Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία;

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον της: ευημερία με συμμετοχή σε μια δυναμική ευρωπαϊκή οικονομία ή ζοφερή φτώχεια και απομόνωση για δεκαετίες. Με τεράστιο χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ή την άμεση χρεοκοπία ή ένα οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, αποτελεσματική είσπραξη φόρων και μείωση του δημοσίου τομέα. Ενα τέτοιο πρόγραμμα, σε γενικές γραμμές, έχει προταθεί και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.

Μονομερής αναστολή πληρωμών του χρέους από την Ελλάδα θα την κατέστρεφε οικονομικά. Επειδή έχει πρωτογενές έλλειμμα, η Eλλάδα θα χρειαζόταν περικοπές μισθών και συντάξεων 25% ή και περισσότερο. Οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπούσαν κι αυτές, με συνέπεια την αδυναμία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών για πολλά χρόνια. Η πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές θα χανόταν επίσης για χρόνια, με πολύ δυσμενή αποτελέσματα στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη αλλά και στην κατανάλωση. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ακόμα πιο καταστροφική, αφού θα δημιουργούσε υπερπληθωρισμό και πάρα πολύ υψηλό κόστος δανεισμού.Το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εμπεριέχει πολλά, αλλά όχι όλα, από τα στοιχεία μιας λύσης. Διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το άνοιγμα στον ανταγωνισμό κλειστών επαγγελμάτων και συντεχνιών και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, είναι απαραίτητες σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Η ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών όχι μόνο μειώνει το χρέος του κράτους, αλλά αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει τη διαφθορά στις προμήθειες και τη διοίκηση. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από ενδυνάμωση των Αρχών που εποπτεύουν τις αγορές, ώστε να αποφευχθούν μονοπώλια, και από αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τη διακυβέρνηση των εταιρειών, ώστε αυτές να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Η μείωση του κρατικού τομέα είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική, και πρέπει να συνοδευτεί από κίνητρα παραγωγικότητας και αξιολόγηση του έργου του. Η αποτελεσματική και δίκαιη είσπραξη φόρων από όλους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, είναι επίσης πολύ σημαντική και θα μπορέσει να οδηγήσει και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οποία δεν είναι οικονομικά εφικτή τώρα. Επιπλέον, στην παρούσα περίοδο ύφεσης, είναι απόλυτα αναγκαίο το πακέτο αλλαγών να έχει και κονδύλια για καινούργιες επενδύσεις που θα συνδράμουν σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει επίσης να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αβεβαιότητες της κρίσης. Τέλος, η αχαλίνωτη διαφθορά πρέπει να παταχθεί για να πλησιάσει η Ελλάδα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να αποφύγει το φάσμα ενός τριτοκοσμικού μέλλοντος σε διεθνή οικονομική απομόνωση. Απαραίτητες προϋποθέσεις γι’ αυτό είναι η υιοθέτηση νομικού πλαισίου που αποτρέπει την ατιμωρησία και κυρίως η πιστή εφαρμογή των νόμων, για την οποία χρειάζεται και βαθιά μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Δεδομένων των εντελώς καταστροφικών αποτελεσμάτων μιας μονομερούς αναστολής πληρωμών του χρέους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει την εναλλακτική επιλογή, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή. Η Ελλάδα είναι τυχερή που εξαιτίας των πολύ δυσμενών επιδράσεων που η χρεοκοπία της θα είχε στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες αδύναμες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, και για άλλους πολιτικούς λόγους, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι προς το παρόν διατεθειμένοι να την υποστηρίξουν. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει για να εκσυγχρονιστεί, αλλά δεν θα διαρκέσει για πολύ. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν την έκθεσή τους σε μια πιθανή μελλοντική ελληνική χρεοκοπία και γι’ αυτό τα ευρωπαϊκά κίνητρα για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα μειώνονται. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία μιας άμεσης εφαρμογής των αλλαγών.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι άμεσες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες και επιτακτικές για την Ελλάδα. Η εφαρμογή τους θα αποτρέψει την άμεση χρεοκοπία, που θα είχε τρομακτικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και θα την απομάκρυνε από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τους τελευταίους 20 μήνες και οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα δικαιώσουν τις θυσίες του.

• Κώστας Αζαριάδης, Mollincrodt Professor of Economics, Washington University, St. Louis • Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics • Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών • Γιάννης Μ. Ιωαννίδης, Neubauer Professor of Economics, Tufts University • Γιώργος Κωνσταντινίδης, Melamed Professor of Finance, University of Chicago • Κώστας Μεγήρ, University College London and Douglas A. Warner III Professor of Economics, Yale University • Στέλιος Μιχαλόπουλος, Tufts University • Χάρης Ντέλλας, University of Bern • Αναστάσιος Ξεπαπαδέας, Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών • Νίκος Οικονομίδης, New York University • Χριστόφορος Πισσαρίδης, Sosnow Chair in Economics, 2010 Nobel Laureate, London School of Economics • Στυλιανός Περράκης, RBC Professor of Financial Derivatives, Concordia University • Βασιλική Σκρέτα, New York University • Θανάσης Στέγγος, Guelph University • Χαρίδημος Τσούκας, University of Warwick and University of Cyprus • Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University, Frankfurt • Πάνος Χατζηπαναγιώτου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών."


ΠΗΓΗ: http://news.kathimerini.gr

"Μονομερής αναστολή πληρωμών του χρέους από την Ελλάδα θα την κατέστρεφε οικονομικά."

Σε μια τέτοια κατάσταση όμως, η άρνηση πληρωμών των δανείων φυσικά θα επεκτείνετο σε μια εσωτερική γενική στάση πληρωμών από τους ιδιώτες προς το κράτος αλλά και προς αλλήλους! Πάνε με μια τα χρέη μας! Άλληλούϊα! Αυτή είναι μια από τις κρυφές ελπίδες όσων έχουν χρέη μικρά ή μεγάλα.

Καταλαβαίνουμε όμως σε τι ενεξέλεγκτο χάος και αναρχία θα έπεφτε για χρόνια η χώρα με απλήρωτους μισθούς και συντάξεις. Έτσι φυσικά δεν θα είναι μόνο 25% η μείωση της αξίας των χρημάτων ή των αποδοχών που λογαριάζουν οι “σοφοί”.
“Θα σε φάω εγώ πριν πεθάνω” θα είναι το μοτο.. Οι "απειλές" Πάγκαλου δεν ήταν χωρίς περιεχόμενο και καθόλου "τραβηγμένες".

Όσοι νομίζουν οτι αυτά είναι κινδυνολογίες ή εκβιασμοί, παίζουν με την φωτιά. Βάζουν “στοίχημα” επιβίωσης με πολύ μικρά περιθώρια (ή ανύπαρκτα) να κερδίσουν. Υπολογίζουν στην “ανάγκη” των ευρωπαίων για να δοθεί λύση. Όμως όλο και περισσότεροι αρμόδιοι εκεί στην ΕΕ δηλώνουν απερίφραστα οτι μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία είναι διαχειρήσιμη. .

Ως φαίνεται εδώ λίγοι πιστεύουν οτι αυτό μπορεί να γίνει. Ή καλύτερα λίγοι το έχουν συνειδητοποιήσει οτι ΘΑ γίνει. Αλλοιώς πως να εξηγήσει κανείς την άποψη που μας θέλει να βροντοφωνάζουμε .. ένα υπερήφανο ΟΧΙ;

Αν για τους επαγγελματίες υπάρχει κάποιο ελάχιστο περιθώριο επιβίωσης σε μια τέτοια κατάσταση με “πωλήσεις” κάτω του κόστους, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα είναι ένας σίγουρος οικονομικός θάνατος. Όποιος αντέξει….

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Καταργούνται οι πολεοδομίες!!


Μετά το πραγματικό χάος που ακολούθησε την ανάθεση των πολεοδομικών υπηρεσιών στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, έρχεται νομοσχέδιο που θα καταργήσει τις πολεοδομίες! Τώρα θα μου πείτε και τώρα υπάρχουν; Πως καταργείς μια υπηρεσία ανύπαρκτη;

Αν δεν πρόκειται για φούσκα, ίσως μπει τάξη στην παραδοσιακή διαφθορά του τρόπου έκδοσης των οικοδομικών αλλαγών. Οι Δήμοι λέει θα εκδίδουν την άδεια μέσα σε εφτά (7) μόλις ημέρες!

"Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας διαχωρίζεται σε δύο στάδια: την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης, που θα χορηγούνται από τις υπηρεσίες δόμησης των δήμων.

Το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες πέρασε από πρώτη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά τη δεύτερη ανάγνωση και τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του φθινοπώρου.
Οι νέες ρυθμίσεις θα είναι:

• Για την έγκριση δόμησης θα απαιτούνται τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης (με τομές, συντελεστή δόμησης, ποσοστό κάλυψης) και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων. Η έγκριση θα χορηγείται σε διάστημα πέντε ημερών.

• Η άδεια δόμησης θα εκδίδεται σε δύο ημέρες, με ευθύνη των μηχανικών που έχουν συντάξει τις μελέτες και μετά από έλεγχο πληρότητας του φακέλου από τις υπηρεσίες δόμησης του δήμου.

Ο έλεγχος των οικοδομών θα γίνεται με αυτοψία σε τουλάχιστον ένα από τα τρία στάδια κατασκευής (θεμελίωση, ολοκλήρωση φέροντας οργανισμού και ολοκλήρωση οικοδομής). Κάθε στάδιο θα ελέγχεται από διαφορετικό ελεγκτή, που θα επιλέγεται με κλήρωση από την Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, η οποία θα συσταθεί. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα εκδίδεται Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής που θα είναι απαραίτητο για τη σύνδεση της κατασκευής με τα δίκτυα κοινωνικής ωφέλειας (ρεύμα, νερό κ.λπ.) Η επικοινωνία για την έκδοση ή αναθεώρηση έγκρισης δόμησης ή άδειας δόμησης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Προβλέπονται επίσης αυστηρές ποινές για τις παραβάσεις, τόσο για τους μηχανικούς που θα έχουν την ευθύνη όσο και για τους ιδιοκτήτες, καθώς τα αυθαίρετα, όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης, θα κατεδαφίζονται."ΠΗΓΗ: www.express.gr

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011


"Ο θερινός Δημοτικός Κιν/φος Σινέ Μαντώ, βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο στο κέντρο της Μυκόνου, μέσα στον οποίο λειτουργεί αναψυκτήριο καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Προβάλει επιλεγμένες ταινίες Α’ προβολής και λειτουργεί από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο εκδίδεται έντυπο πρόγραμμα το οποίο διανέμεται στον κινηματογράφο και στα γραφείο της ΚΔΕΠΑΜ"

Αυτά διαβάζω στην ιστοσελίδα του "ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ" και σκέφτομαι οτι ίσως είμαι εγώ λάθος που διαπιστώνω οτι ακόμη και σήμερα το σινεμά είναι κλειστό!

Τα παράπονα φίλων και επισκεπτών και οι ερωτήσεις τους για τα αίτια έγιναν βουνό και αποφάσισα να ρωτήσω!
Τώρα θα μου πει κανείς, έπρεπε να ρωτήσω για να μάθω;
Δεν έπρεπε ο Οργανισμός που διοικεί το "ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ" και είναι υπεύθυνος για την διαχείρηση του καλοκαιρινού σινεμά να μας έχει ενήμερους με ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης προβολών;
Έπρεπε, έτσι λέω εγώ, αλλά δεν κολάμε έτσι;

Ρώτησα λοιπόν και μετά από μερικά μηνύματα όπου στην αρχή πήγαινε το αίτιο της καθυστέρησης στον καθαρισμό και στα "κλαριά" που παρέμειναν στο χώρο του κήπου και κάποιοι δεν τα μάζεψαν, έμαθα την πραγματικότητα.

Ο Δήμος αποφάσισε λέει να το νοικιάσει σε ιδιώτη, το σινεμά μαζί με το κυλικείο βέβαια. Η ενοικίαση θα είναι τριετής και ο δημόσιος διαγωνισμός θα γίνει αύριο! Στις 23 Ιουνίου..

Η προκήρυξη: ΠΡΟΚΗΡΤΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Για να διούμε πότε θα "μπεί" ο ανάδοχος. Θα αρχίσει άραγε τις προβολές μέσα στο καλοκαίρι για θα παγαίνουμε με το παλτό στο καλοκαιρινό σινεμά!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Τέσσερις νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν στις μέλισσες

Νέα μικρόβια και ιοί πλήτουν τις μέλισσες. Μια μας λένε οτι χιλιάδες είδη πεθαίνουν και εξαφανίζοναι κάθε χρόνο και από την άλλη μας πληροφορούν οτι νέα είδη ιών και βακτηρίων ανακαλύπτουν.

"Επιστήμονες στην Καλιφόρνια ταυτοποίησαν τέσσερις νέους ιούς στις μέλισσες που εκτρέφονται στις κυψέλες στις ΗΠΑ, μια ανακάλυψη που μπορεί να ρίξει νέο φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση των πολύτιμων εντόμων σε όλο τον κόσμο. Η μελέτη που διήρκησε δέκα μήνες έγινε σε 20 αποικίες μελισσών στις ΗΠΑ. Όλες οι μέλισσες ήταν υγιείς φορείς οι οποίες είχαν μεταφερθεί σε όλη τη χώρα για τη γονιμοποίηση με γύρη των αγρών.

Ένας από τους τέσσερις ιούς που ανιχνεύτηκε κατά τις «αναλύσεις των γονιδιωμάτων των μελισσών» και συγγενεύει με μια παραλλαγή ενός ιού που ανακαλύφθηκε το 2004 στο Ισραήλ, ευθύνεται για την παράλυση των φτερών των μελισσών, αποδεικνύει η μελέτη αυτή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης PloS One. Αυτός ο μικροοργανισμός «βρέθηκε σε όλα τα δείγματα των υγιών μελισσών, αλλά μόνο σε ορισμένες περιόδους της χρονιάς», διευκρινίζει η μελέτη.

«Είναι ο ιός που συναντάται περισσότερο ενδημικά στις μέλισσες και κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του», εξηγεί ο βασικός συντάκτης της έρευνας Τζόι ΝτεΡίσι, καθηγητής Βιοχημείας και Βιοφυσικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

Με την ταυτοποίηση των τεσσάρων αυτών νέων ιών, που προστίθενται στους 23 που έχουν ήδη καταγραφεί, οι επιστήμονες θα κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους εξαφάνισης ποσοστού τουλάχιστον 30% του πληθυσμού των μελισσών που εκτρέφονται στις ΗΠΑ από το 2006. «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε το θάνατο των αποικιών χωρίς να γνωρίζετε ποια είναι η φυσιολογική κατάσταση του μελισσιού», εξηγεί.«Παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι ιοί εμφανίζονταν σε ορισμένες περιόδους, αλλά και επίσης ότι όλες οι αποικίες δεν προσβάλλονταν από τον ιό την ίδια στιγμή κιόλας μετά τη μεταφορά τους μαζί σε μακρές αποστάσεις», γράφει η Μισέλ Φλένικεν, επίσης συντάκτρια της έρευνας. «Η εξαφάνιση των μελισσών έχει σαφώς αρκετούς παράγοντες», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα δείγματα αυτά, οι ερευνητές επίσης εντόπισαν έξι είδη διαφορετικών βακτηρίων, έξι μανιτάρια, τέσσερις τύπους ακάρεων και μια μύγα παράσιτο που ονομάζεται phoridae που δεν εντοπίστηκε ποτέ εκτός της Καλιφόρνιας.

Οι μελιτοφόρες μέλισσες διασφαλίζουν τη γονιμοποίηση με γύρη τουλάχιστον 100 ποικιλιών φρούτων και λαχανικών, των οποίων η συγκομιδή αντιπροσωπεύει ποσό ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε όλο τον κόσμο. Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών ανά τον πλανήτη κυμαίνεται από 10 έως 30% στην Ευρώπη και τουλάχιστον 85% στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε φέτος."


Η είδηση ΕΔΩ: Τέσσερις νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν στις μέλισσες

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Οι "Αγαναχτισμένοι"..


Η εικόνα αυτή στολίζει τα σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα άρθρα, το Γερμανικό "Σπήγκελ". Και η σημερινή είδηση που κυριαρχεί και στη χώρα μας είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων.

Το κυρίαρχο σύνθημα (εκτός από την εκτόνωση με μούντζες) είναι: "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από ΔΩ!"

Έτσι απλά και όμορφα δηλαδή. Μόλις φύγουν και "πάρουν και το μνημόνιο", θα ξαναγυρίσουν όλα πίσω στην ωραία εποχή της ευδαίμονης ανεμελιάς! Ή οτιδήποτε!

Μου έλεγε χθες φίλος:
"Από προχθές και ο εγγονός μου ΔΕΝ θέλει να πάει στο σχολειό! Αποφάσισαν λέει αυτός και οι 5 καμαράδοι του οτι δεν το θέλουν το σχολείο. Δεν πάνε!
Στο σπίτι χαμός!

Πρέπει να πας στο σχολείο Δημήτρη και άσε τις σάχλες!
Γιατί πρέπει να πάω;
Για να μάθεις γράμματα, να γίνεις σωστός άνθρωπος, να βρείς πιο εύκολα δουλειά.
Εμείς δεν θέλουμε να δουλεύουμε.
Τι πάει να πει ρε δεν θέλεις δουλειά. Και τι θα τρώς;
Θα δούμε τότε, τώρα έχει η μάννα μου!
"


Μου ζήτησε ο φίλος τη συμβουλή μου σαν μεγαλύτερος..
Μόκο εγώ!

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!


"Βιολογικό μέλι στη Βαυαρία μετατράπηκε σε μεταλλαγμένο εξαιτίας επιμόλυνσής του από μεταλλαγμένο αραβόσιτο. Το περιστατικό συνέβη σε μελισσοκόμο της Βαυαρίας, ο οποίος από ιδιοκτήτης εκμετάλλευσης μελισσοκομείου οικολογικού χαρακτήρα κατέληξε ως παραγωγός μεταλλαγμένου μελιού."

Το διαβάζεις και αρχίζεις να "ζορίζεσαι".. Φανταστείτε λοιπόν να επιτραπούν και στην Ελλαδίτσα τα μεταλλαγμένα, να έχεις τα μελισσάκια σου κοντά σε καλλιέργειες με σπόρους από την ΜΟΣΑΝΤΟ και εκεί που έλεγες οτι πουλάς ή τρως αγνό παρθένο μέλι, στην ουσία να κοροϊδεύεις! Οχι μόνο την πελατεία σου αλλά και το ίδιο σου το σπίτι!

Ο άτυχος Γερμανός μελισσοκόμος προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας φυσικά το δίκιο του, οτι δηλαδή αυτός ΔΕΝ έφταιξε που το μέλι του νοθεύτηκε.. Η δικαιοσύνη είναι στραβή(!) οπως ξέρουμε και ο Γερμανός εισαγγελέας απεφάνθη:

"Συγκεκριμένα ο γενικός εισαγγελέας διευκρινίζει ότι "ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει υλικό προερχόμενο από γενετικώς τροποποιημένο φυτό πρέπει να θεωρείται πάντοτε, ανεξαρτήτως του εάν η πρόσμειξη ήταν ηθελημένη ή μη, ότι αποτελεί τρόφιμο που παράγεται από γενετικά τροποποιημένο οργανισμό", και επισημαίνει ότι "ο κίνδυνος που ενέχουν τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα για την ανθρώπινη υγεία είναι ανεξάρτητος από την ενσυνείδητη ή μη προσθήκη σε αυτά του εν λόγω υλικού που προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένο φυτό"."

Με άλλα λόγια φίλοι μου, δεν ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις τίποτα! Όσοι έχετε τα μελισσάκια σας κοντά σε καλλιέργειες, να είσαστε υπ'ατμόν!

Η είδηση ΕΔΩ: www.paseges.gr