Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σχεδόν μαζί;

Μπαίνω πρωινιάτικα στο καφενείο, και η συζήτηση για τα προεκλογικά έχει ανάψει.. Ενας είναι ορθός και αναλύει - λέει - τα αποτελέσματα του γκάλοπ που έγινε στη Μύκονος..

Πότε ρε σεις έγινε αυτό;
Α εσύ έχεις μείνει πίσω..
Ε στήνω και γω αυτί σαν άσχετος μπας και μάθω κάτι..

Λέει ο παντογνώστης:

Πρώτος είναι ο Μέγας που τον υποστηρίζει ο Σαμαράς..

Δεύτερος έρχεται ο Φιορεντίνος, επειδή έχει κουμπαριά με τον μικρό τον Βαρβιτσιώτη, και επειδή ο μικρός ο Βαρβιτσιώτης είναι Ντορικός τον έχουν πλέον στην ΝΔ για τα .. αποδυτήρια..

Αυτοί οι δυό - λέει - πάνε με διαφορά στήθους!

Καλά αμα είναι έτσι θα βγεί ο Φιορεντίνος ρε σεις. Δεν πιστεύω οτι ο Μέγας θα ξεπεράσει σε βυζί την Ντόρα μέσα σε λίγες μέρες... οτι και να πάρει..

Οχι λέει δεν είναι γι'αυτό. Ο Φιορεντίνος θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο γιατί έχει μαζί του τον Βερώνη και τον Αποστόλου!
Κόκκαλο εγώ.. Τι μας λες ρε φίλε. Αυτοί και οι δυο πρώην δήμαρχοι είναι μαζί του;
Ναι.. είναι οχι μόνο μαζί του αλλά κάνουν αγώνα.. Άλλο αν μέχρι χθες του έσερναν τα εξ'αμάξης..

Για λέγε, για λέγε παρακάτω;
Δεν έχει παρακάτω μάγκες, λέει ο γνώστης!

Τα "γελαστά παιδιά" (άντε πάλι) τρίτοι με ποσοστά κάτω από το 10... και ο Αντώνης τελευταίος με ποσοστά που .. άστα να πάνε..
Μάλιστα το σκέφτεται λέει, αν θα πρέπει να συνεχίσει..

Εκεί περίπου δεν άντεξα και έφυγα..
Μια από τα ίδια τα παλιά θα έχουμε ξανά-μανά!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Μου έστειλαν το παρακάτω δελτίο τύπου από την Κ.Ε.Πο.Μ. και το δημοσιεύω αυτούσιο αν και το είχα δει από νωρίτερα στην σελίδα τους.


"Χαμένο ζύγι η ευθιξία του κ. δημάρχου!

Σαρανταπέντε μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώθηκαν από το γραφείο του δημάρχου κ. Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα, μετακινήσεις και των τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, που το όνομά τους συνδέεται με την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στον Δήμο Μυκόνου.

Τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια δημαρχιακή απόφαση; Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι και να ανησυχούμε, γιατί:

α. Ενώ τα θέματα είναι γνωστά εδώ και μήνες, η απόφαση του δημάρχου για μετακίνηση μετά υποβιβασμού και των τεσσάρων υπαλλήλων, μοιάζει να υποτάσσεται στον σκοπό και στις τεχνικές της «εφαρμοσμένης πολιτικής καριέρας» δηλαδή χωρίς ηθικές ευαισθησίες ή αναστολές. Μιας καριέρας που κοιτά μόνο το πώς θα περάσει αλώβητος ο ίδιος και οι συνεργάτες του, από αυτή την ιστορία, δημιουργώντας γύρω τους στοιχεία που στήνουν το σκηνικό της “καθαρότητας” και της “μη εμπλοκής” τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι με αποδείξεις δύο υπάλληλοι φέρουν τις μέγιστες ευθύνες, ενώ οι άλλοι δύο που προσπάθησαν να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο έχουν μικρότερο και «αλλιώτικο» μερίδιο ευθυνών. Πως λοιπόν και γιατί εξισώνει και τους τέσσερεις απέναντι στην ενοχή; Συγκαλύπτει, δειλιάζει ή είναι απλώς ανεπαρκής απέναντι στις εξελίξεις;

β. Οι αλλαγές προσώπων όπως αποφάσισε ο Δήμαρχος πολύ καθυστερημένα σε σχέση με το σκάνδαλο, αλλά επίκαιρα σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές, μήπως σημαίνουν την μη ομαλή λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου; Μήπως αντί να τιμωρήσει τους υπευθύνους και γενναία να πάρει θέση υπέρ εκείνων που διευκόλυναν τις αποκαλύψεις, απλώς εξυπηρετεί προεκλογικά μέσω της ελεγχόμενης διαχείρησης του δημοτικού ταμείου τα ρουσφέτια και τις προσωπικές μικροπολιτικές χάρες; Υπάρχει πλέον ουσιαστικός έλεγχος και λογοδοσία για το τι θα ξοδευτεί και με ποιον τρόπο;

γ. Τέλος, ο κύριος Δήμαρχος σε ποια μπαλάντζα βάζει άραγε τις δικές του ευθύνες; Με ποιο αντίβαρο αν όχι τουλάχιστον την πλατύτερη δυνατή έννοια του δικαίου; Για να μη μιλήσουμε για ευθυξία που μάλλον είναι ένα χαμένο ζύγι. Πώς, ενώ υπήρξε εμπλεκόμενος (20 χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος και τώρα δήμαρχος), θα διασφαλίσει τώρα, μετά τις μετακινήσεις αυτές στο παραπέντε των εκλογών, τον έλεγχο και τη χρηστή διαχείριση;

Αντί ποιας τιμής τελικά, πουλιέται το συλλογικό καλό, σπρώχνεται η κλεψιά και η ατιμία κάτω από το χαλί και σπιλώνονται άτομα άδικα; Που πήγε των θάρρος των αιρετών που ο κόσμος εμπιστεύτηκε με την ψήφο του; Και πόσες ψήφοι είναι αυτές που αντισταθμίζονται με την εξουσιολαγνεία και την ιδιοτέλεια;

Ας έχουν γνώση τουλάχιστον οι φύλακες. Κι ας έχουν οι εντεταλμένοι να ασκούν δημόσιο έλεγχο τα μάτια τους δεκατέσσερα, διαφορετικά το μεγάλο φαγοπότι που υπήρξε και υπάρχει, θα εξακολουθήσει να ροκανίζει το ταμείο του δήμου.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου"


Το άρθρο εδώ: Χαμένο ζύγι η ευθιξία του κ. δημάρχου!

Για να πω την αλήθεια, δεν μου "καλοκάθεται" αυτή η ανακατωσούρα και τα σχόλια που γίνονται από όλους τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης για την μετακίνηση των υπό κατηγορία υπαλλήλων. Επί μήνες διάβαζα και άκουγα οτι ο Μέγας πρέπει να στείλει στο σπίτι τους τους υπαλλήλους που ευθύνονται, ή οτι να τους μεταθέσει, ή να τους θέσει σε διαθεσιμότητα κλπ. Και τώρα που επιτέλους έγινε αυτό, όλοι οι "απέναντι" κάτι αρνητικό θα βρούν να πουν ή να γράψουν.
Ειδικά δε ο Α.Φιορεντίνος είπε σε επίσημο δελτίο τύπου οτι αυτός, αν εκλεγεί θα επανεξετάσει τις περιπτώσεις των υπαλλήλων ξεχωριστά! Μάλιστα!
Καλά, και αν έχουν δικαστεί και βρεθούν ένοχοι; Μακάρι να αθωωθούν βέβαια, αλλά αν;

Ναι άργησε να γίνει. Ναι έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την απαγγελία των κατηγοριών από την εισαγγελέα τον περασμένο μήνα.
Τέλειωσε η ανάκριση μηνών, στάλθηκαν τα πορίσματα στον εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε οτι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για ποινικές διώξεις.
Από τότε και μετά οι υπάλληλοι έπρεπε να φύγουν από υπεύθυνες θέσεις. ΟΧΙ νωρίτερα.
Γιατί θα μου πείτε.. Μα γιατί θα μπορούσε ο εισαγγελέας να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Ετσι, γιατί δεν βρήκε αρκετά στοιχεία! Ετσι λειτουργεί η δημοκρατία...

Αλλά αντί να διαβάζω αυτά, διαβάζω ενστάσεις για την "συνολική αντιμετώπιση".
Μα και οι τέσσερις είναι υπό κατηγορία. Μάλιστα οι τρείς είναι για κακούργημα και ο ενας για πλημμέλημα.
Εδώ οι φίλοι της ΚΕΠΟΜ δείχνουν μια διαφορετική "ετυμηγορία" από την εισαγγελία και γράφουν για δύο ένοχους και δύο λίγο ένοχους.
Μακάρι να μην ήταν κανείς τους, αλλά δεν θεωρώ (συγνώμη) πολιτικά ορθή, μια παρόμοια "ανάμιξη" στις υποθέσεις που εξέτασε η δικαιοσύνη και εκρεμμούν οι δίκες.

Αραγε τι θα έλεγαν οι πολίτες του νησιού μας, αν ο Μέγας αποφάσιζε να μετακινήσει μόνο τους δύο.
Δεν θα έλεγαν τότε για "επιλεκτική μεταχείριση";
Ξαναλέω! ΝΑΙ άργησε ο δήμαρχος να αποφασίσει πάνω από ένα μήνα. Δεν γνωρίζω γιατί. Και εκεί είμαι μαζί σας. Να του τα σούρουμε παρέα!
Αλλά κανείς δεν μπορεί να του προσάψει οτι ενήργησε χωρίς να λάβει υπ'όψη του την απόφαση για παραπομπή σε δίκες και των 4 υπαλλήλων.

Ο σκορδιαλός.. εμουγγάθηκενε;

Είχανε λέει συνάντηση στην Ανω Μερά. Μέλη, φίλοι της ΚΕΠΟΜ και πολίτες του χωριού συναντήθηκαν στο εστιατόριο «Βαρδάρης», στην πλατεία Άνω Μεράς, για μια πρώτη συζήτηση και καταγραφή των ζητημάτων του χωριού. Στην συνάντηση μίλησε η κ.Δ.Νάζου που είναι και υποψήφια για την δημαρχία και παρουσιασε και τα πρώτα 20 ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου..

Ποιοί είναι;
Δεν ξέρω γιατί δεν πήα!
Γιατί δεν πήα;
Γιατί δεν τό'ξερα.. πως να το μάθω; Τα νύχια μου να μυρίσω; Χωματίλα θα βρώ από την αξίνη!

Χάθηκε βρε παιδιά να βάλετε μια λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα σας για όσους δεν γυρίζουν στα καφενεία ολημερίς;

Επήα χθες το πρωί στην καντίνα και μου λέει ο άλλος. Πήες στη συγκέντρωση στα "γελαστά παιδιά";
Αφού μου επήρε ώρα να του εξηγώ οτι αυτό πρέπει να κοπεί και η ονομασία των είναι "ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ" και για συντομία θα μπορούσε να λέγει ΚΕΠΟΜ, του είπα οτι δεν πήγα γιατί μάλλον θα τόχαν "μυστικό"..

Και μετά κάνω τον πολύξερο!
Τέλος πάντων τα διάβασα μετά σήμερο το πρωί με το χάραμα και χάρηκα!

Αν θέτε περσσότερα: Η Κ.Ε.Πο.Μ στην Άνω Μερά

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "έσπασαν"! Η ανωριμότητα φταίει..

Οριστική η διάσπαση μεταξύ του Νίκου Χρυσόγελου και του Νίκου Συρμαλένιου

"Ο κ. Συρμαλένιος με ανοικτή επιστολή αναφέρει ουσιαστικά ότι ο επικεφαλής του ενιαίου συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος» και «Πολίτες κόντρα στον καιρό», Νίκος Χρυσόγελος ήθελε να «καπελώσει» την Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία, αποκλείοντάς την έτσι από τη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου. Μάλιστα αναφέρει ότι σε αυτή τη συνεργασία επικράτησε η ανωριμότητα και οι κινήσεις τακτικής, ενώ βεβαιώνει τους κατοίκους των Κυκλάδων ότι ο συνδυασμός «Πολίτες κόντρα στον καιρό» θα θέσει υποψηφιότητα στις Περιφερειακές εκλογές. "

Η είδηση από την "Κοινή Γνώμη".

Στο μεταξύ ο Χρυσόγελος ανακοινώνει οτι
Συνεχίζει μόνος του!


"Η επιστολή του Νίκου Συρμαλένιου στην οποία εξηγεί τη δική του άποψη για τους λόγους λήξης της συνεργασίας μας, μας προκαλεί θλίψη καθώς εμφανίζει ανυπόστατα αίτια διαφωνίας (ανωριμότητα, κινήσεις τακτικής από μέρους μας, επιδίωξη αποκλεισμού της παράταξής τους), υπαινίσεται φανταστικά σενάρια («…Εκτός και αν ο Ν. Χρυσόγελος έχει χαράξει άλλες στοχεύσεις που δεν μας έχει εξηγήσει») και προσπαθεί να παραπλανήσει τους αποδέκτες όταν γράφει: Έναντι της αμφίβολης εκπροσώπησης μας από τις Κυκλάδες, είχε συμφωνηθεί ο χώρος μας να εκφραστεί μέσα από την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με πρόσωπο δικής μας επιλογής. Ο Ν. Χρυσόγελος και οι συνεργάτες του, υπαναχώρησαν, απορρίπτοντας με αστήρικτα επιχειρήματα στελέχη της παράταξής μας από τα Δωδεκάνησα. "

Το παραπάνω μικρό απόσπασμα είναι για να βλέπουμε τι εστί, νέα ήθη και πρακτικές!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ενα ιδιαίτερο πορτρέτο!

Μάλλον εγώ δεν καταλαβαίνω γρυ από τέχνη..
Αφού δεν μπορώ να συλλάβω την "δύναμη" της φωτογραφίας του συμπατριώτη μας Παναγιώτη.
Αυτό που εγώ "συλλαμβάνω" σαν καλά - καλά αγροίκος χωριανός, είναι η αιώνια δυναμική των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε δημόσια θέα. Στην αρχαιότητα βέβαια οι αντρικοί φαλλοί είχαν τα πρωτεία, ήσαν δε κάτι άξιο να σμιλευτεί σε μάρμαρο και μάλιστα σε υπερμεγέθεις διαστάσεις.


Αλλά το γυναικείο αιδείο ήταν πάντα ταμπού. Σήμερα είναι τέχνη και μάλιστα τέχνη που περιμένει το βραβείο των 12.000 λιρών! Φωτογράφισε λοιπόν ο Παναγιώτης την γυναίκα του σε μια στάση τελείως χαλαρωτική, τόσο χαλαρωτική ώστε να αφήνει το πράμα της σε κοινή θέα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, η θέα ήταν μόνο για τον σύζυγο στη βεράντα τους. Αλλο αν εκείνος σαν καλλιτεχνης είδε την τεράστια αξία που έχει εκείνη ακριβώς την στιγμή η χαλαρωτική στάση της συζύγου και αποφάσισε να μην την στερήσει από το κοινό. Την έβαλε λοιπόν σε φωτογραφικό διαγωνισμό με τον κυριλέ τίτλο "Πορτρέτο της Αγγλίδας γυναίκας μου".. Που να πάει το μυαλό σου σε αιδεία; Για πορτρέτο διαβάζεις αλλά το πράμα της συζύγου του αντικρύζεις, έστω και σε πλήρη... χαλάρωση!

Την είδηση αναδημοσιεύει από την Αγγλική «Γκάρντιαν» η δική μας "Ελευθεροτυπια":
Ελληνας φωτογράφος έγινε θέμα στη Μ. Βρετανία

"Και ξαφνικά ένας Ελληνας φωτογράφος, ο 35χρονος Παναγιώτης Λάμπρου, βρέθηκε στο επίκεντρο της βρετανικής πολιτιστικής επικαιρότητας και είδε το όνομά του στον τίτλο άρθρου του Σον Ο' Χάγκαν, έγκυρου τεχνοκριτικού της εφημερίδας «Γκάρντιαν».
Το «Portait of my British wife» (Πορτρέτο της Βρετανίδας γυναίκας μου) βρέθηκε, πολύ τιμητικά, μαζί με άλλες τρεις φωτογραφίες στη short list του σημαντικού βραβείου Taylor Wessing, που αθλοθετεί κάθε χρόνο η National Portait Gallery του Λονδίνου, αφιερωμένη πάντα στην προώθηση της τέχνης του φωτογραφικού πορτρέτου και στην ανάδειξη και προβολή των ταλαντούχων δημιουργών.


Η φωτογραφία, όμως, του Παναγιώτη Λάμπρου είναι η μόνη από τις τέσσερις υποψήφιες, που το site της National Portrait Gallery έκρινε ότι δεν μπορεί να δημοσιευτεί ολόκληρη. Την φιλοξενεί... μισή. Το ίδιο αμήχανη ήταν και η «Γκάρντιαν» της Παρασκευής. Το άρθρο του Σον Ο' Χάγκαν με τίτλο «Παναγιώτης Λάμπρου: Η καθημερινή δύναμη ενός οικείου πορτρέτου» συνοδευόταν πάλι από τη μισή φωτογραφία και δίπλα μια προειδοποίηση: «Κάνοντας κλικ θα τη δείτε ολόκληρη. Είναι αποκαλυπτική και ίσως να σας προσβάλει».

Το «Πορτρέτο της Βρετανίδας συζύγου μου» δείχνει τη νεαρή σύντροφο του φωτογράφου και μητέρα των δύο παιδιών του καθισμένη έξω από το εξοχικό τους, στη Σχοινούσσα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Εχει μόλις φάει μια ομελέτα, φαίνεται πίσω της στο τραπέζι το τηγάνι, είναι καθισμένη χαλαρά σε μια καρέκλα και κοιτάζει τον φακό του συζύγου της. Φοράει ένα μακρύ τι-σερτ και τίποτα άλλο. Η άνετη στάση του σώματός της αποκαλύπτει τα γεννητικά της όργανα.

Αυτό είναι, λοιπόν, το «μυστικό» της φωτογραφίας; Τα γυναικεία γεννητικά όργανα εξακολουθούν να σοκάρουν, να προσβάλλουν, να ενοχλούν, σε αντίθεση με τα ανδρικά, που τα βλέπουμε παντού, ακόμα και στην... ορχήστρα της Επιδαύρου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα;"


Η είδηση λοιπόν εδώ, όπου αν κάνεις κλικ στην μισή φωτο θα αποκαλυφθούν τα συζυγικά όργανα έστω και σε ... χαλάρωση!
Panayiotis Lamprou: the casual power of an intimate portrait

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Να μη μείνει κανείς παραπονεμένος!


Το σκάνδαλο της πολεοδομίας Σύρου επεκτείνεται και σε πρόσωπο που σήμερα είναι υποψήφιος δήμαρχος! Τα έπερνε από παντού ο προϊστάμενος! Θα έκανε καλές δουλειές προφανώς!

Πρίν μέρες είχε δημοσιευτεί οτι ο Δήμος Μυκόνου κατέθεσε στον λογαριασμό του προϊστάμενου της πολεοδομίας Σύρου ποσά το 1996 και το 1999. Τώρα αποκαλύπτεται οτι στην λίστα των "καταθετών" στους λογαριασμούς των επίορκων υπαλλήλων είναι και πρόσωπα της αντιπολίτευσης... Τα δημοσιεύματα απανωτά και οι πολίτες μπερδεύτηκαν ακόμη περισσότερο...

Οι "καταθέτες" αποκαλύπτονται...

O Φιορεντίνος αρνείται τα πάντα και λέει:

«Προσπαθούν πανικόβλητοι να εξομοιώσουν ένα υπαρκτό και διερευνόμενο από την Δικαιοσύνη σκάνδαλο που αφορά την διασπάθιση και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με μια προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική υπόθεση που έχει λήξει εδώ και μια δεκαετία. Προσπαθούν δηλ. να συμψηφίσουν ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο ωφελήθηκαν σε βάρος του Δήμου μας, με μια νόμιμη πισίνα 40 τ.μ της οικογενειακής μου επιχείρησης». «Τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με άξονα τον πολιτικό πολιτισμό, την ευπρέπεια και την κάθε δυνατή συμβολή μας στην απόδοση της δικαιοσύνης. Ας συνεχίσουν μόνοι τους τον ολισθηρό δρόμο της λασπολογίας που ξεκίνησαν. Εξάλλου δεν είναι στις προθέσεις μας να ξεθάψουμε σκελετούς από τις ντουλάπες των αντιπάλων μας» "

Μακάρι να είναι έτσι γιατί δεν αντέχεται ρε παιδιά άλλη ξεφτίλα!

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξήθηκαν τα ποσά την κοινοτικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στα εθνικά προγράμματα μελισσοκομίας των 27 κρατών μελών, την τριετία 2011-2013. Ειδικότερα, για την ελληνική μελισσοκομία η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ, ετησίως, ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα εν λόγω προγράμματα αφορούν στη βελτίωση της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας και προβλέπουν μέτρα όπως: η καταπολέμηση της βαρρόας, ο εξορθολογισμός της εποχικής μετακίνησης, η στήριξη των εργαστηρίων, η ανασύσταση του μελισσοκομικού κεφαλαίου, τα προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και η τεχνική βοήθεια.

Η συνδρομή της ΕΕ στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυξήθηκε κατά περίπου 25% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (2008-2010), δηλαδή από 26 εκατ. ευρώ ετησίως, ανήλθε σε 32 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα εθνικά προγράμματα αποτελούν, επί του παρόντος, το μόνο διαθέσιμο εργαλείο για την εν μέρει αντιστάθμιση της απώλειας των μελισσών που πλήττει τα τελευταία έτη τον τομέα της μελισσοκομίας και αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα έχει τις περισσότερες κυψέλες μελισσών στην ΕΕ (1,5 εκατομμύρια), μετά την Ισπανία (2,5 εκατομμύρια)."


H είδηση από εδω: Κοινοτική ενίσχυση 2,8 εκατ. ευρώ για την ελληνική μελισσοκομία

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Π. Ρήγας υπόσχεται δουλειά... δουλειά και πάλι δουλειά!

"Η τιμητική απόφαση του Πρωθυπουργού να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποτελεί για μένα μια μεγάλη και σημαντική ευθύνη. Την ευθύνη να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τους στόχους του κυβερνητικού έργου στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης και της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί αναμφισβήτητα τη βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας μας. Αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Με την ανάληψη αυτής της σημαντικής ευθύνης, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες των Κυκλάδων για την ειλικρινή και διαρκή στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Τους τιμώ και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα τους, με τις πόρτες του γραφείου μου ανοιχτές και με μία μόνο υπόσχεση: να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας, της ανάπτυξης των νησιών μας. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με όραμα, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά. Αυτή είναι η δικιά μου ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Είναι δέσμευση ευθύνης. Είναι δέσμευση προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Κυκλάδων."



Εύχομαι στον κ.Ρήγα καλή δύναμη στα δύσκολα που ανέλαβε..
Ώρα ήταν πιά! Τόσα χρόνια το γυροφέρνουν...

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν θέλει.. πόλεμο!...

Ο Νομάρχης Κυκλάδων Δ.Μπάϊλας ξαφνικά βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την παραγγελία της εισαγγελέως Σύρου εναντίον του για παραλείψεις ελέγχων στην πολεοδομία Κυκλάδων.

Η εξέλιξη αυτή ίσως του στοιχίσει την υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στις επόμενες εκλογές. Αυτό μαθαίνω και δυστυχώς αυτά συμβαίνουν οταν "βάζεις νερό στο κρασί σου".

Στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε για το ζήτημα της πολεοδομίας μάλιστα, εξηγεί και τους λόγους που "νερώνει το κρασί του"! Αφού τα "ρίχνει" στον νέο προϊστάμενο της πολεοδομίας και ευθέως τον ονομάζει λίγο: "ο νέος προϊστάμενος δεν έχει τις διοικητικές ικανότητες,", σε ερώτηση τι γίνεται με τις υποθέσεις που είναι εκκρεμότητα στην Μύκονο λέει στα ίσια, οτι ίσως αναγκαστεί να πάρει πειθαρχικά μέτρα, αλλά δεν το θέλει!

"Δε θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο. Το κακό είναι ότι αν επιβάλουμε πειθαρχικά μέτρα, θα ανοίξουμε πόλεμο."

Αμ' έτσι κυρ Νομάρχα μου δεν πάμε πουθενά!

Όλη η είδηση ΕΔΩ: Ο Νομάρχης Κυκλάδων τοποθετείται για το πολεοδομικό

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι καταθέτες....

Τι να πει κανείς!
Ασυδοσία; Πλήρης διάλυση; Συννενοχή;
Μάλλον όλα μαζί συνέβαιναν κάτω από την "βουλωμένη" μύτη μας.
Όχι ένα, οχι δύο αλλά σχεδόν 42.. λογαριασμούς διέθεταν οι δύο προϊστάμενοι της πολεοδομίας Σύρου.

"Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει το άνοιγμα των 41 (!) τραπεζικών λογαριασμών των δύο πρώην στελεχών της πολεοδομίας Σύρου. Μεγαλοεργολάβοι, δικηγόροι, ξενοδοχειακοί όμιλοι και μηχανικοί κατέθεσαν την τελευταία δεκαετία μεγάλα χρηματικά ποσά σε δεκάδες προσωπικούς λογαριασμούς των δύο, ποσά που οι ίδιοι, αλλά και οι καταθέτες θα κληθούν να δικαιολογήσουν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους καταθέτες, εκτός από «γνωστά» ονόματα του ξενοδοχειακού χώρου είναι εν ενεργεία δήμαρχος νησιού των Κυκλάδων, αλλά... και ο δήμος Μυκόνου! Ολα αυτά, ενώ διερευνάται σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στον δήμο Μυκόνου."

Εκεί ήταν ο κουμπαράς που μέσα του έριχναν τον "οβολό" τους οι ευεργετημένοι πολίτες, αλλά και οι δήμοι! Μάλιστα!

"Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους καταθέτες (σε λογαριασμό του κ. Μπουντούρη) είναι ο... δήμος Μυκόνου! Είναι βέβαια απορίας άξιον γιατί ο δήμος (δηλαδή ένα νομικό πρόσωπο) κατέθεσε 450.000 δρχ. το 1996 και 340.000 δρχ. το 1999 σε προσωπικό λογαριασμό του προϊσταμένου της πολεοδομίας Σύρου. Και για τον λόγο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν έχουν εκδοθεί χρηματικά εντάλματα πληρωμής από τον δήμο και για ποιο λόγο."

Σε εξέλιξη της παραπάνω έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, βλέπουμε οτι το κύκλωμα διέθετε και αστυνομική προστασία!

"Διώξεις σε βάρος του τέως διευθυντή και υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, και κατά του τέως διοικητή και υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου άσκησε η εισαγγελέας Σύρου. Οι διώξεις θεωρούνται φυσικό επακόλουθο μετά τα καταιγιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, και την αντίστοιχη του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, σχετικά με το κύκλωμα που φαίνεται να είχε στηθεί περί την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα διερευνηθούν οι περιπτώσεις 157 αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο -ενώ έπεται η Τζια- για τα οποία οι υπεύθυνοι της Πολεοδομίας «παρέλειψαν» να βεβαιώσουν πρόστιμα όχι 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί από τις αρχές, αλλά 20 εκατομμυρίων! Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του νομάρχη Κυκλάδων και του αντινομάρχη για πολεοδομικά θέματα για απλή συνέργεια, καθώς παρέλειψαν να ενισχύσουν με προσωπικό την Πολεοδομία Σύρου, κίνηση που ακούσια διευκόλυνε το «θολό» τοπίο στην υπηρεσία.

Οι διώξεις ασκήθηκαν πριν από μια εβδομάδα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου κ. Εφη Σάλμα και αφορούν:

- Τον τέως προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου κ. Δημήτρη Μπουντούρη (απιστία σε βαθμό κακουργήματος).

- Τον τέως υποδιευθυντή της ίδιας Πολεοδομίας, κ. Κυριάκο Δικτυόπουλο (απιστία σε βαθμό κακουργήματος). Γι' αυτούς τους δύο, διατάχθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν παυθεί από τις θέσεις τους.

- Τον τέως διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Κώστα Ανθούλη (παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση).

- Τον τέως υποδιοικητή του ίδιου τμήματος, κ. Κώστα Σχισμένο (παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση).

- Τον νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα (απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος).

- Τον αντινομάρχη για θέματα Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος κ. Νικήτα Γρυπάρη (απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος)."




Η "Καθημερινή" έχει αναλάβει την ενημέρωσή μας:
«Οργιο»... καταθέσεων σε λογαριασμούς

Διώξεις για το «κύκλωμα»

Αν κλέψεις ένα καρβέλι ψωμί, θα σε πάνε με μαυρισμένο μάτι και χειροπέδες...
Αν "υπεξαιρέσεις" κάτι ψιλοεκατομμύρια, τριγυρνάς ελεύθερος για χρόνια, ίσως με σωματοφύλακες πληρωμένους από τα κλεμένα. Και οταν ΙΣΩΣ φτάσεις ενώπιον του δικαστή, θα πας συνοδευόμενος από κουστουμαρισμένους δικηγόρους και τις κάμερες από δίπλα...