψα 4 κλούβες βαρειές με τσαμπιά μεγάλα και σε άριστη κατάσταση. Αυτά μπήκαν ήδη σήμερα στην εκχύλιση μαζί με λίγες Μαντηλαριές και Αγιαννιώτικα..

Μου αρέσει να κάνω διαφορετικά μίγματα με ποικιλίες. Ετσι πάω κόντρα στο γενικό "ρεύμα" του νησιού που συνηθίζουν να τα βάζουν ούλα μαζί και φχαριστιώνται το πάτημα μια κι'έξω!