Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Σε δουλειά να βρισκόμαστε!


Αυτές τις μέρες, έχω ξεπατωθεί!
Ο δάσκαλος με έβαλε στη μπρίζα με τη "γραμμική καλιέργεια της αμπέλου!!". Οχι οτι δεν φχαριστιόμουνα το αμπέλι και το κρασάκι μου, όχι δεν είναι αυτό..Αλλά να, πες-πες με έψησε και βάλθηκα να τα "σηκώσω" στα σύρματα τα παλιά τουλάχιστον.

Εδώ που τα λέμε σκέτο βάσανο είναι οι κλιματσίδες που πάνε δώθε κείθε με το καλοκαιρινό μελτέμι που δεν αστειεύεται εδώ.. Δεν προλαβαίνεις να κόβεις τα σπασμένα. "Κυπελοειδής" καλλιέργεια λέγεται το κλάδεμα σε "κύπελο" και σε ένα ορισμένο ύψος. Όμως ο άνεμος τα σπάει καθώς δεν έχεις στήριγμα να τα δένεις..Και έτσι ο κύβος ερρίφθη! Γραμμική και τα μυαλά στα κάγκελα..


Εν αρχή αγόρασα σουλήνες τις ίντσας.. Πανάκριβες για το δικό μου βαλάντιο..Τις έκοψα στα δύο μέτρα και έχωσα τις 60 πόντους στο χώμα..Διπλό σύρμα χοντρό σε τρείς γραμμές καί το τέντωμα εύκολο αφού στρίβοντας το διπλό σύρμα μαζεύευται και τεντώνει σύμφωνα με τις ορέξεις μου..

Μετά πήγα στα πιο φτηνά, στα σίδερα τα οικοδομικά. Το 18άρι των δύο μέτρων πάει περίπου 2 ευρώ, αρκετά φτηνότερα από τη σουλήνα που μου ζήτησε ο κλέφτης 3 ευρώ το μέτρο! Στο σίδερο είναι το καλό ότι δεν γλυστράει το σύρμα μια και σκαλώνει..


Το κλάδεμα φυσικά δεν ήταν το κατάλληλο για γραμμική μια και είχα κλαδέψει ο κόπανος πριν βάλω μπροστά τα φιλόδοξα σχέδια να γίνω οινοπαραγωγός!! Τα διόρθωσα λιγουλάκι και ελπίζω του χρόνου να κρατήσω τις βέργες που χρειάζονται για τέτοια δουλειά, χαμηλότερες και λιγότερες..Και μια φωτο για τον φίλο τον Μάρκο από ένα νέο σχετικά με κλάδεμα "μοντέρνο"..Η μια βέργα "αμολυτή" με πολλά μάτια και η άλλη ο "αντικαταστάτης (κεφάλι)" με δύο μόνο στην φρέσκια βέργα που θα δώσουν του χρόνου τις καινούργιες δύο βέργες (αμολυτή-κεφάλι) αφού θα κόψουμε σύριζα την φετεινή αμολυτή..
Βέβαια θα κριθώ εκ του αποτελέσματος!!
Σε μερικά δυνατά αμπέλια άφησα διπλό σύστημα.. δύο αμολυτές και δύο κεφάλια..

Και όποιος περίεργος ρωτήσει "προς τι τόσα άνθη;" Η απάντηση γνωστή έτσι..
Έχουμε και κόσμο να ταΐσουμε!

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Συνταξιούχοι σε .. απόγνωση!

Συνταξιούχος έβγαλε όπλο!

"Πρωτοφανής υπόθεση απειλής σε βάρος υπαλλήλου, σε υποκατάστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που συνέβη την Πέμπτη, έγινε γνωστή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με καταγγελίες στελέχους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, άνδρας -ο οποίος περιμένει εδώ και καιρό την σύνταξη του από τον Οργανισμό- εισέβαλε με πιστόλι, στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, και απείλησε τον υπάλληλο, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Τώρα θα πονέσει και η δική σου καρδιά, όπως πονάει η δική μου τόσο καιρό που δε μου δίνετε σύνταξη».
Στη συνέχεια ο άνδρας αποχώρησε.

Την υπόθεση εξετάζουν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι σε άλλο υποκατάστημα του ταμείου, πριν δύο μήνες, ασφαλισμένος έβγαλε ένα ξυραφάκι προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του, επειδή καθυστερούσε η σύνταξή του."


Πηγή: www.e-tipos.com

Εκεί βαδίζουμε!!!